Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019 - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019

Iggesund Paperboards kartongfabrik i Workington, England, hade inte en enda olycka som medförde frånvaro under hela 2019.
En stark prestation, inte minst med tanke på att det är en arbetsplats i en tung processindustri med drygt 320 medarbetare.


David Inglesfield, Health and Safety Manager i Workington, menar att det inte är någon tillfällighet att bruket lyckas så bra år efter år. Det handlar om en tradition av systematiskt och proaktivt arbete för att skapa en olycksfri arbetsplats.

”Vi har byggt upp en säkerhetskultur under många år och jobbar hela tiden hårt för att hålla den vid liv”, säger David när han sammanfattar framgångsfaktorerna.

”Säkerhet är allas ansvar och något som man måste skapa engagemang kring, samtidigt som alla också måste ha mod att utmana osäkra beteenden. Arbetsmiljöfrågorna måste alltid vara högst upp på varje mötesagenda för att hållas vid liv.”

Andra viktiga ingredienser i fabrikens framgångar är att lära sig av incidenter, analysera dem och genomföra löpande kontroller som sedan leder till förbättringar. Arbetsplanering med inriktning på att säkerställa kontroll och uppföljning är ett viktigt inslag för fabriken i Workington, där Iggesund Paperboards kartong Incada tillverkas.

”Man måste inse att det alltid finns ett behov av att förbättra sig och att man aldrig befinner sig på en acceptabel nivå”, understryker David Inglesfield.

I Iggesund Paperboards fabrik i svenska Iggesund, med cirka 800 medarbetare, skedde nio olyckor som medförde frånvaro under 2019.

”Workington är en bra förebild för konkret och framgångsrikt arbetsmiljöarbete. Ett exempel är deras rutiner som säkerställer att utredningar efter en arbetsplatsolycka kommer igång omedelbart. Vi ser till att kontinuerligt lära av varandra för att förebygga olyckor på alla våra arbetsplatser”, säger Therese Rahm, kommunikationschef på Iggesund Paperboard.

Inom Holmen-koncernen, där Iggesund Paperboard ingår, bedrivs ett omfattande säkerhetsarbete med målet att uppnå en skadefri verksamhet för de anställda. En säker arbetsmiljö ligger ständigt högt på dagordningen och följs kontinuerligt upp på ledningsnivå. Samtliga enheter är certifierade enligt OHSAS 18001, vilket innebär att koncernen bedriver ett gemensamt systematiskt arbetsmiljöarbete.

Alla bruk i koncernen förbereder eller är mitt uppe i övergången från OHSAS 18001 till det nya ledningssystemet ISO 45001, vilket bland annat innebär ökade krav på ledningens engagemang.

För mer information:

Therese Rahm, Communication Manager,
Iggesund Paperboard, +46 70 595 56 10,
therese.rahm@holmen.com
www.iggesund.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser