TORSDAG 25 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Köparna får makt på elbilsmässa – provkör bilar, jämför laddning, el-pod

Intresset för att köpa el- och hybridbilar har aldrig varit större i Sverige men kunskapen om laddbara bilar är fortfarande på lägsta nivå.
Bara 10 procent svenska förare tycker att de vet mer än de flesta. Men på elbilsmässan eCarExpo får konsumenterna makt över informationen från tillverkarna. Ett 20-tal bilmodeller kan provköras och på Laddgatan kan man jämföra ett stort sortiment av laddaggregat. Specialister på mässans e-MobilityPODen ska ge köparna svaren på elbilsfrågorna.

Kunskapsglappet om elbilar, laddhybrider och laddning av elfordonen är mycket stort, trots ett starkt växande intresse från svenska bilförare att köpa elbil. I den undersökning som undersökningsföretaget Mejsel gjort på uppdrag av eCarExpo på 1015 svenska bilförare svarar bara 10 procent att de tycker sig veta mer än de flesta om el- och hybridbilar.

Fyra av tio anser sig veta mindre än de flesta eller inget om de nya biltyperna.

Men på elbilsmässan eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg 30 november till 2 december får bilköparna ett unikt tillfälle att fylla kunskapsbehovet. Direkt från mässgolvet ut på en provkörningsslinga kan man provköra ett 20-tal laddbara bilmodeller på marknaden. Den unika aktiviteten, döpt till eDrive, ger alla nyfikna möjlighet att jämföra inte bara bilarna utan hur det är att ladda själv. DEFA, en av de ledande tillverkarna av laddboxar, har hela sitt breda sortiment på plats och ser till att bilarna står fulladdade och klara att leverera det kraftfulla tryck som är så unikt för en elbil.

– Vår ambition är att ge konsumenterna mer makt över informationen om laddbilsmarknaden, för det finns ett nästan omättligt behov nu. Huvuddelen av marknaden för laddbara bilar, cyklar, mc och mopeder och produkter, tjänster och infrastruktur för laddning finns här, och tillsammans med DEFA producerar vi också en särskild podd under mässan för alla som vill lära sig mer, e-MobilityPODen, berättar erCarExpos initiativtagare, Gunnar Dackevall.

I 20 lustfyllda poddprogram täcker man in ett brett spektrum av historia, nutid och framtid för elbilar och svarar på de frågor konsumenten kan ha om hur elbilsladdning och laddbara bilar fungerar i praktiken.

– Vi ser det som vår uppgift och vårt ansvar att värna om konsumentens och marknadens behov av information. Tillsammans med politikerna behöver vi tänka långsiktigt när vi bygger framtidens elbilssamhälle, säger Charlotte Eisner, vd för DEFA Sverige.

För mer information och ackreditering, kontakta:

Presschef Lars-Ola Nordqvist, 070-689 1120, lars@comvision.se, www.ecarexpo.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-18
Ramirent anlitar Husqvarna Fleet ServicesJula lanserar verktyg och trädgårdsredskap från MakitaBesikta Bilprovning etablerar sig i HudiksvallPlastkampen Borås gjorde skillnad!Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll
2019-04-17
NCC och Blåkläder förnyar sitt samarbetsavtal för 3:e gångenHewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0SKF inviger fabrik i Changshan, KinaGipsskruv med anpassade längderEn (icke)bländande nyhet från Nordic LightsRagn-Sells Danmark först med plaståtervinning ur organiskt avfallDelvator utökar i HärnösandABB utnämner Peter Voser som tillförordnad VD Redo för robotinvasion – Tekniska tömmer tusen kvadratmeterElektromagnetisk immunitet allt viktigare i industrinIndustrikommunernas möte i Örnsköldsvik 11-12 aprilSynkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
Annonser