Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen. - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.

I en tid med osäkerhet kring framtiden och en eventuellt avmattad konjunktur, krävs det att bolag inom byggbranschen tar till alla förbättringsmöjligheter som skapar bättre lönsamhet, men också förändrar sina arbetsmetoder och väljer att arbeta smart.
När ingenjörerna Martin Roos och Mathias Amnebo under de senaste åren arbetat mot byggbranschen kom de efterhand till insikt att den svenska bygg- och fastighetsmarknaden inte använder sig av samma metoder som är vanligt förekommande i exempelvis Storbritannien, Tyskland, eller USA. Under våren 2020 korsades deras vägar med entreprenören Jamshid Lodhi som också haft samma funderingar. Tillsammans bestämde de sig för att förändra den svenska marknaden.

Både Martin och Mathias kommer senast ifrån HILTI där de arbetade som konsulterande ingenjörer. Rollen var att hjälpa byggkonstruktörer och byggen med att välja rätt produkter och tjänster. Jamshid har under de senaste åren varit involverad i flera olika bolag som levererar både tjänster och produkter till byggbranschen.

- ”Underlagen vid ombyggnadsprojekt var ofta undermåliga och ofta kom frågor om armeringens läge och storlek, betongens tillstånd och riskerna med korrosion ” säger Martin.

- ”utomlands används i stor utsträckning olika typer av scanningstekniker för att få en bättre förståelse för vad som finns inne i betongen”, säger Mathias.

-”men då denna utrustning är dyr och kräver omfattande kunskap av betong och hur man analyserar den data man får ut, krävs det både att man har bra beläggning på utrustningen samt rätt kompetens för att utföra jobbet korrekt” fortsätter Mathias.

Därmed var förutsättningarna för trions betongkonsultbolag Northscan klara.

Bolaget fokuserar på oförstörande provningsmetoder för analys av betongkonstruktioner, varav en är betongscanning. Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech.

- ”tack vare olika scanningstekniker är vi inte begränsade till metalliska föremål nära ytan så som armeringsjärn; utan även plaströr, elledningar, och spännarmering kan lokaliseras” säger Martin.

Förutom betongscanning erbjuder företaget också tjänster inom korrosionsanalys där bland annat kloridhaltsmätning, karbonatiseringsdjup, och elektrokemisk potential är en del av en tillståndsbedömning.

Det känns otroligt spännande att få bidra till en bransch i förändring och vi är övertygade om att det finns många som är förändringsbenägna.

Northscan AB

www.northscan.se

För mer information eller en intervju via TEAMS.
Kontakta:
Jamshid Lodhi
Jamshid@northscan.se
Mobil: 076-0499080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser