Interroll kompletterar MPP (Modular Pallet Conveyor Platform) med stapelkran och transfervagn - industritorget.se
MÅNDAG 01 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interroll kompletterar MPP (Modular Pallet Conveyor Platform) med stapelkran och transfervagn

Pallkran för hög pallgenomströmning
Innovativa lösningar för helautomatisk hantering av pallar: Med en ny stapelkran för dynamisk lagring och en transfervagn, som möjliggör snabb och säker lagring och hämtning av upp till 100 pallar per timme , utökar Interroll sin MPP-lösning (Modular Pallet Conveyor Platform), ett flexibelt modulsystem för palltransport. De nya produkterna gör det möjligt för användare - i sömlös interaktion med det beprövade dynamiska lagringssystemet Interroll Pallet Flow - att implementera extremt kompakta, robusta och effektiva automationslösningar för pallhantering vilka utmärker sig med mycket låga planerings- och installationskostnader och hög energieffektivitet.

Med lanseringen av stapelkranen (stacker crane) och transfervagnen (transfer car) har företag för första gången möjlighet att genomföra ett kontinuerligt materialflöde med pallar - till exempel mellan inkommande och utgående varor eller mellan lager, produktion och orderplockning - med ett teknikerbjudande från en enda källa. Detta innebär att systemintegratörer och anläggningskonstruktörer kan dra nytta av kostnadseffektiva plug-and-play-lösningar för palltransport, som också kan planeras på ett mycket enkelt och användarvänligt sätt med Interrolls Layouter-verktyg.

"Med vår kompakta automatiseringsplattform kan användare byta ut kostsam och olycksdrabbad gaffeltruckstrafik och dra nytta av nya tillämpningar med hög kapacitet tack vare den flexibla kombinationen av våra modulära transportörs- och flödeslagringssystem”, förklarar Michael Kuhn, VD för Interroll Kronau GmbH. “Till exempel kan flödeslagringssystem nu utformas som mycket dynamiska leveranslager och det utrymme som krävs för automatiserad ruttförberedelse kan minskas avsevärt."

Hjärtat i ett mycket dynamiskt pallhanteringssystem är den nya stapelkranen, som har designats perfekt för anslutning till Pallet Flow-lagringssystemet. Den lätta konstruktionen och den integrerade energiåtervinningen gör systemet extremt energieffektivt. Den totala höjden är 12 meter, den horisontella körhastigheten är 3 meter per sekund och lyfthastigheten är 0,8 meter per sekund. Vid den första lanseringen är systemet utformat för att transportera Euro-pallar med en maxvikt på 800 kg. Anpassningar för användning av ytterligare pallformat kommer att utföras steg för steg under de kommande månaderna. Systemet är utrustat med en integrerad reglering av lyfthastigheten och kraftfulla bromssystem. På grund av den modulära och förmonterade konstruktionen av stålkonstruktionen kräver stapelkranen minimalt underhåll och är lätt att leverera och installera.

Liksom lagrings- och hämtmaskinen kompletteras MPP med en ny transfervagn för snabb palltransport. Upp till 5 meter per sekund kan uppnås, vilket gör det möjligt att överbrygga ännu större avstånd snabbt och pålitligt, till exempel inom området för ruttförberedelser eller anslutningen mellan lager och produktion. Transfervagnen väger bara 275 kg och, tack vare det intelligenta drivkonceptet, krävs inget styrskåp för den elektriska anslutningen.

Som nya komponenter i MPP kan stapelkranen och transfervagnen bekvämt planeras med Interrolls Layouter-verktyg och kombineras för att bilda en komplett lösning.

Interroll Pallet Control PC 6000 används för att styra palltransportmodulerna. Styrningen är enkel att fästa på sidoprofilen och sätta i drift. I kombination med Interroll MultiControl möjliggör Pallet Control PC 6000 styrning av 400-volts och 24/48-volts drivenheter och erbjuder ett integrerat kontrollkoncept för hela palltransportsystemet. För alla krav, vare sig det är transport av tunga eller lätta pallar, erbjuder Interroll en enhetlig lösning för olika driftsätt. Detta gör det möjligt att driva sektioner på linjen autonomt, transportera med trycklös ackumulering (ZPA) eller att arbeta kontinuerligt. Beroende på krav kan systemen styras lokalt eller centralt via programmerbar logikstyrenhet (PLC).

Det nya integrerade kontrollkonceptet som består av beprövade kontroller reducerar planerings- och installationsarbetet avsevärt. Perfekt anpassade gränssnitt och enkel kabeldragning gör det möjligt att snabbt driftsätta palltransportsystemet.

Kontakta oss
Martin Regnet
Global PR Manager
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
+41 91 850 25 21
investor.relations@interroll.com
www.interroll.com

Kontakter (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Industriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
Annonser