SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Jungheinrich på LogiMAT 2022

Ny dimension inom intralogistik
1. Med 1 160 kvadratmeter monteryta är Jungheinrich återigen den största utställaren på LogiMAT
2. Produktlansering som kommer att "förändra tid och rum"
3. Hållbar intralogistik belyser automatisering, digitalisering och e-mobilitet
4. Digitalt evenemang gör Jungheinrichs närvaro på LogiMAT tillgängligt online för de som inte kan besöka mässan

LogiMAT fick ställas in två gånger i följd på grund av pandemin. I år kommer mässan äntligen att äga rum igen. Precis som före Corona-tiden är Jungheinrich återigen den största utställaren. I sin monter visar företaget upp allt för framtidens lager och har meddelat en mycket speciell produktlansering för mässans första dag.

De som vill forma framtidens intralogistik måste gå nya vägar, ständigt ompröva processer och upptäcka nya dimensioner. Det faktum att Jungheinrich alltid har gjort detta med stor passion kan bevittnas på årets LogiMAT från 31 maj till 2 juni i Stuttgart. Med sin 1160 kvadratmeter stora monter i Hall 9 plus ytterligare utomhusyta mellan hallarna 7 och 9 är intralogistikexperten återigen den största utställaren på branschens ledande mässa i år och visar upp sina senaste hållbara innovationer inom automation, digitalisering och e-mobilitet.

"Vi gör intralogistiken mer effektiv och hållbar", förklarar Christian Erlach, Chief Sales Officer för Jungheinrich-koncernen. Han tillkännager en produktlansering den 31 maj, öppningsdagen för LogiMAT, som kommer att "förändra tid och rum". Vad exakt det kommer att bli är fortfarande en hemlighet. Allt företaget hittills har sagt är att det är en helt ny, fristående intralogistiklösning. – Vi kommer att presentera en helt ny produkt med vilken vi kommer att uppnå en ny dimension av effektivitet i våra kunders lager, säger Erlach.

Som ytterligare en höjdpunkt kan LogiMAT-besökare uppleva Jungheinrichs varumärkesambassadör Nico Rosberg i Jungheinrichs monter på mässans första dag. Hållbarhetsentreprenören och 2016 års världsmästare i Formel 1 är en framstående förespråkare för elektromobilitet och hållbart entreprenörskap.

”Jungheinrich och jag har ett gemensamt mål: att göra världen mer hållbar med e-mobilitet och smart teknik”, säger Rosberg.

Jungheinrich kommer också att presentera sin breda portfölj av automatiserade lagringssystem och mobila robotar på LogiMAT 2022. Med det senaste tillskottet av Autonomous Mobile Robot (AMR) arculee till sitt sortiment av automatiserade styrda maskiner (AGV) täcker Jungheinrich nu ett ännu bredare spektrum av lösningar, allt från låglyft- och höglyftsuppgifter, smalgångslagring, golv-till-golv-transporter, lastdragning, underlasttransporter till robotik-till-gods. Höjdpunkter i Jungheinrichs monter kommer att vara Soto-roboten från Jungheinrich-partnern Magazino, EKS 215a autotruckar som nominerats till IFOY Award och den senaste medlemmen i Jungheinrich-familjen: AMR-arculee från arculus.

De senaste POWERLiNE litiumjontruckarna finns också i Jungheinrichs monter. Dessa inkluderar den elektriska höglyftande trucken ERD 220i, nominerad till IFOY Award, och den elektriska låglyftande trucken ERE 225i. Jungheinrich är en pionjär inom litiumjonteknik inom intralogistik. Med konceptet integrerade litiumjonbatterier har Jungheinrich återigen satt en ny industristandard. Resultatet: avsevärt minskade truckdimensioner, förbättrad smidighet, ökad komfort och större säkerhet. En annan speciell egenskap hos POWERLiNE-truckarna: de är helt CO2-neutrala fram till leverans. Sammantaget ger litiumjontekniken ett stort bidrag till ökad hållbarhet inom intralogistik. Den övertygar med tillförlitligt hög prestanda vid minskad energiförbrukning, snabba laddningstider och frihet från underhåll.

För alla som inte kan komma till LogiMAT i Stuttgart personligen kommer Jungheinrich också att presentera mässans höjdpunkter som en del av ett digitalt evenemang den 9 juni 2022. I webbsessioner och virtuella showrooms kan besökare lära sig om hur Jungheinrich formar framtidens lager och få råd från Jungheinrichs experter i personliga möten.

Malin Millnert
Marknadsansvarig
Jungheinrich Svenska AB
malin.millnert@jungheinrich.se
0705-89 99 08

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion