SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Joanna odlar i ett Elfa-system!

Vägghängda Elfa förvaringslösningar i platinum
Joanna är en guru när det kommer till stadsodling och dessutom författare till den populära guideboken ”Just Plant It: How to Start Growing Your Own Vegetables”. Hon och hennes man Darek har en podcast där de delar med sig av sin kunskap inom stadsodling till såväl nybörjare som odlingsveteraner. I år bestämde hos sig för att montera ett luftigt Elfa-system i sitt lilla odlingsrum, för att skapa plats för alla de plantor som hon ville börja förkultivera.

Joanna börjar med att förså sina plantor – det sker normalt under vintermånaderna, när det fortfarande är kallt ute. De små plantorna står kvar inomhus fram till våren, när vädret blir varmare. Därefter finns det extra utrymme i huset som används till blomkrukor och miniväxthus.

Joanna har ett helt rum där hennes små plantor tillbringar vintermånaderna. Rummet är litet och måste hållas välorganiserat för att plantarbetet ska kunna flyta på smidigt och utan jordspill överallt.

Dagsljus är avgörande för plantorna. Ljuset kommer in i rummet genom en glasdörr och ett takfönster som sitter mitt emot hyllösningen. Joanna har skapat en smart förvaringslösning med trådhyllor och trådkorgar i olika storlekar, och eftersom lösningen är vägghängd känns inte rummet överbelamrat.

Tack vare klick-in systemet kan hyllorna enkelt anpassas efter plantornas höjd när de växer.

Joanna monterade en vägghängd Elfa förvaringslösning i platinum i sitt arbetsutrymme. Tack vare trådhyllor och en speciell UV-lampa kan ljuset nå plantor längst ner i hyllösningen – för att hjälpa dem att växa fortare. Förutom att trådhyllorna släpper igenom ljus, låter de även luft flöda fritt genom rummet. Tillgång till dagsljus är nödvändigt i odlingsrummet, och det system som Joanna har byggt upp skapar en ljus och luftig miljö som är perfekt för småplantorna.

När det blivit dags att flytta ut plantorna kan de olika stora trådhyllorna enkelt organiseras om inför nästa projekt.

När Joanna kom till oss och bad om hjälp med att designa rummet och ta fram ett förslag på en förvaringslösning, kunde vi inte föreställa oss vilken glädje det skulle medföra att se plantorna frodas. Hela Elfa-systemet kläs sakta men säkert helt i grönt!

Utdragbara meshkorgar monterades längst ner i hyllösningen för att ge Joanna en förvaringsplats för fröpåsar och tillbehör. Nu får alla Joannas plantor och odlingsredskap plats i odlingsrummet.Joanna har dessutom monterat meshkorgar på hängskenorna för att förvara fröpåsar – tack vare den luftiga designen blir de inte fuktskadade.

En förvaringstavla med diverse tillbehör har monterats på väggen bredvid dörren. Krokar och verktygshållare i olika storlekar är perfekta för att hänga upp redskap, och de transparenta lådorna ger fullständig överblick över fröpåsarna. Den vändbara hyllan kan användas som extra arbetsyta.

Christine Dalman
Senior PR Specialist
Elfa International AB
christine.dalman@elfa.com
+46 730 88 46 04

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
Unik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökningVeeam underlättar datafrihet
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner