Kärnkraftverk berömmer Askalons servicetekniker - industritorget.se
TISDAG 20 OKTOBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kärnkraftverk berömmer Askalons servicetekniker

Under de senaste veckorna har närmare 50 servicetekniker från Askalon arbetat på OKG:s revision. Kärnkraftverket är mycket nöjda och berömmer teknikernas säkerhetstänk.
– Tack för ett bra jobb! Så inleder OKG:s servicechef Henrik Stark sitt mejl till Askalons säljare på kärnkraft, Mats Görrel.

– Askalon har utmärkt sig på ett mycket positivt sätt vad gäller säkerhet, säkerhetstänk, ordning och reda, skriver Henrik vidare i sitt mejl och berättar att detta har uppmärksammats på de skyddsronder som utförts.

Skyddsrondsrapporterna med denna information har gått upp till allra högsta ledningen på OKG/Uniper. Berömmet gläder givetvis både serviceteknikerna och Mats Görrel.

– Som säljare blir jag oerhört glad och stolt över att våra servicetekniker, som är så professionella vad gäller säkerhet och kvalitet, uppskattas av kunden. Detta ger oss ett gott betyg som visar att vi utför våra arbeten på rätt sätt. Det ger oss även en energiboost att bli ännu bättre i framtiden, säger Mats Görrel och ger en stor eloge till samtliga medarbetare som på ett eller annat sätt bidrar till arbetet.

– Jag är mycket glad å våra serviceteknikers vägnar att OKG uppmärksammar och berömmer vår strävan att alltid sätta säkerheten först.

Service på reaktorn

Under det stora projektet på OKG har Askalons servicetekniker från Hammarö och Västervik arbetat närmare 15 000 timmar under cirka sju veckor. Det är ventilservice på reaktorn och i turbindelen som är de huvudsakliga arbetsområdena. Men Askalon har även bemannat förråden och verkstaden inne på den aktiva sidan – stationen – med ett antal personer.

Askalons åtagande sträcker sig från de absolut högst säkerhetsklassade ventilerna, som sitter direkt på reaktorns matarvattenledningar och avblåsningssystem, till lägre säkerhetsklassade ventiler i turbindelen och servicesystemen. Arbetet innefattar reglerventiler, avstängningsventiler och säkerhetsventiler av skilda märken och sorter. De största ventilerna väger åtskilliga ton och de minsta är så nätta att du kan ha dem i din hand. Det som är gemensamt för alla servicejobb är att Askalon alltid har säkerheten prioriterad framför tidsplanen.

Halvtid in i revisionen konstaterade revisionsledare vid O3, Robert Linnsand, att den särskilda pandemisituationen gör arbetena extra utmanande.

– Sammantaget krävs ett fortsatt bra samarbete med våra fantastiska medarbetare och entreprenörer, som vi hittills inte kan tacka nog för det goda arbete som utförts, uttryckte han i ett mejl till Askalon.

Kontakt:

Sofia Telby, marknadschef Askalon

sofia.telby@askalon.se, 054-57 92 27
Kontaktinformation
Postadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Besöksadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Region
Hammarö
Värmlands län
Sverige
Orgnr:
556346-6167
Grundat: 1973
Anställda: 95
Välkommen till Askalon AB!

Vi arbetar för att förbättra prestanda i svensk processindustris applikationer. Sedan 1973 har vi försörjt svensk processindustri med reglerutrustning som reglerventiler och instrument.

Askalon AB representerar stora internationella företag inom ventiler och industriell automation. Askalon är Emerson Local Business Partner (LBP) för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland och Danmark.
Askalon är mest känt för Fisher reglerventiler och service. I dag säljer vi ännu fler avstängningsventiler och säkerhetsventiler, samtidigt som reglerventiler ökar i antal. Detta är en följd av Emersons förvärv av ventildivisionen från Pentair.
Askalon har fått ökat förtroende från Emerson för försäljning i Sverige, Danmark, Finland och Island.

Vi säljer och servar bland annat Sempell högtrycksventiler, Crosby säkerhetsventiler, Neotecha kemiventiler, Keystone ställdon och Fisher gasregulatorer.

Askalon har dessutom ett affärsområde inom engineering och rörkonstruktion av skiddar och processmoduler. Vårt servicecenter för ventilservice och ventildiagnostik är placerat på Hammarö utanför Karlstad där även vårt huvudkontor och nybyggda utbildningscenter återfinns.

Våra kunder är ganska jämt fördelade inom processindustrins olika branscher vilket underlättar kunskapsspridning och utjämnar konjunktursvängningar:

Kraftverk och energiverk
Raffinaderier
Kärnkraftverk
Papper och massa
Kemiindustrin

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Andersson Greenwood, Sverige
Baumann, Sverige
Bettis, Sverige
Biffi, Sverige
Cash Valves, Sverige
Clarkson, Sverige
Crosby, Sverige
EIM, Sverige
El-O-Matic, Sverige
Emerson Valves, Sverige
Enardo, Sverige
Fasani, Sverige
Fisher, Sverige
Francel, Sverige
Hankock, Sverige
Hytork, Sverige
Keystone, Sverige
KTM, Sverige
Kunkle Valves, Sverige
Lunkenheimer, Sverige
Neotecha, Sverige
Penberthy, Sverige
Pentair Valves & Controls, Sverige
Raimondi, Sverige
Sapag, Sverige
Sempell, Sverige
Shafer, Sverige
Tartarini, Sverige
Tescom, Sverige
TopWorx, Sverige
VAG, Sverige
Vanessa, Sverige
Varec, Sverige
Virgo, Sverige
Yarway, Sverige

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Askalon AB
054-57 92 00
Sofia Telby
Marknadskommunikatör
054-57 92 27
Marie Ögren
Marknadsassistent
054-57 92 11
Mats Warnqvist
VD
054-57 92 01
Joel Frödin
Försäljningschef
054-57 92 03

Filmer

Askalon - We are designing solutions

Askalon - We are designing solutions
Möt Askalon AB
AMS Suite Underhållsdagarna 2015
AMS Realibility Days 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-10-06
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation NorgeMassiv breddning av Oracles affärssystem i molnet
2020-10-05
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
2020-10-02
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnarNy katalog för Machincal Face SealsNytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspilletBlack Friday kommer till Helge NybergSvenskar saknar personliga möten på sin arbetsplatseeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelseFixa ett nätverk snabbt – utan utrustning
2020-10-01
Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland ännu merBinar Quick-Lift Systems AB byter namn ABB sätter nytt riktmärke för automation av renrumsapplikationerJaxal AB tillverkar formpressade släpvagnskåpor med hjälp av tryckluft och vakuum från Atlas CopcoBanbrytande verktyg för beräkning av kostnader för 3D-printing utvecklat av EtteplanMastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader Ökad driftsäkerhet med ny investering på UddeholmLångsiktigt arbete ligger bakom de mest hållbara fabrikerna
2020-09-30
PICE AB Investerar i en Fiberlaser med rör laser del från MOVS AB Industrisamarbetet SUM förstärker med ny partner​Veldi – ny leverantör av tjänsten Stöd och matchning (STOM)BlueJeans by Verizon effektiviserar back-to-office-planering med molnbaserad videosamverkan för Microsoft Teams​Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokusAhlsell ny huvudsponsor till Vasaloppet
2020-09-29
Unik metod renar förorenad mark i TeckomatorpABB lanserar virtuellt event om smarta byggnaderSCA beslutade idag om att tryckpapperstillverkningen avvecklas Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB MekaniskaDen nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och platsHär är lösningarna på de digitala utmaningarna för tillverkande företagIvanti förvärvar Mobileiron och Pulse Secure
2020-09-28
Fredag den 2 oktober tävlar Sveriges bästa unga plåtslagare om SM-guldet!ÅTERVINNING OCH AVFALLSINSAMLING KRÄVER EFFEKTIV VÄGNINGRegeringsuppdrag om arbetsmiljön under covid-19-pandeminVallentuna Motor Fordverkstad i StockholmHCL Technologies lanserar MINTVIZOR för att möjliggöra smidig distribution av analyser för smart tillverkningEGENKONTROLL AV VÅGSYSTEM GER HÖG KVALITET PÅ VÄGNINGEN
2020-09-25
OilQuick öppnar dotterbolaget OilQuick UK Ltd i Storbritannien.industritorget.se lanserar ny produkt!Assemblin Elverkstad utför arbete ute hos kundVi lanserar InspoStora Enso startar produktion av formpressad fiber fri från plast och PFASVärldspremiär för ID.4 – Volkswagens första helt eldrivna SUVNy mjukvara från Vertiv för övervakning av små och medelstora edge-datacenter
2020-09-24
Tata Steel bidrar till en ansvarsfull ståltillverkning globalt genom medlemskap i Responsible Steel​Värdefull insikt i maskinens prestanda
Annonser