Interxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter - industritorget.se
TISDAG 14 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter

INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster, kommer att bygga ett helt nytt datacenter på företagets campus i Stockholm.
Expansionen på totalt 3300 kvm är den största någonsin i Sverige för företaget, och första fasen av det nya datacentret är i drift redan under andra kvartalet 2020. Totalt kommer Interxions campus i Stockholm ha över 10 000 kvm produktiv datacenteryta fördelat på de sex datahallarna, och över 16 500 kvm datacenteryta i Norden. Interxion investerar nästan en kvarts miljard kronor (21 miljoner euro) i det nya datacentret, som bland annat inkluderar investeringar i egen infrastruktur för värmeåtervinning.

– Med en kontinuerlig tillväxt på den svenska marknaden, ända sedan vi etablerade oss här för över 20 år sedan, genomför vi nu den största satsningen någonsin på svensk mark. Tillväxten drivs av både svenska och internationella företag och specifikt de krav på hög tillgänglighet och säkerhet som digitaliseringen ställer, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Det nya datacentret, som benämns STO6, byggs i en separat fastighet som ligger i direkt anslutning till Interxions nuvarande datacenter-campus i Kista utanför Stockholm.

STO6 kommer att leva upp till den av Myndigheten för skydd och beredskap definierade Skyddsklass 3. Det betyder att alla företag och offentlig sektor som efterfrågat de regulatoriska kraven och har behov av den höga säkerhet och konnektivitet vi erbjuder, direkt kan placera sin kritiska IT-miljö i datacentret.

Med direkta accesser till alla de ledande molntjänsterna, från samtliga av företages datacenter, erbjuder Interxion maximala förutsättningar för företag, IT-leverantörer och organisationer i deras utveckling av en hybrid molnstrategi.

Direktförbindelsen som Interxion tillhandahåller är väsentligt i företags molnstrategi i den digitala eran.

Med sitt fokus på operatörsneutralitet erbjuds kunderna industriledande konnektivitet och access till operatörer i hela Europa. Dessutom är flera av knutpunkterna för internet i Sverige och Europa placerade hos Interxion, vilket alltid garanterar snabb och stabil access till nätet.

– Med möjligheten att nå många olika molntjänster och access till olika affärspartners direkt i datacentret är vi idag det naturliga infrastrukturalternativet för organisationer som investerar i den digitala framtiden. Med det nya datacentret ger vi fler möjligheter att dra nytta av våra co-location-tjänster och den naturliga marknadsplats som finns hos oss, säger Alexander Kehrer.

Det nya datacentret kommer redan från start att anslutas till det samarbete som Interxion och Stockholm Exergi har avseende återvinning av värme.

Interxion har sedan 2015 ett samarbete med Stockholm Exergi genom att returnera spillvärme till fjärrvärmenätet. Ett samarbete Interxion nu förstärker genom en stor egen investering i värmepumpar. Detta innebär att Interxion från STO6 kommer leverera varmt vatten direkt in till fjärrvärmenätet och bidrar därmed till att värma ännu fler lägenheter med överskottsvärme från datacentret.

Totalt betyder det att överskottsvärme från Interxions datahallar kommer värma upp närmare 10 000 moderna hushåll i Stockholm. Energi och värme som annars skulle gå till spillo.

– Interxion var bland de första företagen som engagerade sig i projektet att återvinna värme från datacenter. Vi är glada över att Interxion nu tar ytterligare ett steg framåt och expanderar sin verksamhet i Sverige och samarbetet med Stockholm Data Parks. Genom detta bidrar Interxion ytterligare till Stockholms stads målsättning att bli en fossilfri stad, säger Erik Rylander Head of Stockholm Data Parks och Heat recovery på Stockholm Exergi.

STO6 är designat enligt de senaste standarderna avseende energieffektivitet, och precis som i alla av Interxions datacenter i Europa så används enbart 100 procent förnyelsebar energi.

– Vårt digitala samhälle konsumerar stora mängder energi, men istället för att vara en påfrestning för klimatet har vi på Interxion sedan många år arbetat strategiskt med åtgärder för att bli koldioxidneutrala och bidra till ett mer balanserat samhälle. Vi är stolta och glada över att förstärka samarbetet ytterligare med Stockholm Exergi, och dessutom göra stora egna investeringar i infrastrukturen för att fortsätta ta vårt ansvar för klimatet och framtiden. Samtidigt som vi ger fler organisationer möjligheten till en hållbar stabil infrastruktur för digitaliseringen, säger Alexander Kehrer.


Alexander Kehrer
Presskontakt
Nordisk försäljnings- och marknadschef på Interxion
alexanderke@interxion.com
0702 230 83 63

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-30
För gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
2020-06-29
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och QuectelMontabert by Komatsu – krossar hårt motstånd30 % lägre CO2-utsläpp med klimatförbättrad betong baserad på miljöcementKan svenskar skilja på Work Management och Projektledning? Lerbergs Entreprenad väljer Leica Geosystems för tryggheten och tekniken
2020-06-26
Spaljisten lägger en stororder till Automationsteknik Veldi Kompetens får ärofyllt uppdrag - utbildar medarbetare inom Volvo​Granngårdarna beställde likadana Volvo hjullastare till lantbruketFortum Recycling and Waste har i dagarna lanserat sin nya tjänst IndustriserviceBlueJeans maximerar "arbeta hemifrån"-upplevelsen med säkert samarbete över video på stor skalaUtsläpp från industrin blir plastFord of Europe och DEFA ingår avtal – smarta laddlösningar genom FordFrån 300 till 450 snabbladdstationer för elbilar på två år
2020-06-25
EdmoLift fortsätter att leverera truckbord till Mitsubishi Logisnext Sweden!ABB presenterar industrilösning för trådlös tillståndsövervakning av roterande utrustningUtsläpp från industrin blir plast
2020-06-24
Rörlaserskärning – kompetens och kapacitet i världsklass Volvo befäster förstaplatsen som mest valda tjänstebilEfterlängtade monteringspastor - nu inom specialsortimentet GLEITMOAnimation av flerkanalig kontrollenhet med möjlighet till IO-Link Grundläggande faktorer för produktionseffektiviteten. CEVT kapar utvecklingstiden med 80% med hjälp av Ansys SPEOS
2020-06-23
Årets Hållbara Leverantör, 2019Sortimo lanserar mobil depå för att underlätta byggarbetarens arbetsdag​Hos Swecon snurrar hjulen fortfarandeLösningar för effektiv konstruktion av kopplingsskåpNya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Så kan ni mildra effekten av Corona på er försörjningskedjaVad bör du göra när hemmaarbete blir ett fenomen och risken för cyberattacker ökar?Solkompaniet växer med solelboomen
2020-06-22
Nu erbjuder Högskolan Väst fler korta kurser för industrin​DAF introducerar XF Unity EditionVågar man ansöka om omställningsstöd?​Näringsutskottets viktiga besked till gruvnäringenSchneider Electric levererar säkerhetslösningar till prestigeprojektet
2020-06-18
S-Rental blir en del av KH-Koneet GroupAGILOX Autonomous Mobile Robots sparar väsentliga kostnader genom Artificial Swarm IntelligenceSOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstödVeeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på Sunpine
Annonser