SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kallflytpressning som ger högre styrka

Starka & toleranta kugghjul för transmissionsenheter
Steelproducts presenterar ett kundcase som handlar om kugghjul för den mobila hydrauliken. En av de avgörande delarna för det hydrauliska systemet är den höga hållfastheten inom materialet. Steelproducts utformade då denna komponent genom kallflytpressning med svart stål och även implementerade en speciallegering för att säkerställa komponenters slitstarka hållfasthet.

Processen kallflytpressning


Processen som framställde kugghjulet är en kallflytpressning. Själva formgivningsprocessen sker i en av Steelproducts maskiner som kan slå upp till 1800 slag i timmen. Detta är alltså en mycket väl lämpad produktionsprocess om man vill producera stora produktionsserier.

Vad är kallflytpressning


Processen kallflytpressning är en process där metallen i fråga formas utan uppvärmning, därför kallas det kallflytpressning. Denna process kan pressa med upp till 1000 ton kraft på materialet. Kallflytpressning ger starkare komponenter eftersom små gasfickor bildas när man värmer upp materialet när man använder processer som gjutgods.

Denna process är därför perfekt för komponenter som kugghjul i hydrauliksystem som ständigt utsätts för stora belastningar. Steelproducts har såklart också producerat andra delar inom fordonsindustrin som till exempel skydd för ett insprutningsmunstycke i en lastbilsmotor. Detta visar också på att kallflytprocessen är perfekt för fordonsindustrin.

Det finns såklart fler fördelar med kallflytpressning inom hydrauliska system. Processen kallflytpressning tillåter också väldigt snäva toleranser vilket ofta krävs för transmissionsenheter. Därför är kugghjulet en perfekt komponent för processen kallflytpressning.

Spara resurser med kallflytpressning


Kallflytpressning sparar också mängder av material för att kallflytpressning har väldigt lite materialspill. Detta för att kallflytpressning är en ej spåntagande frigivningsprocess. Samt förbrukar kallflytpressning väldigt lite energi genom att man inte värmer upp materialet som vid till exempel en gjutningsprocess.

ISO 1328


Steelproducts uppfyller naturligtvis kraven för toleransklassen ISO 1328. Internationella organisationer för standardisering (ISO) är en världsomspännande sammanslutning av nationella medlemsorgan. Själva arbetet med att utarbeta internationella standarder utförs via tekniska kommittéer. Kugghjulskomponenten från Steelproducts har dessutom en klass 8 tandning på insidan av kugghjulet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion