SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Integrerad kontroll och enkel programmering

Med SMC:s nya el-linjärenheter
Nu lanserar SMC nya elektriska linjärenheter och cylindrar, med integrerad kontrollenhet och enkel programmering via dedikerad mjukvara. Cylinder med inbyggt drivsteg minskar kabeldragningen och ger en kompakt lösning. Användarvänlig programvara i kombination med enkel logik ger snabb uppstart med tillgång till tre valbara positioner. Enheterna är dessutom utrustade med SMC:s batterilösa absolut-enkoder för smidig återstart efter spänningsbortfall.

Nya elektriska linjärenheten EQFS samt el-cylindern EQY har en integrerad kontrollenhet som medger direktanslutning till PLC och dator, något som minskar såväl platsbehov som kabeldragning. Kommunikationskabel, parallell-IO och spänningsmatning ansluts via robusta M12-kontakter med metallhölje för stabil drift och kommunikation.

Den anpassade programvaran gör driftsättningen snabb och smidig. Alla inställningar är konfigurerbara via en sida och i tre enkla steg; val av driftläge, val av stopp-positioner samt val av hastighet för acceleration och retardation. Förutom de två ändlägena är det även möjligt att välja en tredje, mellanliggande position.

Både EQFS och EQY är utrustade med givarspår, vilket gör att en cylindergivare kan användas för att återge positionen längs hela slaglängden samt fungera som extern sensor för detektering av utgångsläge eller överskridande. Den batterilösa absolut-enkodern håller information om positionen även vid spänningsbortfall, vilket möjliggör en snabb återstart när spänningen återkommer. Avsaknaden av batterier gör underhåll och hantering enklare eftersom varken batteribyte eller deponering behövs.

Initialt erbjuder SMC tre storlekar av den elektriska linjärenheten EQFS, med en hastighet på upp till 1200 mm/s samt en horisontell last på upp till 80 kg. El-cylindern EQY kommer för närvarande i två storlekar med upp till 500 mm/s hastighet och 100 kg i horisontell lastkapacitet.

– Våra nya elektriska linjärenheter kompletterar vårt el-utbud perfekt samtidigt som vi erbjuder ett alternativ till pneumatiska cylindrar med fullt jämförbar funktionalitet. För den som vill köra el, men samtidigt gillar enkelheten hos pneumatikcylindern och har ett begränsat behov av positionering är det här en jättebra lösning, säger Karl-Erik Larsson, produktchef på SMC.

Mer information:

Karl-Erik Larsson
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 73
E-post: kala@smc.nu
Kontaktinformation
Postadress
Ekhags­vägen 29-31
14171 Segeltorp
Besöksadress
Ekhags­vägen 29-31
SE-14171 Segeltorp
Region
Huddinge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556276-4034
Grundat: 1986
Anställda: 117
Välkommen till SMC Automation AB!

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 60 miljarder kronor och har 23 000 anställda globalt. I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet.

Kvalitet i allt vi gör

Vi är en pålitlig global marknadsledare med hållbarhet i fokus - både i egen tillverkning och i produkt. Tillsammans med våra kunder vill vi kontinuerligt förbättra och produktutveckla för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig tillverkning. Vi investerar mycket i F&U och det ger produkter som är lättare, nättare och drar mindre energi.

Våra värdeord - Stolthet, Engagemang, Professionalism, Hänsyn & Mod

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

SMC Kundinformation
08-603 12 40
Joakim Kalcidis
Digital kommunikatör
08-603 12 77
Magnus Karlström
0708602063

Filmer

SMC:s Produktöversikt 7.0

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när