IP-Only och GlobalConnect planerar fusion - industritorget.se
SÖNDAG 05 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IP-Only och GlobalConnect planerar fusion

Igår meddelade EQT Infrastructure att de avser att fusionera IP-Only och GlobalConnect för att skapa den ledande leverantören av digital infrastruktur i norra Europa.
Det nya företaget kommer att erbjuda ett gränsöverskridande fibernätverk till företag, offentliga verksamheter och konsumenter. Martin Lippert, VD för GlobalConnect, kommer att leda den nya organisationen.

– Vi fusionerar IP-Only och GlobalConnect för att skapa den ledande leverantören av digital infrastruktur och digitala tjänster till företag, offentliga verksamheter och privatpersoner i Norden och norra Tyskland. Till vårt förfogande har vi marknadsledande räckvidd, produkter och kompetens. Tillsammans kan vi påskynda utbyggnaden av vår infrastruktur och erbjuda våra kunder framtidssäkra produkter och tjänster, säger Martin Lippert, VD för GlobalConnect.

Frida Westerberg, som har varit VD för IP-Only i två år har i och med dagens nyhet tagit ett beslut om att lämna IP-Only, men kommer att fullfölja sitt åtagande fram till dess en ny organisation är på plats.

– Baserat på bolagens liknande strategi och tillväxtambitioner ser vi att en sammanslagning av IP-Only och GlobalConnect är ett naturligt nästa steg i vår strategi att bygga den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och molnbaserad infrastruktur i norra Europa. Den nya gemensamma organisationen och de kombinerade fibernätverken skapar förutsättningar för en attraktiv marknadsposition i regionen och vi kommer att fortsätta investera i bolaget för att ytterligare förbättra kunderbjudandet. Eftersom Frida Westerberg lämnar sin tjänst som VD för IP-Only skulle jag även vilja tacka henne för sitt enastående arbete med att ta IP-Only dit bolaget är i dag.

Jag önskar henne stort lycka till med framtida uppdrag, säger Masoud Homayoun, partner på EQT och investeringsrådgivare för EQT Infrastructure.

– IP-Only och GlobalConnect har gemensamma ambitionsnivåer. Tillsammans har vi också tillräckligt med resurser för att bli en banbrytande marknadsaktör och leverera ännu bättre lösningar till våra kunder. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång, säger Martin Lippert, VD för GlobalConnect.

Fusionen möjliggör ännu snabbare tillväxt och utbyggnad av robusta fiber-till-hemmet-lösningar. Den nya gemensamma organisationen blir den enda leverantören som kan möta den växande efterfrågan från internationella bolag av stabil och säker uppkoppling över hela norra Europa.

Det planerade samgåendet mellan IP-Only och GlobalConnect innebär inga ändrade planer vad gäller IP-Onlys fortsatta ambitioner och åtaganden – att bygga fiber till svenska hushåll och leverera stabil digital infrastruktur och nätnära tjänster till företag och organisationer.

Under de kommande månaderna kommer en ny organisationsstruktur att utformas. Under tiden fortsätter bolagen att verka som två separata enheter med separata namn och varumärken tills vidare.

Under 2017 förvärvade EQT Infrastructure III danska GlobalConnect och i maj 2018 norska Broadnet. Samma år slogs bolagen samman under namnet GlobalConnect. EQT Infrastructure IV (tillsammans med EQT Infrastructure III “EQT Infrastructure”) förvärvade svenska IP-Only i juni 2019.

Martin Carlstein
VD
martin@mediateknik.net
0340-219923

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Veeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknaden
Annonser