SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hot forging via sourcing groups

En nyckel till framgångsrik tillverkning
I den moderna industrin är tillverkningsprocesser avgörande för att producera hållbara och högkvalitativa produkter. En av dessa processer, hot forging, står ut som en metod som effektivt omformar metall till önskade former och styrkor.

Vad är Hot Forging?Hot forging är en tillverkningsprocess där metaller upphettas till höga temperaturer och sedan formges genom att pressas, hamras eller valsas. Denna process möjliggör skapandet av komplexa former med förbättrad mekanisk styrka, tack vare de termiska och mekaniska processerna som omstrukturerar metallens interna kornstruktur.

Hur Sourcing Groups fungerarSourcing groups fungerar som broar mellan tillverkningsföretag och leverantörer av råmaterial och utrustning nödvändiga för hot forging. De erbjuder värdefulla tjänster som:

Marknadsundersökning: Identifiering av de mest kostnadseffektiva och kvalitativa råmaterialen och utrustningen på global nivå.

Kvalitetskontroll: Säkerställande av att alla inköpta material och utrustning uppfyller industriella standarder och kundspecifikationer.

Logistikhantering: Effektiv koordinering av transport och leverans av material, vilket minskar produktionsförseningar.

Kostnadsoptimering: Förhandling om priser och villkor för att minimera kostnader och maximera vinstmarginaler för tillverkningsföretag.

Thonab Sourcing Group: Din partner för Hot ForgingThonab Sourcing Group erbjuder en förenklad väg till att hitta nya, kvalificerade leverantörer för hot forging, särskilt i lågkostnadsländer inom och utanför EU. Genom att agera som en enskild kontaktpunkt till ett omfattande nätverk av tillverkare, frigör Thonab ditt företag från det tidskrävande arbetet med att söka leverantörer, samtidigt som du garanteras full transparens, hög kvalitet och punktliga leveranser.

Med ett starkt fokus på effektivitet fungerar Thonab som en förlängning av din inköpsavdelning, säkerställer kostnadseffektiva transporter och engagerar sig djupt i hållbarhets- och CSR-frågor. Tillverkarna i nätverket är specialiserade inom skärande bearbetning, plåtbearbetning, gjutning och smide och är strategiskt placerade i länder som Ungern, Bulgarien, och Rumänien, samt Asien för större serier, vilket öppnar upp för en bred teknisk kompetens och innovationsmöjligheter.
Kontaktinformation
Postadress
Vretenborgs­vägen 28
12630 Hägersten
Besöksadress
Vretensborgs­vägen 28
SE-12630 Hägersten
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556190-4516
Grundat: 1972
Anställda: 6
Välkommen till AB Thonab.
Snabba svar och rätt produkt i rätt tid

Vår historia började 1975 och sedan dess har vi oförtrutet arbetat vidare med att effektivisera inköpen och logistiken. En snyggt packad försändelse, tydligt märkt och framme där och när den ska – det har varit en ledstjärna sedan starten. Idag levererar vi hundratusentals komponenter till företag runt om i Sverige. Och vi har kunder som varit med sedan starten – ett bra betyg som vi verkligen uppskattar.

En kontakt räcker
Vi kan erbjuda det mesta inom maskindelar för att spara dig tid och samtidigt minimera risken för kvalitets- och leveransproblem. Vi har ett rikt förgrenat nätverk av leverantörer i Sverige och utomlands. Vårt fokus på Östeuropa under senare år har gett oss flera mycket kvalificerade tillverkare med en mycket konkurrenskraftig prisbild, även i jämförelse med Asien.

Kundanpassning
Många av våra artiklar är kundanpassade och unika. Vi har konstruktionskompetens och i samarbete med tekniker från våra leverantörer kan vi hjälpa dig med utveckling av det du behöver. Oavsett om det är en mer standardbetonad produkt eller din egen, unika design kan vi, köpa in, låta tillverka och lagerhålla den för avrop. Helt enligt dina önskemål.

Fokus på din affär
Redan från starten fanns Emhart, tillverkare av maskiner för glastillverkning, med oss som kund. Genom åren har samarbetet med våra kunder utvecklats och idag är vi en partner som kombinerar inköpare med logistiker och tekniker. Men vårt fokus är oförändrat: Alltid snabba svar, aktivt stöd och experthjälp ­– allt för att maximera din affär och underlätta din vardag.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Alwitco, USA (Generalagent)
Ljuddämpare Pneumatik
Dalton Gear, USA (Generalagent)
Slirkopplingar
Iraundi ( Ekoki ), Spanien (Generalagent)
Kundanpassade kullager
Komarov, Tjeckien (Generalagent)
Kolvringar
Whitter-Higgins, USA
Kullager Mutter och Bricka

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Anthon Thonestad
08-645 26 70

Filmer

Företagspresentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest