FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interroll får sorterarorder från Actemium Lyon Logistics för franska postnav

Systemintegratören Actemium Lyon Logistics och Interroll vinner budet på tre sorterare för franska postaktörerna La Poste, DPD och Viapost.
Beställningen gör den 400: e sorteringsordern över hela världen för Interroll.

Tre av dessa sorteringssystem kommer att installeras för tre olika enheter inom La Poste-gruppen i Frankrike: La Poste Roissy Hub (augusti 2020 - Roissy), DPD (juli 2020 - Billy-Berclau) och Viapost (juni 2020 - Argonay).

Den ökande e-handeln leder till en stadig ökning av paketvolymer över hela världen, mer diversifierad förpackning samt högre förväntningar på leveranstider. Dessa trender ställer nya krav på La Postes logistikföretag, särskilt när det gäller bearbetning och sortering av paket.

För att möta dessa utmaningar på ett flexibelt och effektivt sätt har integratören Actemium Lyon Logistics utvecklat ett koncept för att tillämpa de senaste transportör- och sorteringsteknologierna samt modernaste Warehouse Control Systems-lösningar för de tre sorteringsplattformarna.

"Dessa nya order kommer också som en följd av många års framgångsrikt samarbete mellan Actemium Lyon Logistics och Interroll," säger Nicolas Jaffeux, Postal and Express Department Manager Actemium Lyon Logistics, och Bruno Maisonneuve, Business Unit Manager på Actemium Lyon Logistics. “Actemium är en aktiv partner i Interrolls program: Rolling On Interroll”.

Interroll erbjuder horisontella och vertikala crossbeltsorters för helautomatiska sorteringsprocesser på marknaden för bud-, express- och pakettjänstleverantörer. Genomströmningshastigheter på 2 000 till 15 000 enheter per timme gör Interroll Crossbelt Sorter till en mycket effektiv sorterare för varor av alla slag.

Med tillägget av en ny inmatningsmodul har Interroll utvidgat sina modulära plattformslösningar för särskilt effektivt materialflöde. Den är perfekt utformad för att arbeta med Interroll Crossbelt Sorters. De nya inmatningsmodulerna kombinerar högre inmatningshastigheter med reducerade utrymmeskrav för att ge en betydande potentiell ökning av godsflödet i automatiska sorteringssystem. Dessutom garanterar deras mycket låga ljudnivå en bekväm arbetsmiljö för operatörer som arbetar i närheten av installationen.

Slutligen begränsar den mekaniska utformningen av Interrolls mekaniska crossbeltsorter energiförbrukningen till ett strikt minimum, samtidigt som de erbjuder mycket hög tillgänglighet och flexibilitet i användningen, vilket säkerställer ett lågt miljöavtryck.

"Med Interrolls flexibla sorteringslösningar och samarbetet med Actemium Lyon Logistics ser vi fram emot att ytterligare bidra till prestandan och flexibiliteten hos postföretag över hela världen", säger Gilles Calvez, VD för Interroll France.

Kontakt:
Martin Regnet
Interroll (Schweiz) AG
Global PR Manager
+41 91 850 25 21
media@interroll.com
www.interroll.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser