SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interroll presenterar ny plug-and-play-transportplattform

För automatiserade produktionsmiljöer
Med nya LCP (Light Conveyor Platform) utökar Interroll sitt produktsortiment med en plattformsbaserad materialflödeslösning som avsevärt ökar produktiviteten i tillverkningsprocesser. Designad som ett plug-and-play modulsystem, tillåter LCP alla systemintegratörer att implementera skalbara bandtransportsektioner mycket enkelt för att snabbt möta kundspecifika automationskrav för materialhantering. Den höga kvaliteten och tillgängligheten av denna lösning säkerställs bland annat genom användningen av tekniska produkter som redan har bevisat sin förmåga hundratusentals gånger hos användare över hela världen.

Effektiv materialhantering spelar en avgörande roll för att förverkliga produktivitetspotentialen i tillverkningsceller, monterings- och förpackningsstationer. Samtidigt kräver snabbt föränderliga processmiljöer i många andra branscher flexibla transportlösningar som enkelt kan anpassas till nya krav.

Detta är vad Interrolls nya materialhanteringslösning för systemintegratörer och OEM. LCP-baserade bandtransportörer kan enkelt monteras från fabriksförmonterade och fördefinierade moduler utan någon teknisk ansträngning och kan tas i drift snabbt och säkert via ett autonomt maskinstyrsystem, utan en extra programmerbar logisk styrenhet om så önskas(PLC). Beroende på kundens önskemål och tillämpning är dock anslutning till en extern PLC med användarspecifik programmering också möjlig.

Interrolls LCP är designad för att transportera mindre transportgods, samt lådor eller polypåsar som väger upp till 50 kilo. Transportörerna, som även klarar lutningar eller nedgångar, drivs av kompakta och energieffektiva trummotorer som har en verkningsgrad på över 85 procent, vilket håller energiförbrukning och energikostnader mycket låga. Det helt modulära systemet kan planeras och monteras mycket enkelt och bekvämt på PC-skärmen med hjälp av Interrolls populära Layouter-verktyg. Detta minskar drastiskt projektens ledtider och den nödvändiga insatsen för systemintegratörer. Dessutom skapar de fördefinierade modulstorlekarna i olika längder och bredder de bästa förutsättningarna för snabba tillverknings- och leveranstider.

Under utvecklingen av den nya plattformen lades också stor vikt vid maximal säkerhet på arbetsplatsen och en trevlig arbetsmiljö. Den nya LCP:n testades omfattande före marknadslanseringen och utsattes för extrema uthållighets- och belastningstester och utvecklades enligt DMFA-standarder (Design for Manufacture and Assembly). Den har en integrerad nödavstängning med en knapptryckning, uppfyller alla relevanta säkerhetsföreskrifter och har en tyst ljudnivå under drift.

LCP:n produceras på Interrolls anläggning i Hvidovre, Danmark, och är tillgänglig omedelbart i Europa och snart i Asien och Amerika.

Detaljerad produktinformation

INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
T.+46 35 22 70 77
Jörgen Wiktorsson
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

INTERROLL (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
Tel. +41 91 850 25 25
Martin REGNET
media@interroll.com
www.interroll.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion