ONSDAG 19 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interroll och Logstore levererar helautomatiserat reparationscenter för mobiltelefoner

Anläggningen i São Paulo, Brasilien, använder ett avancerat Factory Repair Service-koncept där alla reparationssteg automatiseras i samma takt som inom elektronikproduktion.
Ett viktigt element i denna högpresterande lösning är Interrolls MCP (Modular Conveyor Platform) som gör det möjligt att varje år hantera upp till 24 000 mobiltelefoner i två arbetsskift. Dessutom gör den automatiska fabriksdesignen det möjligt att leverera reparerade telefoner till ägaren på samma dag som de lämnas in i São Paulos cityområde.

Som en integrerad del av huvudkontoret för Grupo PLL i Moema-regionen i São Paulo erbjuder reparationscentret en ny upplevelse och en högkvalitativ servicestandard till konsumenten med fokus på triaden: effektivitet, teknik och skala. “Med vår nya anläggning ville vi dramatiskt öka vår prestanda genom att undvika komplexa manuella interna processer. Vårt mål var att ta fram en mycket avancerad lösning som också är unik i Latinamerika”, säger Lucas Linhares, Managing Partner på Grupo PLL.

Utformningen av det nya reparationscentret följer det industriella Factory Repair Service-konceptet och implementerades av Logstore, den systemintegratör som ansvarar för projektet.

“Projektet planerades noggrant och holistiskt - från möbeldesign till automatiserade transportbandssystem. Det fick sin specifika styrka genom Industry 4.0-attribut och genom att omvandla detaljhandelstjänsterna i omnichannel genom avancerade tekniska lösningar”, tillägger Helson Santos, Logstore Business Manager. “Vi byggde transportörer i möblerna och gjorde därmed hela systemet minimalistiskt.

Med den använda tekniken skapade vi ett verkligt Industry 4.0-koncept där allt är anslutet, har hög energieffektivitet och lätt kan renoveras eller utvidgas utan att ersätta befintliga transportörer, vilket gör detta till ett hållbart projekt.”

“För att smidigt integrera i hela konceptet bakom PLL-lösningen har Interroll anpassat transportörerna till en bredd av 50 cm så att de senare kan transportera bärbara datorer och drönare”, säger Marcos Gaio, VD på Interroll Brazil. Vi har också utrustat systemet med 24V RollerDrive-teknik för att minska ljudnivån och strömförbrukningen, vilket ökar systemets effektivitet och ökar den totala hållbarheten i det 300 kvadratmeter stora reparationslabbet.”

Utöver RollerDrive-tekniken är MCP från Interroll utrustad med skanningssystem för streckkoder och använder 24V HPD:er (high-performance divert). Det nya systemet har utformats för att stödja en månatlig transportkapacitet på upp till 24 000 mobiltelefoner med två arbetsskift. Det hanteras helt av mjukvara utvecklad av Logstore vilken reglerar automatisk transport av mobiltelefoner mellan reparationsceller.

“Utan MCP-lösningen i detta 300 kvadratmeter stora utrymme skulle vi knappast kunna reparera 15 000 enheter per månad och vi skulle behöva många fler anställda för de olika stadierna i produktionsprocessen. Vi befinner oss i den konceptuella och tekniska framkanten med fullt stöd från Interroll och Logstore”, säger Lucas Linhares från Grupo PLL.

Presskontakter
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AGVia Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
media@interroll.com
www.interroll.com

Kontakter (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-12
Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartan
Annonser