TISDAG 21 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hursan Press levererar hydraulpressar

Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden.
Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en imponerande fabrik i Konya beläget i centrala Turkiet. Tillverkningen omfattar verkstadspressar upp till 300 ton och produktionspressar upp till 4000 ton med kundanpassade automationslösningar.
Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum.

Olsons Maskinservice AB har länge sökt en breddning av sitt program för hydraulpressar med fokus på integrerade automationslösningar. Patrik Olson, Marknadschef på Olsons Maskinservice förklarar valet av Hursan;
- Det är främst deras tydliga fokus på kvalitet och eftermarknad som i kombination med ett brett produktprogram som varit avgörande i valet av ny leverantör för hydrauliska pressar, säger Patrik Olson, och fortsätter;
Det som imponerat mest är främst deras dokumenterade kvalitetsarbete och väl utbyggda R&D-avdelning med stort fokus på Industri 4.0. Med Hursan får vi även kapacitet att leverera kompletta, kundanpassade hydraulpressar med integrerade automationslösningar, sist men inte minst handlar det även om att ge pressanvändarna tryggheten i en stark support vilket underlättas då samtliga pressar från Hursan är uppkopplade till fabrik för status- och serviceövervakning.


Hursan har tillverkad hydraulpressar sedan 1976.

Hursan Press började tillverkningen av hydraulpressar i Konya 1976. Konya är en av Turkiets största städer (2.000.000 inv.) beläget 30 mil nordöst om semesterorten Antalya. Under de 43 år man varit verksamma är man idag en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en export till över 40 länder på 5 kontinenter, majoriteten av dessa till europeiska pressanvändare.
Idag är man 60 anställda och produktionsvolymen ligger över 200 pressar/år varav 70 % på export.
Programmet omfattar hydraulpressar med presskrafter upp till 3000 ton för en mängd olika arbetsområden. Man tillverkar även verkstadspressar i utföranden upp till 200 ton.

3-e generationen Bagci.

Idag drivs företaget av VD Ali Bagci, tredje generationen Bagci, som under sina 10 år som VD utvecklat Hursan till ett modern företag med stort kundfokus. Ali Bagci har under året även varit drivande i implementeringen av ny teknik för service och kvalitetsuppföljning av levererade pressar.
Om det nytecknade avtalet med Olsons Maskinservice säger Hursans Exportchef Mehmet Sari;
- Olsons Maskinservice har stor kompetens inom produktionslösningar för pressning och automation och en mycket väl utbyggd serviceorganisation vilket kommer att vara helt avgörande i kundernas val av leverantör i framtiden.
- Dagens kundanpassade produktionsanläggningar kräver inte bara ny teknik för produktions- och serviceuppföljning utan även lokal närhet och kompetens för att garantera snabb support och därmed en problemfri produktion för våra kunder; menar Mehmet Sari.

Fokus på kvalitet och support.

Hursan press har stort fokus på kvalitet. Samtliga mekaniska konstruktioner (presstativ m.m.) genomgår analys via ANSYS och FEM (Finita Element Metoden) innan produktionsstart påbörjas. All tillverkning från laserskärning av stativämnen till certifierad svetsning och bearbetning sker i egna fabriken. Detta är också anledningen till att de lämnar 24 månaders garanti på stativ och övriga mekaniska delar.

Bosch Rexroth och Siemens som standard.

Som partner och leverantörer har man sedan 10 år arbetet med Bosch Rexroth för hydraulsystem och Siemens för styrsystem. Partners som, inom sina respektive områden, är ledande och driver utvecklingen både vad gäller kvalitet och prestanda med även för att garantera slutanvändaren bäste support och assistans.

Ny tillverkningsfabrik på 23000 m2.

Vid vårt besök till Hursan besökte vi även den helt nyuppförda fabriken som står för invigning i början av 2020. Den imponerande byggnaden på 23000 m2 inhyser förutom generösa produktionsytor toppmoderna avdelningar för R&D, kvalitetskontroll och samt även en separat avdelning enbart för serviceuppföljning av levererade pressar via uppkopplade modem.
En intressant detalj för beställare av nya pressar är den unika produktionsuppföljningen för nya pressar där kunden i realtid via webbkamera kan följa "sin" press genom de olika produktionsstegen fram till leverans.

I samarbete med Hudraulpartner AB

För Hursan pressar kommer Olsons Maskinservice att arbete i nära samarbete med sitt dotterbolag Hydraulpartner AB i Trelleborg. Hydraulpartner kommer assistera Olsons vid installationer och eftermarknaden i Södra Sverige, allt för att ge kunden närhet till proffitionell service och support

Kontaktinformation
Postadress
Engelbrekts­gatan 31
64131 Vingåker
Besöksadress
Engelbrekts­gatan 31
64131 Vingåker
Region
Vingåker
Södermanlands län
Sverige
Orgnr:
556418-2300
Grundat: 1973
Anställda: 27
Olsons Maskinservice är ett familjeföretag med lång erfarenhet och djup kunskap inom pressar.

Sedan starten 1974 har vi varit verksamma inom service, reparationer och ombyggnader av pressar och presslinjer och utfört tusentals uppdrag till skandinaviska pressanvändare inom våra områden. Vi har sedan dess byggt upp ett komplett produktprogram vad gäller mekaniska och hydrauliska pressar samt tillbehör och kan idag även utföra riskbedömningar, installationer och utbildningar runt dessa produkter. Vår filosofi är att det ska vara samma lokala montör som ansvarar för ”sina” kunder. Därför har vi våra servicetekniker på 10 fast servicestationer, från Kristianstad i söder till Mora i norr. Det ska gå snabbt och vara lätt att få rätt hjälp.

Att vi har kunnat bygga vår verksamhet på en erfaren och väl fungerande serviceorganisation är få förunnat och gör det möjligt för oss att erbjuda marknadens starkaste eftermarknad för de maskiner vi levererar.


Vårt produktprogram omfattar följande leverantörer;
- Chin Fong Mekaniska pressar
- Stenhöj, Danmark Hydraulpressar
- Tomac Bandmatning
- PA, USA, Bandmatning

- Herrblitz, Italien Bandmatning, trådmatning
- GPA, Italien Pressventiler, bandmatning, kraftpressar. servopressar
- Forwell, Taiwan, verktygsväxling
- Serapid, Frankrike Verktygshantering


Läs mer om oss på www.olsons.se eller
kontakta vår Patrik Olson på 070-681 30 15

Agenturer

Chin Fong, Taiwan (Generalagent)
Mekaniska pressar, C-pressar och 4-pelarpressar.
GPA, Italien
Luftpressar, kraftpressar, rundmatning och bandmatning
HERRBLITZ, Italien
Mindre tångmatarverk för klena banddimensioner, för montering direkt på pressverktyget.
RÖNNQVIST, Sverige
Excenterpressar
SANGIACOMO presse, Italien
Excenterpressar, c-pressar och 4-pelarpressar men presskraft från 10 till 400 ton
SERAPID, Storbritannien
Utrustning för effektiv verktygshantering i pressar
SERVO PRESSE, Italien
Tångmatarverk, valsmatarverk, riktverk och hasplar
Tomac, Taiwan (Generalagent)
Bandmatningsutrustning, matarverk, riktverk och hasplar. Coilvändare.
ZANI PRESSE, Italien
Excenterpressar 4-pelare från 600 till 15000 kN

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Patrik Olson
Försäljning
0151-51 85 52
Tomas Olson
VD
0151-51 85 51
Carina Nyberg
Reservdelar
0151-51 85 55
Ann-Britt Redfors
Ekonomi
0151-51 85 54
Göran Magnusson
0151-51 85 56
Josefine Olson
Marknadsassistent
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-13
Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
2020-01-08
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraftenHexagon stärker sin produkt­portfölj inom smarta gruv­lösningar genom förvärvet av Blast Movement Technology (BMT)Swepart Transmission har investerat i en Fanuc Robocut trådgnistmaskin CareTrack ingår nu som standard för utvalda kompaktmaskiner från VolvoPanasonic förbättrar effektiviteten i populär luft-vattenserie Stor kunskapsbrist bland svenskarna om privat cybersäkerhet Sveriges nya mässhotell byter namn till Quality Hotel Arlanda XPONetgain öppnar kontor i GöteborgLuleå tekniska universitet och Swerim stärker samarbetetPressinbjudan frukostseminarium25 intressanta fakta om distansarbete inför 2020Från organiskt avfall till näringsrik jordförbättring på fem dagar
2020-01-07
Busch Vacuum Solutions har utsetts till ”World Market Leader 2020”Ny normbrytare lanseras av Sontheimer under kommande årskiftetEgmont investerar i ledande norsk digital byråProline Promag W 300/400/500Eldrivna kylfordon för fossil­fria livsmedels­leveranser i stadsmiljöHon vill utveckla det digitala ledarskapet i grundskolanSh Industri förvärvar APJ Betong & anläggningsteknik AktiebolagSatsning på små och medel­stora företagDe blev årets kvinnliga entreprenörerSöderberg & Haak växlar upp i Stockholm och Mälardalen
Annonser