SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder

Laddboxar uppfyller äntligen alla säkerhetskrav
Både jordfelsskydd och alla andra tekniska aspekter av produkten har testats noggrant och bevisats uppfylla europeiska standarder.

Processen med dom svenska myndigheterna visade att Easee hade otillräcklig dokumentation för Easee Home och Easee Charge när de två laddboxarna lanserades 2019. Bland annat förklarades överensstämmelse med fel standard för jordfelsskydd.

Under det senaste året har bolaget tagit hjälp av både oberoende, ackrediterade testlaboratorier och externa dokumentationsexperter för att reda ut detta. Idag kunde bolaget äntligen stänga de sista utestående kraven från de svenska myndigheterna i form av ett nytt och vattentätt dokumentationspaket.

– “Det har varit en lång och lärorik process för oss. Vi har inte bara uppdaterat vår dokumentation, utan vi har också gått den långa vägen runt och fått tekniska tester utförda på både jordfelsbrytare och alla andra säkerhetsfunktioner på nytt.”, säger Lene Kristin Wilhelmsen, Legal and Compliance Director på Easee.

I det nya dokumentationspaketet kommer Easee deklarera att man följer den korrekta standarden för jordfelsbrytare, och laddboxarna har genomgått omfattande laboratorietester för att bevisa att säkerhetskraven i standarden har uppfyllts.

Hjälp från externa experter
Under det senaste året har bolaget tagit hjälp av både oberoende, ackrediterade testlaboratorier och externa dokumentationsexperter för att få rätsida på problemen.

Som oberoende rådgivare har Rejlers under lång tid bistått Easee med flera uppgifter relaterade till både befintliga och nya produkter. Arbetet har inneburit ett nära samarbete mellan Easee, ackrediterade testlaboratorier och Rejlers.

"Vårt bidrag har varit att ge vägledning om relevanta regelverk, samarbeta med testhus och noggrant granska produkternas dokumentation, testrapporter, riskbedömningar med mera", säger Ragnar Holtan, divisionschef på Rejlers.

Omfattande tester baserade på relevanta standarder för laddstationer har utförts av ackrediterade testcenter. Resultaten visar att jordfelsskydd och alla andra säkerhetsfunktioner uppfyller kraven.
"Rejlers specialistteam har tillsammans med Easee och testcentren gjort ett viktigt arbete och det är mycket glädjande att se att produkten har säkerhetsfunktioner som överträffar standardernas minimikrav", säger Holtan.

Det här är en milstolpe för Easee när dom nu blickar framåt, samtidigt som dom ger elektriker och slutkunder den trygghet de förtjänar.

– “Det har varit ett tufft år, men vi är tacksamma för att Elsäkerhetsverket gjorde oss uppmärksamma på bristerna i dokumentationen. Vi känner oss nu starkare än någonsin och står kvar med vad som förmodligen är den mest noggrant testade och dokumenterade laddningsplattformen i världen", avslutar Wilhelmsen.

Tekniskt tillägg:
Vid lanseringen av Easee Home and Charge 2019 hänvisade försäkran om överensstämmelse till standarden för jordfelsskydd EN 61008-1 som en del av överensstämmelsen med laddningsstandarden EN IEC 61851-1.

I den nya dokumentationen kommer Easee att deklarera överensstämmelse med EN IEC 60947-2, utöver detekteringsdelen av DC-standarden IEC 62955. Alla aspekter av produkterna har testats och bevisats vara i enlighet med gällande krav av ackrediterade testhus.

Om du har några frågor om detta, vänligen kontakta Marthe Kindervåg, Marketing and Communications Director - marthe.kindervaag@easee.com / +47 404 65 189

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & Transformation71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingen
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD