Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen. - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.

I en tid med osäkerhet kring framtiden och en eventuellt avmattad konjunktur, krävs det att bolag inom byggbranschen tar till alla förbättringsmöjligheter som skapar bättre lönsamhet, men också förändrar sina arbetsmetoder och väljer att arbeta smart.
När ingenjörerna Martin Roos och Mathias Amnebo under de senaste åren arbetat mot byggbranschen kom de efterhand till insikt att den svenska bygg- och fastighetsmarknaden inte använder sig av samma metoder som är vanligt förekommande i exempelvis Storbritannien, Tyskland, eller USA. Under våren 2020 korsades deras vägar med entreprenören Jamshid Lodhi som också haft samma funderingar. Tillsammans bestämde de sig för att förändra den svenska marknaden.

Både Martin och Mathias kommer senast ifrån HILTI där de arbetade som konsulterande ingenjörer. Rollen var att hjälpa byggkonstruktörer och byggen med att välja rätt produkter och tjänster. Jamshid har under de senaste åren varit involverad i flera olika bolag som levererar både tjänster och produkter till byggbranschen.

- ”Underlagen vid ombyggnadsprojekt var ofta undermåliga och ofta kom frågor om armeringens läge och storlek, betongens tillstånd och riskerna med korrosion ” säger Martin.

- ”utomlands används i stor utsträckning olika typer av scanningstekniker för att få en bättre förståelse för vad som finns inne i betongen”, säger Mathias.

-”men då denna utrustning är dyr och kräver omfattande kunskap av betong och hur man analyserar den data man får ut, krävs det både att man har bra beläggning på utrustningen samt rätt kompetens för att utföra jobbet korrekt” fortsätter Mathias.

Därmed var förutsättningarna för trions betongkonsultbolag Northscan klara.

Bolaget fokuserar på oförstörande provningsmetoder för analys av betongkonstruktioner, varav en är betongscanning. Innovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech.

- ”tack vare olika scanningstekniker är vi inte begränsade till metalliska föremål nära ytan så som armeringsjärn; utan även plaströr, elledningar, och spännarmering kan lokaliseras” säger Martin.

Förutom betongscanning erbjuder företaget också tjänster inom korrosionsanalys där bland annat kloridhaltsmätning, karbonatiseringsdjup, och elektrokemisk potential är en del av en tillståndsbedömning.

Det känns otroligt spännande att få bidra till en bransch i förändring och vi är övertygade om att det finns många som är förändringsbenägna.

Northscan AB

www.northscan.se

För mer information eller en intervju via TEAMS.
Kontakta:
Jamshid Lodhi
Jamshid@northscan.se
Mobil: 076-0499080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser