SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HydX nyanställer för att möta den ökade efterfrågan

Förstärker organisationen med ytterligare en montör.
– Vi gör en satsning för att möta den stora efterfrågan, säger Mattias Salomonsson, Produktions- och Logistikchef på HydX.

MPS, Mini Power System, grundades av Lars Borssén år 2005 och har specialiserat sig på att snabbt kunna montera och leverera kundanpassade system, i huvudsak baserade på komponenter från Bosch Rexroths Compact Power Modules portfölj av kompaktaggregat och ventiler. HydX förvärvade företaget 2018 och flyttade produktionen till Ystad 2019.

– Orderingången har ökat stadigt och för att kunna möta den efterfrågan har vi nu anställt ytterligare en montör, vi fördubblar även kapaciteten för provkörningar innan leverans till kund och erbjuder hundra procent leveranskontroll, säger Mattias Salomonsson.

– Vi har ett stabilt läge när vi går in i 2022 och jobbar nu med att effektivisera arbetet ytterligare. Vi har gjort förbättringar för att snabba på flödet och ytterligare förbättra arbetsmiljön.

Ökad produktionstakt och hög servicegrad

Under hösten har HydX anställt tre montörer som fram framförallt kommer att arbeta som montörer för miniaggregaten. Marcus Widerberg anslöt i augusti, Roger Källström i november och Johan Ydén i december.

– Vi har ett helt nytt team som jobbar med MPS, säger Mattias Salomonsson.

– Samtidigt som vi har sänkt snittåldern har lyckats behålla den erfarenhet hos medarbetarna som vi verkligen värdesätter.

Roger Källström har 25 års erfarenhet av hydraulikbranschen, Marcus Widerberg tio medan Johan Ydén under ett antal år arbetat har arbetat som montör inom två olika branscher.

– Nu har vi utökat till tre montörer, vilket är fler än vi någonsin har haft tidigare. Våra medarbetare kompletterar varandra och det lägger grunden för att vi ska kunna öka takten ytterligare i produktionen, samtidigt som vi behåller den höga servicegrad och kvalitet som kunderna är vana vid, säger Mattias Salomonsson.

Är du intresserad av att läsa mer om MPS gör du det här, har du frågor eller vill ha ytterligare information är du välkommen att kontakta oss.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-19
Sandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljenVolvo CE påskyndar över­gången till elektromobilitet Den sista svensk­producerade Volvo-väghyveln på auktionOptimal ledningsdragning med norelems kabelkedjorNy frekvensomriktar­teknik ökar effekt­densiteten med 100%Tillverkningsindustrin uppmärksammar Lexmark Valde SENNEBOGEN 643E-R från Scantruck ABNya WebEx-produkter för inkluderande hybridarbeteBolist lanserar eventet Byggfesten på Kristi himmelsfärdSå kan robotar vinna människors tillitNy Nordenchef för Panasonic
2022-05-12
Att höja ribban för att förhindra skador ovanför ossRen luft utan föroreningar förbättrar arbetsmiljönAutomatiskt kopplingsbord effektiviserar material­hantering