MÅNDAG 16 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

IP-Only och GlobalConnect planerar fusion

Igår meddelade EQT Infrastructure att de avser att fusionera IP-Only och GlobalConnect för att skapa den ledande leverantören av digital infrastruktur i norra Europa.
Det nya företaget kommer att erbjuda ett gränsöverskridande fibernätverk till företag, offentliga verksamheter och konsumenter. Martin Lippert, VD för GlobalConnect, kommer att leda den nya organisationen.

– Vi fusionerar IP-Only och GlobalConnect för att skapa den ledande leverantören av digital infrastruktur och digitala tjänster till företag, offentliga verksamheter och privatpersoner i Norden och norra Tyskland. Till vårt förfogande har vi marknadsledande räckvidd, produkter och kompetens. Tillsammans kan vi påskynda utbyggnaden av vår infrastruktur och erbjuda våra kunder framtidssäkra produkter och tjänster, säger Martin Lippert, VD för GlobalConnect.

Frida Westerberg, som har varit VD för IP-Only i två år har i och med dagens nyhet tagit ett beslut om att lämna IP-Only, men kommer att fullfölja sitt åtagande fram till dess en ny organisation är på plats.

– Baserat på bolagens liknande strategi och tillväxtambitioner ser vi att en sammanslagning av IP-Only och GlobalConnect är ett naturligt nästa steg i vår strategi att bygga den ledande leverantören av fiberbaserad datakommunikation och molnbaserad infrastruktur i norra Europa. Den nya gemensamma organisationen och de kombinerade fibernätverken skapar förutsättningar för en attraktiv marknadsposition i regionen och vi kommer att fortsätta investera i bolaget för att ytterligare förbättra kunderbjudandet. Eftersom Frida Westerberg lämnar sin tjänst som VD för IP-Only skulle jag även vilja tacka henne för sitt enastående arbete med att ta IP-Only dit bolaget är i dag.

Jag önskar henne stort lycka till med framtida uppdrag, säger Masoud Homayoun, partner på EQT och investeringsrådgivare för EQT Infrastructure.

– IP-Only och GlobalConnect har gemensamma ambitionsnivåer. Tillsammans har vi också tillräckligt med resurser för att bli en banbrytande marknadsaktör och leverera ännu bättre lösningar till våra kunder. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång, säger Martin Lippert, VD för GlobalConnect.

Fusionen möjliggör ännu snabbare tillväxt och utbyggnad av robusta fiber-till-hemmet-lösningar. Den nya gemensamma organisationen blir den enda leverantören som kan möta den växande efterfrågan från internationella bolag av stabil och säker uppkoppling över hela norra Europa.

Det planerade samgåendet mellan IP-Only och GlobalConnect innebär inga ändrade planer vad gäller IP-Onlys fortsatta ambitioner och åtaganden – att bygga fiber till svenska hushåll och leverera stabil digital infrastruktur och nätnära tjänster till företag och organisationer.

Under de kommande månaderna kommer en ny organisationsstruktur att utformas. Under tiden fortsätter bolagen att verka som två separata enheter med separata namn och varumärken tills vidare.

Under 2017 förvärvade EQT Infrastructure III danska GlobalConnect och i maj 2018 norska Broadnet. Samma år slogs bolagen samman under namnet GlobalConnect. EQT Infrastructure IV (tillsammans med EQT Infrastructure III “EQT Infrastructure”) förvärvade svenska IP-Only i juni 2019.

Martin Carlstein
VD
martin@mediateknik.net
0340-219923

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-10
Stort intresse för GKN Aerospace på internationell rymdkonferensUnik teknik minskar farligt damm vid asfaltsfräsningPressinbjudan: AI inom industri och samhälle
2019-12-09
SAS presenterar första flygplanet av modellen A350Solör Bioenergi växer vidare genom fjärrvärmen i BollebygdNytt projekt ska ge kunskap om metallens ursprungNy metod minskar energi­förlusten vid avfalls­förbränningUndvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathanteringInterroll får sorterarorder från Actemium Lyon Logistics för franska postnav Derome fortsätter den framgångsrika satsningen i SkåneSvensk arkitektur prisas dubbelt i ”VM i arkitektur”Kvinnokraft driver Power One​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i Sverige
Annonser