Jackon väljer molnbaserad tullhantering från Descartes - industritorget.se
MÅNDAG 01 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jackon väljer molnbaserad tullhantering från Descartes

Jackon AB, Sveriges ledande tillverkare av isolering och emballage till byggbranschen och industrin, väljer Descartes molnbaserade tullhantering.
Genom implementeringen av det nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Jackon effektivisera sin hantering av deklarationer och annan viktig dokumentation för internationell transportbehandling.

Den norska industrikoncernen Jackon är en av Europas ledande tillverkare av isolering, byggsystem, våtrums- och specialprodukter samt förpackningar för byggbranschen och andra industrier. Jackon har totalt 21 fabriker i 6 länder i Europa och 18 av butikerna är belägna i Norden. Jackon AB har för den svenska verksamheten nu valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering.

– Genom att använda Descartes lösning för tullhantering får vi full kontroll över våra import- och exportdeklarationer. Vi kan snabbare och säkrare skapa de dokument som behövs för vår tullhantering, säger Ole Iver Mæhlum, Logistikchef på Jackon AB Skandinavien.

Molnbaserad lösning effektiviserar och förenklar tullhanteringen
En central uppgift för Jackon är att se till att deras kunder får sina varor dit de vill och när de vill. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Jackons tullhantering inte bara enklare och mer effektiv utan också helt uppdaterad och anpassad efter nya och ändrade krav från tullmyndigheterna.

– Vi är stolta över att Jackon har valt vår lösning för att göra deras tullhantering smidigare och bättre. Vi är också glada över att kunna vara med och bidra till att Jackon uppnår sina affärsmål, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.


Kontakt:
Camilla Frisk, Marketing Specialist, Descartes Norden
Mobil: +46(0)709 67 24 03, E-post: cfrisk@descartes.com

Om Jackon
Jackon grundades i Fredrikstad, Norge 1956 av Jacob Solgaard och Konrad Akselsen där huvudkontoret fortfarande ligger kvar. Jackon AB grundades 1989 och är idag Sveriges ledande producent av isolering och emballage till byggbranschen och industrin.

Jackon AB har lång erfarenhet av produktion av isolering och har idag en av Sveriges mest moderna anläggningar för framställning av isolering och emballage i expanderad (EPS) och extruderad polystyren (XPS) och EPP (expanderad polypropylen). Jackon är ensam i Sverige med att producera både expanderad (EPS), extruderad polystyren (XPS) och grundelement. Dessa är vid sidan om Siroc grundelement, Thermomur®, våtrum och Thermodrän företagets mest kända produkter, och finns på byggplatser i hela Norden.

Om Descartes
Descartes hjälper kunder över hela världen genom lösningar som ger dem tillgång till de beslutsstöd – inom strategisk ruttplanering, transportoptimering och tullhantering – som krävs för full visibilitet och automatisering genom leveranskedjan. Descartes lösningar används för planering, spårning och uppföljning av leveranser, men också för att hantera och följa upp på transportörsavtal, tjänstekvalité och transportfakturor. Descartes lösningar ger tillgång till global handelsdata för att snabbt och enkelt skapa och skicka import- och exportmeddelande samt säkerställa att man följer de krav, regler och sanktioner som ställs från olika stater och myndigheter. Descartes huvudkontor ligger i Waterloo, Kanada och det nordiska huvudkontoret i Malmö. Läs mer på www.descartes.com.
SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Industriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
Annonser