SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hitachi nya bandgrävare ZX135US-7

Njut av bekvämligheten med Steg V - utan AdBlue®
Hitachi ger ägare och förare kontrollen över den senaste serien Zaxis-7 grävmaskiner. De nya ZX130-7 och ZX135US-7 steg-V-kompatibla modellerna ger dig som ägare möjlighet att öka vinsterna och minska kostnaderna. Förbättrad komfort och säkerhetsfunktioner gör att föraren kan känna sig bekväm i hytten samtidigt som han eller hon arbetar produktivt.

Öka vinsten
Modellerna ZX130-7 och ZX135US-7 grävmaskiner har ett nytt utseende och en imponerande bränsleekonomi som innebär att de har upp till 9 % lägre bränsleförbrukning än de tidigare modellerna, allt möjliggjort av Hitachis industriledande HIOS V hydraulsystem.

Med den nya Steg V-kompatibla motorn, som inte kräver SCR-system, minskas livscykelkostnaderna. Det innebär att det inte finns något behov av AdBlue och filterbyte eller tillhörande underhåll. Den helt nya ECO-mätaren ger också föraren möjlighet att kontrollera bränsleeffektiviteten och minska kostnaderna.

Via olika redskapslägen i monitorn kan olika redskap enkelt hanteras. Det ger föraren större kontroll och tack vare den stora mångsidigheten hos Zaxis-7-grävmaskiner kan din vinst höjas genom att de kan användas till flera olika projekt.

Förbättra förarkomforten
Föraren kommer att uppskatta att arbeta i en perfekt arbetsmiljö i Hitachis omdesignade, toppmoderna Zaxis-7. De utomordentligt rymliga ZX130-7 och ZX135US-7 erbjuder det bästa av komfort och kvalitet, samt några av marknadens lägsta bullernivåer och 16 % lägre vibration (ZX130-7) än föregående generation. Hytten i ZX135US-7 har en 15 cm bredare dörröppning och ett större innermått, med utökat benutrymme för större bekvämlighet.

Med den nya ergonomiska designen av kontrollpanel och brytare blir manövreringen enkel och föraren ges smidig åtkomst till kontroller. Den synkroniserade rörelsen mellan förarstol och spakkonsol ser till att föraren känner sig mindre trött mot slutet av arbetsdagen, och den förbättrade utformningen av pedalerna och generös takhöjd även med framrutan uppfälld gör hytten till Hitachis mest rymliga någonsin.

Utöka säkerheten
För att öka säkerheten ger Hitachi Zaxis-7 grävmaskiner en överlägsen sikt över arbetsplatsen. Kamerasystemet Aerial Angle ger en exceptionell 270-graders kameravy och förare kan välja mellan sex olika bildalternativ för att se maskinens närmaste omgivning. Ny LED-arbetsbelysning och en parallell vindrutetorkare med ökad svepyta ger föraren dessutom större trygghet att arbeta även i besvärliga situationer.

Öka drifttiden
Modellerna ZX130-7 och ZX135US-7 grävmaskiner har byggts för att hålla och har testats ytterst noggrant på Hitachis särskilda anläggningar i Japan. En rad olika nya komponenter har anpassats för att bli ännu mer driftsäkra, och förbättringar av undervagnen har gjorts för ökad hållbarhet.

Drifttiden har maximerats ytterligare genom att lättskött underhåll och rengöring har prioriterats. Som exempel kan nämnas att innanför den större sidoluckan på ZX135US-7 ryms ett större batteri, och större sidolucka ger enklare åtkomst till kylarnät och luftfilter.

Tillämpa maskinkommunikation
Hitachis många olika eftermarknadsstjänster hjälper dig som ägare att känna full kontroll över såväl fordonspark som arbetsbelastning. De kostnadsfria fjärrövervakningssystemen Owner´s site och ConSite skickar dagligen driftdata via GPRS eller satellit från grävmaskinen till Global e-service. Utöver det sammanfattar ConSite informationen i ett e-brev varje månad och ConSite Pocket-appen visar varningar i realtid vid möjliga problem.

En unik innovation övervakar därtill kontinuerligt både motor- och hydraulolja dygnet runt. Data överförs dagligen via två oljesensorer till Global e-Service och upptäcker om oljans kvalitet har sjunkit. Tack vare denna innovativa funktion kan du som kund känna dig säker på grävmaskinernas skick samtidigt som både underhåll och oplanerade driftsstopp minskar.

Skapa din vision
–Hitachis senaste Zaxis-7 grävmaskiner har designats och konstruerats för att hjälpa förare och ägare att skapa sin vision, säger Wilbert Blom, produktchef Grävmaskiner på Hitachi Construction Machinery (Europa).
–Vi är stolta över att presentera dem för våra kunder och vi vill ge dem makten att ta kontroll över sin värld, inte bara med våra produkter, utan även med våra medarbetare, lösningar och tjänster.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Marknad och kommunikation
sussie.sorensson@delvator.se
+46702612537

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
2021-10-07
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangFortsatt medvind för laddnätverket ChargePointSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
2021-10-06
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i Europa