SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Investeringar för framtidens Smart Factory

"Smart Factory” brett genomslag inom tillverkningsindustrin

Att vara i framkant av den tekniska revolutionen har länge varit nyckeln till vår koncerns framgångar. Strategin fortlöper med nya investeringar och en ny högteknologisk maskin för banddetaljer i Storbritannien är ett av flera exempel.

Uppkomsten av smarta fabriker, maskinell inlärning och uppkopplade enheter har gett en ny dimension till den tillverkande industrin världen över. Under pandemin har begreppet ”Smart Factory” gått från koncept till brett genomslag inom tillverkningsindustrin.

Vad är Smart Factory?
Smart Factory är ett samlande begrepp för krafter som driver på för att digitalisera den moderna industrin. Det kan vara en digitaliserad butik eller en anläggning som verkar genom uppkopplade maskiner, produktionssystem och enheter. Data som dessa intelligenta och automatiserade maskiner samlar in kan användas för att skapa rapporter kring områden för förbättringar, lösa pågående problem och förutse kommande utmaningar.

I Smart Factory ingår en kombination av samverkande teknologier som Big Data-analyser, molntjänster, AI (artificiell intelligens) och industriell IoT (Internet of Things). Varje del spelar en viktig roll för att kombinera fysiska och digitala uppgifter. Smart Factory-processen övervakar och integrerar alla system som därmed kan effektivisera prestanda och drift.
• Industriell IoT - uppkopplade maskiner, processer och enheter för att data ska kunna utbytas mellan människor och maskiner.
• Sensorer – byggs in i maskiner för att samla unik data i de olika stadierna av tillverkningsprocessen. Sensorer används ofta i realtidsflöden.
• Molntjänster – för bearbetning, lagring och delning av data. Molntjänster ger en kostnadseffektiv och flexibel lösning där du kan fokusera på viktiga mätvärden och pågående problemlösning.
• Big Data - insamling av data över tid ger en större överblick av processer och nyckeltal. I synnerhet hjälper Big Data till att identifiera återkommande fel.

Ny investering i maskin från Bruderer
I linje med vårt pågående investeringsprogram har det brittiska Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings nyligen investerat i en ny maskin från Bruderer, BSTA 410-110BA, samt en högprecionsmatare som avsevärt förbättrar kapaciteten för banddetaljer.

Den automatiserade teknologin ökar produktionstakten med upp till 1 600 slag per minut och ger ett helt anpassningsbart slag mellan 16 och 47 mm. Höghastighetsmaskinen är ett perfekt komplement i produktionen och används i princip för alla produkter som tillverkas.

Stuart McSheehy, vd för European Springs & Pressings kommenterar:
”Vår relation med Bruderer sträcker sig 15 år tillbaka i tiden och detta är den tredje nya maskinen vi köper in. Den schweiziska stansningsteknologin är världsledande när det gäller precision som ger efterfrågade toleranser och flexibilitet. Vi ser maskinen som juvelen i kronan i vår maskinpark.”

Effektiviserade processer
Den helautomatiska maskinen har odiskutabelt effektiviserat processerna vilket inneburit full produktivitet under hela covid19-pandemin. Investeringen är kritisk för den fortsatta expansionen och utvecklingen av företagets maskinpark för banddetaljer. Utöver detta är European Springs & Pressings i slutet av planeringsstadiet för 550 m2 utökade produktionsytor för banddetaljer. Företaget beräknar 20 procent förhöjd produktivitet till följd av effektivitetsförbättringar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-18
Schneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
2021-11-17
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
2021-11-16
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
2021-11-15
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
2021-11-12
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
2021-11-11
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrinStoppa damm med Mirkas dammfria lösningarVill du sänka luft­förbrukningen med 70%?Dormer Pramet utser ny koncernchef Shippeo lanserar andra upplagan av Visibility Now! Vilka krav behöver uppfyllas för brandfarlig vara?