SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Interxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter

INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en ledande europeisk leverantör av moln- och operatörsneutrala datacentertjänster, kommer att bygga ett helt nytt datacenter på företagets campus i Stockholm.
Expansionen på totalt 3300 kvm är den största någonsin i Sverige för företaget, och första fasen av det nya datacentret är i drift redan under andra kvartalet 2020. Totalt kommer Interxions campus i Stockholm ha över 10 000 kvm produktiv datacenteryta fördelat på de sex datahallarna, och över 16 500 kvm datacenteryta i Norden. Interxion investerar nästan en kvarts miljard kronor (21 miljoner euro) i det nya datacentret, som bland annat inkluderar investeringar i egen infrastruktur för värmeåtervinning.

– Med en kontinuerlig tillväxt på den svenska marknaden, ända sedan vi etablerade oss här för över 20 år sedan, genomför vi nu den största satsningen någonsin på svensk mark. Tillväxten drivs av både svenska och internationella företag och specifikt de krav på hög tillgänglighet och säkerhet som digitaliseringen ställer, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Det nya datacentret, som benämns STO6, byggs i en separat fastighet som ligger i direkt anslutning till Interxions nuvarande datacenter-campus i Kista utanför Stockholm.

STO6 kommer att leva upp till den av Myndigheten för skydd och beredskap definierade Skyddsklass 3. Det betyder att alla företag och offentlig sektor som efterfrågat de regulatoriska kraven och har behov av den höga säkerhet och konnektivitet vi erbjuder, direkt kan placera sin kritiska IT-miljö i datacentret.

Med direkta accesser till alla de ledande molntjänsterna, från samtliga av företages datacenter, erbjuder Interxion maximala förutsättningar för företag, IT-leverantörer och organisationer i deras utveckling av en hybrid molnstrategi.

Direktförbindelsen som Interxion tillhandahåller är väsentligt i företags molnstrategi i den digitala eran.

Med sitt fokus på operatörsneutralitet erbjuds kunderna industriledande konnektivitet och access till operatörer i hela Europa. Dessutom är flera av knutpunkterna för internet i Sverige och Europa placerade hos Interxion, vilket alltid garanterar snabb och stabil access till nätet.

– Med möjligheten att nå många olika molntjänster och access till olika affärspartners direkt i datacentret är vi idag det naturliga infrastrukturalternativet för organisationer som investerar i den digitala framtiden. Med det nya datacentret ger vi fler möjligheter att dra nytta av våra co-location-tjänster och den naturliga marknadsplats som finns hos oss, säger Alexander Kehrer.

Det nya datacentret kommer redan från start att anslutas till det samarbete som Interxion och Stockholm Exergi har avseende återvinning av värme.

Interxion har sedan 2015 ett samarbete med Stockholm Exergi genom att returnera spillvärme till fjärrvärmenätet. Ett samarbete Interxion nu förstärker genom en stor egen investering i värmepumpar. Detta innebär att Interxion från STO6 kommer leverera varmt vatten direkt in till fjärrvärmenätet och bidrar därmed till att värma ännu fler lägenheter med överskottsvärme från datacentret.

Totalt betyder det att överskottsvärme från Interxions datahallar kommer värma upp närmare 10 000 moderna hushåll i Stockholm. Energi och värme som annars skulle gå till spillo.

– Interxion var bland de första företagen som engagerade sig i projektet att återvinna värme från datacenter. Vi är glada över att Interxion nu tar ytterligare ett steg framåt och expanderar sin verksamhet i Sverige och samarbetet med Stockholm Data Parks. Genom detta bidrar Interxion ytterligare till Stockholms stads målsättning att bli en fossilfri stad, säger Erik Rylander Head of Stockholm Data Parks och Heat recovery på Stockholm Exergi.

STO6 är designat enligt de senaste standarderna avseende energieffektivitet, och precis som i alla av Interxions datacenter i Europa så används enbart 100 procent förnyelsebar energi.

– Vårt digitala samhälle konsumerar stora mängder energi, men istället för att vara en påfrestning för klimatet har vi på Interxion sedan många år arbetat strategiskt med åtgärder för att bli koldioxidneutrala och bidra till ett mer balanserat samhälle. Vi är stolta och glada över att förstärka samarbetet ytterligare med Stockholm Exergi, och dessutom göra stora egna investeringar i infrastrukturen för att fortsätta ta vårt ansvar för klimatet och framtiden. Samtidigt som vi ger fler organisationer möjligheten till en hållbar stabil infrastruktur för digitaliseringen, säger Alexander Kehrer.


Alexander Kehrer
Presskontakt
Nordisk försäljnings- och marknadschef på Interxion
alexanderke@interxion.com
0702 230 83 63

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser