SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Investeringar för framtidens Smart Factory

"Smart Factory” brett genomslag inom tillverkningsindustrin

Att vara i framkant av den tekniska revolutionen har länge varit nyckeln till vår koncerns framgångar. Strategin fortlöper med nya investeringar och en ny högteknologisk maskin för banddetaljer i Storbritannien är ett av flera exempel.

Uppkomsten av smarta fabriker, maskinell inlärning och uppkopplade enheter har gett en ny dimension till den tillverkande industrin världen över. Under pandemin har begreppet ”Smart Factory” gått från koncept till brett genomslag inom tillverkningsindustrin.

Vad är Smart Factory?
Smart Factory är ett samlande begrepp för krafter som driver på för att digitalisera den moderna industrin. Det kan vara en digitaliserad butik eller en anläggning som verkar genom uppkopplade maskiner, produktionssystem och enheter. Data som dessa intelligenta och automatiserade maskiner samlar in kan användas för att skapa rapporter kring områden för förbättringar, lösa pågående problem och förutse kommande utmaningar.

I Smart Factory ingår en kombination av samverkande teknologier som Big Data-analyser, molntjänster, AI (artificiell intelligens) och industriell IoT (Internet of Things). Varje del spelar en viktig roll för att kombinera fysiska och digitala uppgifter. Smart Factory-processen övervakar och integrerar alla system som därmed kan effektivisera prestanda och drift.
• Industriell IoT - uppkopplade maskiner, processer och enheter för att data ska kunna utbytas mellan människor och maskiner.
• Sensorer – byggs in i maskiner för att samla unik data i de olika stadierna av tillverkningsprocessen. Sensorer används ofta i realtidsflöden.
• Molntjänster – för bearbetning, lagring och delning av data. Molntjänster ger en kostnadseffektiv och flexibel lösning där du kan fokusera på viktiga mätvärden och pågående problemlösning.
• Big Data - insamling av data över tid ger en större överblick av processer och nyckeltal. I synnerhet hjälper Big Data till att identifiera återkommande fel.

Ny investering i maskin från Bruderer
I linje med vårt pågående investeringsprogram har det brittiska Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings nyligen investerat i en ny maskin från Bruderer, BSTA 410-110BA, samt en högprecionsmatare som avsevärt förbättrar kapaciteten för banddetaljer.

Den automatiserade teknologin ökar produktionstakten med upp till 1 600 slag per minut och ger ett helt anpassningsbart slag mellan 16 och 47 mm. Höghastighetsmaskinen är ett perfekt komplement i produktionen och används i princip för alla produkter som tillverkas.

Stuart McSheehy, vd för European Springs & Pressings kommenterar:
”Vår relation med Bruderer sträcker sig 15 år tillbaka i tiden och detta är den tredje nya maskinen vi köper in. Den schweiziska stansningsteknologin är världsledande när det gäller precision som ger efterfrågade toleranser och flexibilitet. Vi ser maskinen som juvelen i kronan i vår maskinpark.”

Effektiviserade processer
Den helautomatiska maskinen har odiskutabelt effektiviserat processerna vilket inneburit full produktivitet under hela covid19-pandemin. Investeringen är kritisk för den fortsatta expansionen och utvecklingen av företagets maskinpark för banddetaljer. Utöver detta är European Springs & Pressings i slutet av planeringsstadiet för 550 m2 utökade produktionsytor för banddetaljer. Företaget beräknar 20 procent förhöjd produktivitet till följd av effektivitetsförbättringar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-10
Imorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
2022-05-06
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
2022-05-05
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talangerIndustrin ökar sina invest­eringar i energieffektivitetSchaublin väljer SMTC för Sverige, Norge och Finland.NCC gör markanläggnings­arbeten för Bergsbyns företagspark Nytt samarbete mellan Svensk Plaståtervinning och BorealisSchunk öppnar högteknologiskt robotlabb Paper Province tar täten i den gröna omställningenDen första träbaserade lagerlådan i bioplastBosch gör ett framgångsrikt 2021Ny skonsam justerskruv minskar materialspilletComactiva stärker sitt erbjudande
2022-05-04
Swecon förvärvar hyres­bolaget Kewab RentalEldrivet kraftpaket med ISO-fästenDen smarta fabrikens säkerhetsbrytareDS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem NCC väljer produkter från Xella Rätt maskin till rätt produktNew wireless laser tracker automation system from HexagonNytändning för mobilt boendeBesök Laser Machining inc. på mässanRysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin Tullhanteringen förändras under 2022 Zeppelin lanserar hjulgräv­maskiner under eget namnAgenda Grafen lanserasBona inleder samarbete med Bower
2022-05-03
Välja en värmebeständig plastVoltcraft presenterar nytt laboratorie­nätaggregatVi kan levereraSchneider Electric lanserar nytt ramverk för hållbara datacenterWallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona Skogforsk styr skotare via 5Gengcon lanserar tredje generationens tiltrotator