TISDAG 15 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott

Allt fler ser vinsten i att arbeta förebyggande och agera innan olyckan är framme menar Hydroscand som har uppmärksammat ett ökat intresse för tjänster med förebyggande underhåll.
Det gäller framförallt större bolag som genom förebyggande åtgärder, försöker undvika oplanerade driftstopp helt och hållet.

Hydroscand är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Utöver ett brett sortiment av slang och kopplingar, erbjuder Hydroscand även ett antal tjänster inom området. Den mobila slangservicen, SlangExpress, hjälper kunderna med såväl akuta slangbrott som förebyggande underhåll. Majoriteten av de arbeten som utförs av SlangExpress har sedan länge varit akuta slangbyten. Nu ser dock företaget en ny trend, där allt fler i stället försöker agera tidigt och på så vis undvika kostsamma driftstopp helt.

”Jag tror att det beror på flera faktorer. En av dessa kan vara att många blir mer försiktiga under pandemin och vill undvika oförutsedda, höga utgifter. Men sedan tror jag också att många företag helt enkelt räknar på det och inser att det finns stora summor att tjäna på att åtgärda problem innan det är för sent och samtidigt skydda såväl egen personal som miljön”, menar Emilia Lundstedt, försäljningsansvarig för SlangExpress i Sverige.

”Vi är kända för att hjälpa till med snabba slangbyten när läget är akut. Däremot känner inte alla till att vi även arbetar mycket med förebyggande åtgärder. En stor del av de jobb som SlangExpress utför är underhållsarbete vid planerade driftstopp – och här ser vi att efterfrågan ökar. Jag tror att det till stor del är en effekt av att våra kunder pratar med varandra och tipsar varandra om tjänster som de uppskattar”, tillägger André Broström, Konceptansvarig för SlangExpress.

Hydroscands tjänst Verkstadsöversyn lanserades i slutet av 2020 och intresset för tjänsten ökar hela tiden. Detta gäller även liknande tjänster, som diagnostik, provtryckning och underhåll som Hydroscand erbjuder.

”Den stora ökningen i efterfrågan syns framför allt i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö”, berättar Emilia Lundstedt och fortsätter: ”Det är städer där alla har mer eller mindre bråttom och är vana vid att allt ska gå snabbt. När något går sönder, leder det till stora kostnader - men också ett stort stresspåslag. För att undvika detta börjar många istället säkra driften genom att planera in förebyggande åtgärder.”

Det är framför allt åkerier, verkstäder, entreprenadbolag och industrier som tar hjälp av Hydroscands underhållstjänster, men även maskinuthyrare av exempelvis truckar, maskiner, dumprar, liftar, lyftkranar eller bomliftar – där driften är helt beroende av välfungerade slangar.

SlangExpress är en rikstäckande tjänst och i storstäderna rullar ett flertal servicebussar. Detta innebär att Hydroscand har den kapacitet som krävs för att ta sig an även stora underhållsarbeten vid planerade driftstopp.

”Beroende på arbetets omfattning kan vi skicka det antal servicetekniker och servicebussar som krävs för att utföra underhållsarbetet på ett effektivt sätt, inom tidsramen för det planerade stoppet. Vid behov kan vi även hyra ut våra mobila slangverkstäder, så kallade HoseOnSites, till kunden för att säkerställa att allt finns på plats för snabba åtgärder vid behov”, berättar André Broström.

Underhållsarbeten kan utföras på dagtid, nattetid eller helger, allt beroende på kundens behov.

Mikaela Fenner Alsin
Kommunikationschef Sverige & Danmark
mikaela.fenner@hydroscand.se
+46 (0)8 555 990 87

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-07
ifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic AB
Annonser