FREDAG 06 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jackon väljer molnbaserad tullhantering från Descartes

Jackon AB, Sveriges ledande tillverkare av isolering och emballage till byggbranschen och industrin, väljer Descartes molnbaserade tullhantering.
Genom implementeringen av det nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Jackon effektivisera sin hantering av deklarationer och annan viktig dokumentation för internationell transportbehandling.

Den norska industrikoncernen Jackon är en av Europas ledande tillverkare av isolering, byggsystem, våtrums- och specialprodukter samt förpackningar för byggbranschen och andra industrier. Jackon har totalt 21 fabriker i 6 länder i Europa och 18 av butikerna är belägna i Norden. Jackon AB har för den svenska verksamheten nu valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering.

– Genom att använda Descartes lösning för tullhantering får vi full kontroll över våra import- och exportdeklarationer. Vi kan snabbare och säkrare skapa de dokument som behövs för vår tullhantering, säger Ole Iver Mæhlum, Logistikchef på Jackon AB Skandinavien.

Molnbaserad lösning effektiviserar och förenklar tullhanteringen
En central uppgift för Jackon är att se till att deras kunder får sina varor dit de vill och när de vill. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Jackons tullhantering inte bara enklare och mer effektiv utan också helt uppdaterad och anpassad efter nya och ändrade krav från tullmyndigheterna.

– Vi är stolta över att Jackon har valt vår lösning för att göra deras tullhantering smidigare och bättre. Vi är också glada över att kunna vara med och bidra till att Jackon uppnår sina affärsmål, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.


Kontakt:
Camilla Frisk, Marketing Specialist, Descartes Norden
Mobil: +46(0)709 67 24 03, E-post: cfrisk@descartes.com

Om Jackon
Jackon grundades i Fredrikstad, Norge 1956 av Jacob Solgaard och Konrad Akselsen där huvudkontoret fortfarande ligger kvar. Jackon AB grundades 1989 och är idag Sveriges ledande producent av isolering och emballage till byggbranschen och industrin.

Jackon AB har lång erfarenhet av produktion av isolering och har idag en av Sveriges mest moderna anläggningar för framställning av isolering och emballage i expanderad (EPS) och extruderad polystyren (XPS) och EPP (expanderad polypropylen). Jackon är ensam i Sverige med att producera både expanderad (EPS), extruderad polystyren (XPS) och grundelement. Dessa är vid sidan om Siroc grundelement, Thermomur®, våtrum och Thermodrän företagets mest kända produkter, och finns på byggplatser i hela Norden.

Om Descartes
Descartes hjälper kunder över hela världen genom lösningar som ger dem tillgång till de beslutsstöd – inom strategisk ruttplanering, transportoptimering och tullhantering – som krävs för full visibilitet och automatisering genom leveranskedjan. Descartes lösningar används för planering, spårning och uppföljning av leveranser, men också för att hantera och följa upp på transportörsavtal, tjänstekvalité och transportfakturor. Descartes lösningar ger tillgång till global handelsdata för att snabbt och enkelt skapa och skicka import- och exportmeddelande samt säkerställa att man följer de krav, regler och sanktioner som ställs från olika stater och myndigheter. Descartes huvudkontor ligger i Waterloo, Kanada och det nordiska huvudkontoret i Malmö. Läs mer på www.descartes.com.
SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-29
Vattenfall bygger sin första flytande solparkLotta Medelius-Bredhe blir ny generaldirektör för Svenska kraftnät
2019-11-28
Ny process för pulverlackering fördubblar produktionen i EnglandSenaste Shark-tappen ger hög säkerhetABB lanserar den interaktiva smarta stadenVi har filat på handtaget längeTYROLITS nya slipskiva CERABOND X utmanar Vindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörVindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenörKodifiering av svenska järnvägsnätet möjliggör ökad kvalitet för special­transporterProton Lighting har anställt ny säljare i norra Sverige. Välkommen Tommy Säfström!Expansion Obbola möter en ökad efterfrågan på linerSkulle du hoppa fallskärm utan fallskärmsutrustning?Hyundai visar framtidens mobilitets­lösningar på eCar Expo i GöteborgVem blir Årets Byggchef 2019?Kläder och AI ska förebygga belastningsskador. Boliden först ut att testa!Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019Forskningsprojekt ska stärka svensk stålindustriEuropeisk skogsindustri överens om bioekonomisk forskningsagenda
2019-11-27
ABB:s första koldioxid­neutrala framtidsfabrik håller vad den lovarÖkad effektivitet med vagnar istället för ställageABB i-bus® KNX-kombiaktorer – flexibilitet i kompakt designABB-teknik i Vattenfalls 40 snabbladdnings­stationer i SverigeSchneider Electric ett av de 50 främsta företagen inom mångfaldsarbete enligt Financial TimesMiljoninvestering i elektronmikroskopiNy design på skär­verktyg kan ge lägre flygpriser om tio årTL Byggs affärschef Jonas Bölegård kan bli Årets ByggchefEways laddar BringSolör Bioenergi förser Geijerskolan i Ransäter med fossilfri värmeHydroscand lanserar SlangExpress i EskilstunaHalmstadföretaget Swedlock är en del av SOS Alarms nya tjänst ”Smart Passage”Stort intresse för Sacos studentmässorOsäker arbetsmiljö i IT-industrin riskerar människors hälsa Framtidens visitkort är nu digitala med ecoCardSolcellsanläggning nu i drift på förskolan SagaEaton släpper nya RMQ Flat Enclosure Nytt projekt ska utveckla bättre valsar till stålindustrinSå här används robotar optimalt i praktiken
2019-11-26
SBS Steam Boiler Service i Varberg investerar i 4 Kw Fiberlaser från Movs ABWoup tar tillvara på spillet från KL-träfabrikerJättesatsning på solceller i UppsalaG A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovationEltel Finland tecknar ett treårigt ramavtal inom telekom värt cirka 25 miljoner euroSkanska vinner inter­nationellt innovationspris för European Spallation SourceFyra miljoner kronor till nytt projekt inom Metalliska materialÅrets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatserVolkswagen fokuserar på eldriven motorsportNy flödesmätare från LUTZNordens smartaste laddstation - eRange IQPositivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsenBiobaserade kajaker för en hållbar världKEWAB Elkraft årets leverantör - för fjärde gången
2019-11-25
25:e servicebesöket till HöganäsVerktyg hjälper dig med föreskrifterVäxla upp miljöarbetet med ny global standardPeab får renoveringsprojekt i centrala Helsingforswpd europe GmbH uppnår financial close för svenska vindkraftsprojektet Aldermyrberget Följ med till Volvos storsatsning! Sist men inte minst, den är supersnabb!Amphi–Tech får genombrott i HollandSizes fördubblar produktions­kapaciteten till 1200 lägenheter under 2020
Annonser