FREDAG 06 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interroll kompletterar MPP (Modular Pallet Conveyor Platform) med stapelkran och transfervagn

Pallkran för hög pallgenomströmning
Innovativa lösningar för helautomatisk hantering av pallar: Med en ny stapelkran för dynamisk lagring och en transfervagn, som möjliggör snabb och säker lagring och hämtning av upp till 100 pallar per timme , utökar Interroll sin MPP-lösning (Modular Pallet Conveyor Platform), ett flexibelt modulsystem för palltransport. De nya produkterna gör det möjligt för användare - i sömlös interaktion med det beprövade dynamiska lagringssystemet Interroll Pallet Flow - att implementera extremt kompakta, robusta och effektiva automationslösningar för pallhantering vilka utmärker sig med mycket låga planerings- och installationskostnader och hög energieffektivitet.

Med lanseringen av stapelkranen (stacker crane) och transfervagnen (transfer car) har företag för första gången möjlighet att genomföra ett kontinuerligt materialflöde med pallar - till exempel mellan inkommande och utgående varor eller mellan lager, produktion och orderplockning - med ett teknikerbjudande från en enda källa. Detta innebär att systemintegratörer och anläggningskonstruktörer kan dra nytta av kostnadseffektiva plug-and-play-lösningar för palltransport, som också kan planeras på ett mycket enkelt och användarvänligt sätt med Interrolls Layouter-verktyg.

"Med vår kompakta automatiseringsplattform kan användare byta ut kostsam och olycksdrabbad gaffeltruckstrafik och dra nytta av nya tillämpningar med hög kapacitet tack vare den flexibla kombinationen av våra modulära transportörs- och flödeslagringssystem”, förklarar Michael Kuhn, VD för Interroll Kronau GmbH. “Till exempel kan flödeslagringssystem nu utformas som mycket dynamiska leveranslager och det utrymme som krävs för automatiserad ruttförberedelse kan minskas avsevärt."

Hjärtat i ett mycket dynamiskt pallhanteringssystem är den nya stapelkranen, som har designats perfekt för anslutning till Pallet Flow-lagringssystemet. Den lätta konstruktionen och den integrerade energiåtervinningen gör systemet extremt energieffektivt. Den totala höjden är 12 meter, den horisontella körhastigheten är 3 meter per sekund och lyfthastigheten är 0,8 meter per sekund. Vid den första lanseringen är systemet utformat för att transportera Euro-pallar med en maxvikt på 800 kg. Anpassningar för användning av ytterligare pallformat kommer att utföras steg för steg under de kommande månaderna. Systemet är utrustat med en integrerad reglering av lyfthastigheten och kraftfulla bromssystem. På grund av den modulära och förmonterade konstruktionen av stålkonstruktionen kräver stapelkranen minimalt underhåll och är lätt att leverera och installera.

Liksom lagrings- och hämtmaskinen kompletteras MPP med en ny transfervagn för snabb palltransport. Upp till 5 meter per sekund kan uppnås, vilket gör det möjligt att överbrygga ännu större avstånd snabbt och pålitligt, till exempel inom området för ruttförberedelser eller anslutningen mellan lager och produktion. Transfervagnen väger bara 275 kg och, tack vare det intelligenta drivkonceptet, krävs inget styrskåp för den elektriska anslutningen.

Som nya komponenter i MPP kan stapelkranen och transfervagnen bekvämt planeras med Interrolls Layouter-verktyg och kombineras för att bilda en komplett lösning.

Interroll Pallet Control PC 6000 används för att styra palltransportmodulerna. Styrningen är enkel att fästa på sidoprofilen och sätta i drift. I kombination med Interroll MultiControl möjliggör Pallet Control PC 6000 styrning av 400-volts och 24/48-volts drivenheter och erbjuder ett integrerat kontrollkoncept för hela palltransportsystemet. För alla krav, vare sig det är transport av tunga eller lätta pallar, erbjuder Interroll en enhetlig lösning för olika driftsätt. Detta gör det möjligt att driva sektioner på linjen autonomt, transportera med trycklös ackumulering (ZPA) eller att arbeta kontinuerligt. Beroende på krav kan systemen styras lokalt eller centralt via programmerbar logikstyrenhet (PLC).

Det nya integrerade kontrollkonceptet som består av beprövade kontroller reducerar planerings- och installationsarbetet avsevärt. Perfekt anpassade gränssnitt och enkel kabeldragning gör det möjligt att snabbt driftsätta palltransportsystemet.

Kontakta oss
Martin Regnet
Global PR Manager
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
+41 91 850 25 21
investor.relations@interroll.com
www.interroll.com

Kontakter (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-29
Vattenfall bygger sin första flytande solparkLotta Medelius-Bredhe blir ny generaldirektör för Svenska kraftnät
2019-11-28
Ny process för pulverlackering fördubblar produktionen i EnglandSenaste Shark-tappen ger hög säkerhetABB lanserar den interaktiva smarta stadenVi har filat på handtaget längeTYROLITS nya slipskiva CERABOND X utmanar Vindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörVindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörKodifiering av svenska järnvägsnätet möjliggör ökad kvalitet för special­transporterProton Lighting har anställt ny säljare i norra Sverige. Välkommen Tommy Säfström!Expansion Obbola möter en ökad efterfrågan på linerSkulle du hoppa fallskärm utan fallskärmsutrustning?Hyundai visar framtidens mobilitets­lösningar på eCar Expo i GöteborgVem blir Årets Byggchef 2019?Kläder och AI ska förebygga belastningsskador. Boliden först ut att testa!Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019Forskningsprojekt ska stärka svensk stålindustriEuropeisk skogsindustri överens om bioekonomisk forskningsagenda
2019-11-27
ABB:s första koldioxid­neutrala framtidsfabrik håller vad den lovarÖkad effektivitet med vagnar istället för ställageABB i-bus® KNX-kombiaktorer – flexibilitet i kompakt designABB-teknik i Vattenfalls 40 snabbladdnings­stationer i SverigeSchneider Electric ett av de 50 främsta företagen inom mångfaldsarbete enligt Financial TimesMiljoninvestering i elektronmikroskopiNy design på skär­verktyg kan ge lägre flygpriser om tio årTL Byggs affärschef Jonas Bölegård kan bli Årets ByggchefEways laddar BringSolör Bioenergi förser Geijerskolan i Ransäter med fossilfri värmeHydroscand lanserar SlangExpress i EskilstunaHalmstadföretaget Swedlock är en del av SOS Alarms nya tjänst ”Smart Passage”Stort intresse för Sacos studentmässorOsäker arbetsmiljö i IT-industrin riskerar människors hälsa Framtidens visitkort är nu digitala med ecoCardSolcellsanläggning nu i drift på förskolan SagaEaton släpper nya RMQ Flat Enclosure Nytt projekt ska utveckla bättre valsar till stålindustrinSå här används robotar optimalt i praktiken
2019-11-26
SBS Steam Boiler Service i Varberg investerar i 4 Kw Fiberlaser från Movs ABWoup tar tillvara på spillet från KL-träfabrikerJackon väljer molnbaserad tullhantering från DescartesJättesatsning på solceller i UppsalaG A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovationEltel Finland tecknar ett treårigt ramavtal inom telekom värt cirka 25 miljoner euroSkanska vinner inter­nationellt innovationspris för European Spallation SourceFyra miljoner kronor till nytt projekt inom Metalliska materialÅrets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatserVolkswagen fokuserar på eldriven motorsportNy flödesmätare från LUTZNordens smartaste laddstation - eRange IQPositivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsenBiobaserade kajaker för en hållbar världKEWAB Elkraft årets leverantör - för fjärde gången
2019-11-25
25:e servicebesöket till HöganäsVerktyg hjälper dig med föreskrifterVäxla upp miljöarbetet med ny global standardPeab får renoveringsprojekt i centrala Helsingforswpd europe GmbH uppnår financial close för svenska vindkraftsprojektet Aldermyrberget Följ med till Volvos storsatsning! Sist men inte minst, den är supersnabb!Amphi–Tech får genombrott i HollandSizes fördubblar produktions­kapaciteten till 1200 lägenheter under 2020
Annonser