SÖNDAG 01 AUGUSTI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kaeser förvärvar Kompressorservice i Skövde

Efter nästan 41 år som servicepartner för Kaeser i Skaraborg väljer makarna Ekström att överlåta familjeföretaget på Kaeser Kompressorer AB.
“Verksamheten kommer att drivas vidare i samma goda anda som när Tord och Britt-Marie satt vid rodret”, säger Kaesers VD i Sverige, Michael Brask.

Tord Ekström och hans företag Kompressorservice i Skövde AB har spelat en viktig roll för Kaesers serviceverksamhet och försäljning i Skaraborgs län ända sedan 1983. När Tord och hans fru Britt-Marie nu går i pension förvärvar Kaeser Sverige bolaget men driver verksamheten vidare i samma god anda som makarna Ekström.

Servat Kaeser ända sedan 1980
Tord Ekström började serva, reparera och även sälja Kaesers kompressorer långt innan dotterbolaget i Sverige bildades. Det var när han 1980 anställdes som reparatör på Olssons Bil- & Industrimaterial AB som Tord kom i kontakt med Kaesers kompressorer. Bolaget var nämligen servicepartner och återförsäljare för Kaeser på den tiden.

Importör av Kaesers kompressorer var företaget Regson i Anderstorp. Förändringar gjorde att Tord fick möjlighet att överta servicekontraktet för Skaraborg.

Med hjälp av Tords pappas företag, Truck & Traktorservice, kunde service och reparationsverksamheten dra igång 1983 och 1987 sålde Tord sin första maskin.

“Det var spännande tider, bolaget var då en firma som min far Olle ursprungligen startade i Mariestad. Till en början kändes det lite avigt att serva och sälja kompressorer till stora tillverkare när bolagsnamnet hade både truck och traktor i namnet, inget som man direkt kopplar till kompressorer”, skrattar Tord.

Från 60 maskiner till mer än 1000
“Redan från start upptog arbetet med kompressorerna en ganska stor del av verksamheten. Jag skulle uppskatta en tredjedel av arbetstiden jobbade vi med kompressorer till att börja med. Men den andelen har ökat hela tiden. Till en början hade vi cirka 60 maskiner att serva och idag ligger den siffran på över 1000 kompressorer”, berättar Tord.

I början av 1990 blev Tord delägare i bolaget och man ombildades till aktiebolag. I samband med detta bytte man även namn till Truck- & Kompressorservice i Skövde AB. Vid millenniumskiftet gick Tords pappa i pension och verksamheten övertogs av Tord. Året 2004 plockades ordet truck bort i namnet och Kompressorservice i Skövde AB antogs.

Idag är man tre servicetekniker på företaget inräknat Tord själv som också är VD och sköter försäljningen. Övriga servicetekniker är Per Persson och Göran Eriksson. Tords hustru Britt-Marie sköter det administrativa. Kunderna återfinns i många olika typer av sektorer men industrikunderna dominerar, man kan säga att i alla typer av verksamheter behövs kompressorer.

Några exempel på kunder är Benders, Fazers Bageri och Kvarn, Gyllensvaans Möbler, Prodma som är ett gammalt Electrolux-företag, Moelven Limträ, Daloc dörrar, Vedum Kök, Cejn med flera. “Men vi har också många mindre industriföretag som kunder och till och med tandläkare som behöver tryckluft till utrustningen”, berättar Tord.

Det distrikt man arbetar på i huvudsak är Skaraborgs län men vissa större kunder har egna anläggningar i andra län, som exempelvis Benders som finns över hela Sverige. Kompressorservice servar de flesta av Benders fabriker i Sverige.

I samma goda anda fast under Kaeser-flagg
Makarna Ekström har nu uppnått pensionsåldern och beslutat sig för att låta familjeföretaget drivas vidare av Kaeser Sverige. “För oss känns det här som en väldigt bra lösning och jag känner mig helt trygg i det. Vi lämnar över verksamheten i goda händer och det innebär också en stor trygghet för våra kunder.

Arbetssättet kommer att vara det samma som när bolaget drevs som familjeföretag och det blir ingen skillnad för kunderna”, säger Tord.

"På Kaeser är vi otroligt glada för att vi tillsammans med Tord och Britt-Marie har hittat denna lösning. Även vår ägare Thomas Kaeser har varit involverad från första stund och är mycket positiv till övertagandet. Skaraborg är ett av våra absolut viktigaste marknadsområden med ett stort antal kunder. Vi kommer nu med full kraft säkerställa att alla kunder får fortsatt lika bra hjälp och service framöver och det känns väldigt bra att serviceteknikerna Per Persson och Göran Eriksson är kvar i verksamheten. Vi har också redan klart med Stefan Thurén som ny ansvarig distriktssäljare. Vi kommer även att kunna erbjuda kunderna en del utökade tjänster inom tryckluftsteknik såsom riskbedömningar och läckagesökningar. Vi utesluter inte att vi kommer anställa ytterligare personal i distriktet för att tillgodose kundernas behov", säger Kaeser Kompressorer ABs VD Michael Brask i en kommentar.

Tord kommer att arbeta kvar fram till årsskiftet medan Britt-Marie slutar nu i augusti. Stefan Thurén kommer att gå parallellt med Tord under hösten.

Tord berättar att marknaden för kompressorer ser bra ut i Skaraborg med många trogna och fasta kunder sedan många år tillbaka. Trenden är lite att de små aktörerna minskar och de större ökar, så själva volymen är den samma. Arbetet består främst i servicebesök, reparationer och nyinstallationer.

Akutjobben är relativt få. “Jag vill inte verka skrytsam men jag tror att vi skött oss ganska bra som servicepartner men så är ju Kaeser ett kvalitetsmärke, lätt att arbeta med och som tillverkare prioriterar man eftermarknadsarbetet starkt”, säger Tord.

Efter nästan 41 år som servicepartner för Kaeser Kompressorer har makarna Ekström väl förtjänat att gå i pension och överlämnandet till Kaeser känns som en optimal lösning. Men vad händer nu? “Vi kommer att ha mycket att pyssla med ändå. Jag gillar att snickra och hålla på hemma, så det finns att göra. Men säkert kommer tankarna att gå till firman en hel del också”, avslutar Tord.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAESER Kompressorer AB
Box 7329 – 187 14 Täby – Telefon: 08-544 443 30
E-Mail: info.sweden@kaeser.comwww.kaeser.com
Kontaktinformation
Postadress
Box 7329
18714 Täby
Besöksadress
Mätslingan 24
18766 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556509-7879
Grundat: 1995
Anställda: 65
Välkommen till Kaeser Kompressorer!

Kaeser Kompressorer är en av världens största tillverkare av tryckluftssystem med ursprung i Tyskland och med ca. 5 500 anställda runt om i världen. I Sverige är vi en av de största tryckluftsleverantörerna på den inhemska marknaden. Vi tillverkar och säljer kompressorer i premiumklassen. Produkterna har mycket hög driftsäkerhet samtidigt som de är energisnåla.

Alltid närvarande
Kaeser betyder snabb,trygg service och pålitlig rådgivning. Oberoende var du har din kompressor ser vi till att din maskin får rätt underhåll och att den har de delar som behövs för optimal funktion. Vi erbjuder intelligentare tryckluft med allt från smarta energisnåla produkter till 24/7-service över hela landet.

Välkomna att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Maskiner: Försäljning: Kompressorer, Tryckluftsmaskiner

Agenturer

KAESER KOMPRESSOREN SE, Sverige (Generalagent)

Filer

SAM kampanj

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Roland Olsson
Kontaktperson
08-544 443 30
Anders Österman
Kontakt
08-544 443 73
Roger Fallucca
Säljsupport
08-544 443 74
Magnus Wester
08-544 44 335
Markus Wärnberg
08-54444375

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling