SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

John Wastring ny vd på Zaptec Sverige

Axel Philipson blir ny AI-specialist
John Wastring kommer med start den 1 juli att tillträda som ny vd på laddboxföretaget Zaptec Sverige. Tidigare vd:n Axel Philipson påbörjar samtidigt en ny tjänst som AI-specialist på företaget.

John Wastring började jobba på Zaptec Sverige i augusti 2022 som försäljningschef. Efter att under några månader ha varit interim vd kommer han nu att bli permanent vd på bolaget från och med den 1 juli.

– John har spelat en betydande roll i Zaptec Sveriges framgångar och levererat goda resultat under sin tid inom företaget och jag är 100 procent säker på att han kommer att fortsätta utvecklas även som vd. Som interim vd har han visat prov på att han är rätt person att fortsätt bygga vidare på Zaptec Sveriges framsteg, säger Kurt Østrem, vd på Zaptec.

Nyligen kunde Zaptec Sverige meddela att årsredovisningen för 2023 innebar en kraftigt ökad omsättning för bolaget – från 167 miljoner kronor 2022 till 408 miljoner kronor.

– Jag är mycket hedrad över att få ta mig an rollen som vd för Zaptec Sverige. Det är en spännande tid för företaget och jag ser fram emot att leda vårt fantastiska team mot nya framgångar. Det stora intresset för våra laddboxar och de positiva resultaten från vårt hårda arbete är verkligen inspirerande. Jag ser fram emot de möjligheter och utmaningar som ligger framför oss, säger John Wastring.

Axel Philipson blir ny AI-specialist

Tidigare vd:n Axel Philipson kliver samtidigt in i en ny roll som AI-specialist på Zaptec Sverige.

– Axel kommer att göra ett strålande jobb och ge ännu mer värde för Zaptec under de kommande åren. Jag vill tacka Axel för hans utmärkta arbete och fantastiska prestationer under hans tid som vd. Han kan vara stolt över vad han har uppnått och över det starka team han har hjälpt till att bygga, säger Kurt Østrem.

Axel Philipson har jobbat på Zaptec Sverige sedan 2019 och har många tankar om hur bolaget ska arbeta med AI framöver. Tillträdet för Axel Philipson som AI-specialist sker omgående.

– John har gjort ett fantastiskt jobb som säljchef och jag är övertygad om att han kommer att lyfta Zaptec Sverige till nya höjder i sin nya roll som vd. När det kommer till AI har tekniken en enorm potential och jag är övertygad om att vi kan bli branschledande inom detta område. Jag ser fram emot att samarbeta med alla avdelningar och AI-ambassadörer inom bolaget men även med externa parter för att maximera nyttan av denna teknik och ta hjälp av AI för att nå våra globala mål, säger Axel Philipson.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige