SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interroll presenterar nya materialhanteringslösningar

För livsmedels- och läkemedelsindustrin
Med marknadsintroduktion av nya plattformsteknologier som uppfyller höga hygienkrav, utökar Interroll sitt befintliga utbud av transportlösningar, vilket möjliggör optimerad hållbarhet för livsmedel i detaljhandeln. Som en del av den nya MHP (Modular Hygienic Platform) finns nu flexibla, modulära lösningar baserade på principerna för hygienisk produktdesign tillgängliga. Dessa nya lösningar är baserade på produkter som har prövats och testats miljontals gånger. Innovationerna på detta område lanseras med SHC (Special Hygienic Conveyor) och UHT (Ultra Hygienic Transfer).

Den innovativa SHC-plattformen är tillverkad på basis av en rostfri stålkonstruktion och kännetecknas av bland annat ett reducerat hålmönster, inga underskärningar och sluttningar eller rundade styrningar överallt för att rengöringsvätskor ska kunna rinna av obehindrat. SHC-plattformen inkluderar både rull- och bandtransportörer och alla komponenter i dessa enheter (d.v.s. elektriska produkter som RollerDrive och motsvarande kontroller som IP55 MultiControl) är certifierade enligt minst IP55 och skyddade mot stänkvatten, så enkla rengöringsprocesser kan utföras och inga vätskerester finns kvar i transportören som kan leda till funktions- eller hygienförsämringar.

"Med Special Hygienic Conveyor, eller SHC, bekräftar vi återigen det ansvar som faller på oss som teknikledare inom materialhanteringsindustrin. Med detta driver vi konsekvent vår koncernövergripande plattformsstrategi", säger Dr. Stephan Kronholz, som är ansvarig för nya hygieniska plattformslösningar på Interroll. Plattformens modularitet, kan alltid monteras och utökas flexibelt med beprövade produkter som en modulär plug-and-play-lösning – analogt med LEGO-principen. Detta gör det möjligt för systemintegratörer att hantera både enklare och mycket komplexa uppgifter i automatisk transport av förpackade livsmedel eller andra hygienkänsliga produkter.

Med SHC sträcker sig tillämpningsområdet från autonoma transportörer utan användning av en programmerbar logisk styrenhet (PLC) till användning i digitalt nätverksanslutna industri 4.0-miljöer.

Dessutom möjliggör den nya transportören exakt positionering av det transporterade godset på transportören – en viktig prestandafunktion, till exempel för att enkelt kunna integrera etiketteringsmaskiner utan komplex senorteknik efter att godset har packats i det automatiska varuflödet.

Optimerad för hållbar livsmedelsproduktion och distribution
Som en global teknikledare har Interroll tagit ansvar för att förbättra livsmedelssäkerheten och livsmedelsförsörjningen över hela världen i många år. Till exempel används företagets högmoderna och kompakta trummotorer, som uppfyller de strängaste hygienkraven, av ledande företag i branschen över hela världen. De säkerställer att automatiserade materialflödeslösningar inte bara fungerar extremt effektivt och sparar energi, utan också uppfyller maximala hygienkrav, såsom de som fastställs av FDA (US Food and Drug Administration), EU (Europeiska Unionen) och EHEDG (European Hygienic Engineering och Design Group).

SHC (Special Hygienic Conveyor) gör till exempel fördelarna med den globalt populära MCP (Modular Conveyor Platform) tillgängliga för systemintegratörer och användare som måste uppfylla höga hygienkrav. På så sätt kan högeffektiv, trycklös ackumulering implementeras i livsmedelsförädlingen, vilket hittills vanligtvis endast använts i moderna paketcentraler eller andra distributionsanläggningar. Det decentraliserade drivkonceptet som används sparar upp till 50 procent energi i enbart start-stop-drift jämfört med centraliserade drivlösningar som körs i kontinuerlig drift. Detta resulterar samtidigt i en förbättrad arbetsmiljö med betydligt lägre buller och minskat slitage vid transport av E2-standardlådor, vilket minskar hygienproblem inom livsmedelsindustrin.

MHP (Modular Hygienic Platform) tillverkas i en ny produktionsanläggning på den befintliga anläggningen i Baal, Tyskland, nära Düsseldorf. Idag arbetar cirka 240 anställda i Baal. Senast 2025 planeras en ökning med cirka 60 jobb till följd av utbyggnad av både sajten och produktutbudet för kunder inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
T.+46 35 22 70 77
Jörgen Wiktorsson
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

INTERROLL (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
Tel. +41 91 850 25 25
Martin REGNET
media@interroll.com
www.interroll.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion