SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hultafors lanserar ergonomiska, färgkodade skruvmejslar

Skruvmejslar som både har ett ergonomiskt grepp och en tydlig, permanent storleks- och modellmärkning kan vara svåra att få tag på. Det ville Hultafors råda bot på när de beslutade sig för att utveckla en ny kategori av verktyg, nämligen skruvmejslar.
Skruvmejselns handtag måste fungera väl i alla situationer, oavsett om arbetsuppgiften kräver maximal kraft eller stor precision. Därför har Hultafors lagt ned mycket möda på att utveckla handtag med enastående ergonomi. Handtagen är långa, tillverkade av hållbar PPC-plast och gummerade för att ge ett grepp med god ergonomi och komfort.

”Det är svårt att förklara exakt vad det är som gör ett handtag bra, men i slutändan handlar det om vad som känns rätt i handen. Vi har fått mycket bra feedback från hantverkare som testat prototyperna från de slutgiltiga stegen i vår utvecklingsprocess”, säger Filip Sahlberg, produktchef på Hultafors.

Färgkodade mejslar med slitstark märkning

Att snabbt kunna avgöra en skruvmejsels storlek och modell låter kanske inte så märkvärdigt, men Hultafors upptäckte att det inte är så enkelt. För att göra livet enklare för användarna prioriterades därför verktygsmärkningen under utvecklingsprocessen.

”Vi har skapat färgkodade handtag för alla modeller så att det blir enkelt att hitta rätt skruvmejsel i byxfickan eller verktygslådan. Men viktigast av allt är att vi har placerat en märkning på handtagsänden, som är präglad och därmed beständig över tid. Märkningen visar både storlek och modell till skillnad från vad många av våra konkurrenter i den här kategorin erbjuder. Vi förser även klingan med en permanent lasermärkning”, fortsätter Filip Sahlberg.

Svensk design – Made in Germany

Skruvmejslarna har utvecklats av svenska Hultafors, kända för sin skandinaviskt rena och ergonomiska formgivning. Tillverkningen sker i Tyskland för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Klingorna tillverkas av högkvalitativt molybden-vanadin-stål och härdas enligt ISO-standard för att ge bästa möjliga prestanda utan att kompromissa med styrka eller hållbarhet.

VDE-sortiment för elektriker

Hultafors breda sortiment av VDE-skruvmejslar har isolerade klingor för arbeten på elinstallationer upp till 1 000 V. Alla VDE-skruvmejslar har certifierats enligt IEC 60900. Skruvmejslarna finns med rakt spår samt Phillips-, Torx- och Pozidriv-spår, samtliga med ergonomiskt handtag och verktygsmärkning. I sortimentet finns även spänningsprovare.

104 nya artiklar
– från enskilda modeller till hela satser

Skruvmejselsortimentet omfattar alla fyra standardmodeller, både i vanligt utförande och VDEutförande. I sortimentet finns även stubbmejslar med kort handtag, bitmejslar, insexmejslar, hylsmejslar och magnetbitshållare som alla kan levereras i satser, samt med kort eller lång klinga.

”Sortimentets innehåll har planerats med stort fokus på användarna. Alla ska lätt kunna hitta just den storlek och modell de föredrar att använda dag för dag”, sammanfattar Filip Sahlberg.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Per Eriksson,
Produktutvecklingschef
Affärsenhet Tools & Ladders
033-723 75 22
per.eriksson@hultaforsgroup.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode