MÅNDAG 24 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hyundai visar framtidens mobilitets­lösningar på eCar Expo i Göteborg

Göteborg, 27 november 2019 – I helgen är det dags för eCar Expo 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.
Elbilsmässan som pågår från 29 november till 1 december har på fyra år blivit en av de mest spännande mötesplatserna inom framtidens mobilitet och elektrifierade bilar. Hyundai finns självklart på plats för att visa upp sitt marknadsledande och breda utbud av elektrifierade bilar.

I Hyundais monter finns bland annat nya IONIQ Electric och IONIQ Plug-in Hybrid att beskåda. Marknadens första bil att erbjudas som både ren elbil, laddhybrid och hybrid lanserades redan 2016 och har nu i sin andra generation fått en rejäl uppgradering. Förutom snygga uppdateringar interiört och exteriört blir IONIQ-familjen Hyundais första modeller att erbjudas med maximerade uppkopplingsmöjligheter via Blue Link. På eCar Expo kan mässbesökare testa fördelarna med att bland annat kunna låsa/låsa upp, kontrollera laddning och klimatanläggning hos sin elbil - direkt via sin smartphone. IONIQ Electric som finns tillgänglig för provkörning under mässan har även fått ökad batterikapacitet på 38.3 kWh och förlängd räckvidd till 311 km (WLTP). IONIQ har belönats med en mängd utmärkelser världen över, varav bland annat Teknikens Världs Stora Bilpris 2017 och även Årets Elbil 2017 som delades ut på just eCar Expo.

Kona Electric, Hyundais kaxiga kompakt-SUV med upp till 204 hk, batterikapacitet på 64 kWh och en räckvidd på 449 km (WLTP) finns även den i montern och för provkörning under eCar Expo. Förra året utnämndes Kona Electric till Årets Testbil 2018 av Auto Motor & Sport. I början av 2020 finns den tillgänglig i uppgraderat utförande med Blue Link Connected Car Services och även det nya navigationssystemet med 10.25-tumsskärm som kan upplevas i nya IONIQ. Som tillval finns nu även inbyggd 11 kW 3-fasladdare som ger snabbare uppladdningstider både på publika ladd-stationer eller via laddboxen hemma.

Hyundai NEXO gör ett unikt framträdande på mässan. NEXO är Hyundais andra serietillverkade bränslecellsbil och efterträdde ix35 Fuel Cell som var världens första kommersiella bil som drevs av vätgas. NEXO är en modern SUV med alla tänkbara aktiva säkerhetsfunktioner och tack vare vätgasteknologin har den en räckvidd på hela 666 km (WLTP) med endast vattenånga som utsläpp. Precis som andra bilar på mässan är NEXO egentligen en vanlig elbil. Skillnaden är att bilens elmotor hämtar energi från en bränslecell som omvandlar vätgas till elektricitet, istället för från ett batteri som i traditionella elbilar. Vätgasteknologins många fördelar är att bilarna tankas fulla på bara några minuter och påverkas inte i sin räckvidd av kyla. Något som gör dem extra lämpliga i ett svenskt vinterlandskap.

Besök Hyundai Sveriges monter (B02:18) på eCar Expo (28 nov – 1 dec) för att prata framtidens mobilitetslösningar med företagets representanter eller boka provkörning av nya IONIQ Electric och Kona Electric.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitet
Annonser