SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IEC 62 433 höjer säkerheten

Ewons fjärrstyrda lösningar från HMS Networks
Ewon® från HMS Networks har alltid prioriterat säkerhet. Nyligen utvärderades lösningen Ewon Cosy+ mot IEC 62443-4-2-standarderna av NVISO, en globalt erkänd cybersäkerhetsexpert. I samma takt som industrin utvecklas utvecklas även kvalitetsstandarderna, med IEC 62 443 som riktmärke för cybersäkerhet inom industriell automationsteknik.

IEC 62 443
IEC 62443-standarderna består av ett omfattande ramverk för att skydda industriell utrustning mot cyberhot, och kompletterar det redan etablerade ISO 27001-ramverket, som främst är inriktat på IT-säkerhet. IEC 62443-standarderna listar de väsentliga kraven för att skydda industriella system från säkerhetsintrång. För maskinbyggare, systemintegratörer och anläggningsoperatörer är överensstämmelse med IEC 62443 avgörande för IIoT-säkerhet.

Cédric Bassem, Senior Manager Application and Product Security på NVISO: "En av styrkorna med IEC 62443 är ramverket som IIoT-tillverkare kan använda för att anpassa sin enhets säkerhetskrav med fabriksägarnas cybersäkerhetsambitioner”.

Implementering av IEC 62443-standarder
Att utveckla en säker automationslösning börjar med att identifiera risker genom en detaljerad analys av hot för de ingående systemen och komponenterna. Utifrån analysen skapad sedan en robust säkerhetsplan. Nästa steg är att upprätta lämpliga processer och säkerställa att personalen utbildas i säkerhetsprotokoll. Säkerhet är mer än teknik och omfattar såväl väldefinierade processer som kvalificerad personal.

Med tanke på cyberhotens föränderliga natur är det viktigt att skyddssystemen anpassar sig över tid. Kontinuerlig övervakning, underhåll och uppdateringar är avgörande för att upprätthålla säkerheten.

Ewon Cosy+ har godkänts enligt IEC 62443-4-2
Ewon har konsekvent prioriterat säkerhet i sin produktdesign och utveckling, ett åtagande som redan bevisats genom ISO 27001-certifieringen för cybersäkerhet inom industriell automationsteknik. För att förstärka vårt engagemang för cybersäkerhet har Ewon samarbetat med NVISO, en globalt erkänd oberoende cybersäkerhetsexpert, för att utvärdera lösningen Ewon Cosy+ mot IEC 62443-4-2-standarderna.

Nviso förstärker Ewons säkerhetsåtgärder genom regelbundna tester, tillhandahållande av utbildningar och andra återkommande säkerhetsverifieringar. Med tanke på utvärderingsresultaten är HMS övertygad om att dess produkt kommer att kunna integreras sömlöst i kundmiljöer och stödja deras implementering och planering för IEC 62443.

Betydelsen av cybersäkerhet i IIoT
Sébastien Thinnes, Ewons produkt- och marknadschef understryker betydelsen av cybersäkerhet och IEC 62 443 för kunderna: ”Säkerheten för våra IIoT-lösningar är av största betydelse. Genom att implementera IEC 62443-standarder säkerställer vi att våra produkter ger ett robust skydd mot nya hot och skyddar våra kunders industriella verksamheter.”

För mer information, se: www.hms-networks.com

HMS Industrial Networks AB
Stationsgatan 24
30004 HALMSTAD
Thomas Carlsson
Telefon: +46 35 17 29 14
Fax: .
thc@hms.se

Press Contact:
HMS Networks
Thomas Carlsson
Market Communications Manager
Global Marketing
thc@hms.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity