SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hitachi optimerar sina priser och ökar marginalerna med miljarder

För att öka sin konkurrenskraft på en föränderlig marknad behövde Hitachi Construction Machinery (HCM) för ett tag sedan förbättra sin prissättning och tillgänglighet till data. Konkurrensen från lågkostnadsländer minskade HCMs marginaler vilket gjorde behovet extra påtagligt.
För att öka sin konkurrenskraft behövde HCM strömlinjeforma sina prissättningsprocesser vilket ställde stora krav på det verktyg och de datakällor som användes. Dåvarande prissättningsmodell baserades på en kostnadsbaserad s.k cost-plus-modell som inte tog hänsyn till konsumenters priskänslighet och marknaden i stort.

Den årliga genomgången av prissättningen tog 5 månader att genomföra eftersom den byggde på manuella processer i excel-ark och hembyggda databaser som saknade datadriven segmentering och prissättningslogik. Som ett resultat av för långa ledtider för att samla in data, utföra tester och genomföra prisjusteringar tog företaget skada eftersom prissättningen inte anpassades efter marknaden i rätt tid.

Med ett inkonsekvent prissättningssystem utan tillräckliga analysmöjligheter kunde HCM inte optimera sina priser och i slutändan inte öka sin försäljning.

Lösningen på problemet – Automatiserad prissättning med avancerade analysmöjligheter
HCM valde Syncrons lösning ”Global Price Management” som med vetenskapligt baserad segmentering, vägledning och avancerade analysfunktioner hjälper företag optimera sin prissättning.

Med lösningen fick HCM tillgång till ett enhetligt system som konsoliderade alla prissättningsprocesser och gav en global prisöverblick genom hela den avancerade värdekedjan. Med Global Price Management fick HCM bättre förståelse för varje bakomliggande detalj i prissättningen vilket hjälpt dem skapa strategier för marknadsledande prissättning.

De priser som, med tidigare prissättningsmodeller, var felaktiga hittades och omvandlades till ett värde- och marknadsbaserat pris. Lösningen söker automatiskt för rätt prismetodik och rekommenderar därefter den optimerade prissättningen.

- Med Syncrons lösning har vi kunnat skapa en mer logisk prissättning, säger Osamu Adachi, Marketing Group, Hitachi.

Resultatet – ökad produktivitet och kortade ledtider
Idag har HCM ett strategiskt prissättningssystem med avancerade analysmöjligheter som hjälper företaget i sin prissättning. Många av de manuella tidskrävande, och inte sällan felaktiga, processer som tidigare används har automatiserats och gjort att personalen kan fokusera på att analysera data istället för att samla in.

Idag kan personalen, som är ansvariga för att prissätta hundratusentals delar, effektivt använda Syncrons lösning för att fånga upp tidskänsliga möjligheter och framgångsrikt implementera konkurrenskraftiga priser för varje enskild del.

Tack vare detta har HCMs produktivitet ökat markant: den årliga genomgången av priser har kortats ner från fem till tre månader och ledtiden för prissättning av nya produkter har minskat med 30%. HCM planerar nu att utvidga användandet av Global Price Management globalt och införa mer lokalt anpassade prissättningar.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-12
Nytt kontor i MalmöNy teknik för cirkulär användning av oljaRototilt växlar uppSvenska "Samster" gör världsunika solhybrider Inbjudan till Öppet HusRevolutionerar design och prestandaSordin förvärvar ShothuntFörnybar diesel i Göteborgs skärgårdHLD Heatless Adsorption-tork
2022-05-11
Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstålLaser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPGPlåtbearbetning i sömlösa flödenÖvervakning och kontroll av vakuumprocesser IIOT - När du vill digitalisera ditt företagVerizon Business blir Bertelsmanns partnerFinnfoam satsar 100 miljonerOptimal resursanvändning för hållbar tillverkning och produktivitetHexicon och Elia Grid International ingår globalt samarbeteSolectro AB visar DATRONs nya verktygsväxlare Kunder testar högkvalitativa produkterTesta våra nya produkter nästa veckaBOLIST öppnar i BrunfloHCL Technologies förvärvar ConfinaleFasadproducent expanderar
2022-05-10
Nya sättet att auktionera maskinerProduktiv kokpunkt för livsmedelsindustrinRobotar för en flexibel och hållbar industri i fokus Teknoprod mässaVälj rätt kabelkedjaLanserar prisbelönt grönt och digitalt ställverk på svenska marknadenWallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030Tjänster och produkter anpassade för installations­marknadenImorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
2022-05-06
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
2022-05-05
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team