SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hydro inleder projektet Greener Sweden

Solpaneler, batterilagring och energieffektivitet
Nu påbörjas arbetet att förse Hydros fabriker i Vetlanda, Sjunnen och Finspång med solpaneler och batterilagring. Målet är att slutföra installationen av solpaneler på tak och batterilagring under kvartal fyra i år och de markmonterade solpanelerna planeras att färdigställas under nästa år.

Projektet Greener Sweden initierades av Hydro under 2022. Det är ett ambitiöst energiprojekt uppdelat i flera faser. På lång sikt är målet att övergå till 100 procent lokalt producerad förnybar energi i Vetlanda, Sjunnen och Finspång. Slutmålet är att minska koldioxidutsläpp från fabrikerna till noll, vilket bidrar till mer hållbara, lokala samhällen runt våra produktionsenheter. Planen är att minska den totala elförbrukningen och samtidigt internt producera mer förnybar energi.

” Det är fantastiskt att se att Greener Sweden går från idé till handling. Den globala klimatförändringen blir alltmer påtaglig och det har aldrig varit ett alternativ för Hydro att passivt se på. Vi vill gå i täten när det gäller att påverka klimatförändringar och fortsätta tillverka aluminiumprofiler som gör en positiv skillnad för våra kunder och anställda. Det är kärnan i Greener Sweden-projektet,” säger Jonas Bjuhr, VD Hydro Extrusions Sverige.

Solpaneler, batterilagring och energieffektivitet
Den första fasen, genomförd av Hydros förnybara energibolag Hydro Rein, inkluderar solpaneler monterade på tak och mark, samt batterilagringssystem. Detta kommer att komplettera Hydros befintliga lokala vattenkraftverk i Sjunnen. Den tekniska lösningen innefattar 2,2 MWp solceller monterade på tak, cirka 1,8 MWp solceller monterade på mark och två batterilagringslösningar med en total kapacitet av 4,5 MW.

Nästa fas av projektet kommer att äga rum efter 2025 och kan inkludera vindkraft, vätgasproduktion och övergång till bränsle baserat på vätgas som producerats från förnybar energi.

” Hydro Extrusion Sverige går i täten med tydliga åtgärder. Det betyder mycket att de sätter långsiktiga mål samtidigt som de utnyttjar befintlig potential inom energieffektivitet och lokalt producerad förnybar energi. Det påverkar inte bara fabrikernas koldioxidavtryck, utan visar vägen för hela branschen. Vi behöver en blandning av alla energilösningar för att nå våra klimatmål” säger Marianne Wergeland Jenssen, Head of Energy Solutions, Hydro Rein.
Kontaktinformation

Hydro Extrusion Sweden AB

Postadress
Metall­vägen 10
57438 Vetlanda
Region
Vetlanda
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556366-7483
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Hydro är ett ledande aluminium- och energiföretag som strävar efter en hållbar framtid. Vårt syfte är att skapa mer livskraftiga samhällen genom att utveckla naturresurser till produkter och lösningar på innovativa och effektiva sätt.


Om Hydro
This is Hydro
Vad vi vill uppnå
Göra mer av mindre
Vi har alltid gjord affärer av en anledning. När Hydro grundades 1905 var målet att lösa en av världens största utmaningar på den tiden – att föda ett svältande Europa och få slut på hungern i världen.


Vårt syfte är fortfarande att skapa ett mer livskraftigt samhälle. Eftersom världen är annorlunda i dag, har våra metoder för att uppfylla det här målet också förändrats radikalt. Därför ser vi nu till att vår kunskap kan användas för att gå i täten och skapa industrier som är viktiga under många år framöver. Det kan vi bara lyckas med om vi arbetar tillsammans.

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Ruth Hasselgren
0383-94100

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso