Kalmars hittills största sedumtak är på plats! - industritorget.se
TISDAG 02 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kalmars hittills största sedumtak är på plats!

Veg Tech har monterat stora ytor med sedumtak på nya psykiatrihuset i Kalmar som är under byggnation.
Alltfler fastighetsägare ser alla fördelar med att täcka taken med vegetation. De får glada hyresgäster som gärna väljer att leva och vistas i gröna miljöer, fördröjning av dagvattnet sker lokalt, vegetationen skyddar och förlänger livslängden på det underliggande tätskiktet samt olika certifieringar ger högre poäng när gröna miljöer anläggs.

- Detta är ett av de största sedumtaken i Kalmar, troligtvis det största på över 3100 m², säger Olivia Hjelmberg som är teknisk säljare på Veg Tech.

- Vi har genom takentreprenör Samuelssons Tak fått förtroendet att leverera och montera sedumtaket. Vi har tidigare arbetat tillsammans i flera projekt där vi både levererat material som de anlagt själva och där vi hjälpt till även med montaget som på detta bygge fortsätter Olivia.

- Vi på Samuelssons Tak arbetar endast med kvalitetsprodukter. Därför väljer vi att samarbeta med Veg Tech, vilket vi gjort sedan många år. Vi har monterat ett 60-tal sedumtak här på östkusten. I Kalmarområdet ser vi en ökning på förfrågningar inom gröna tak och då uppskattas vår dialog med Olivia på Veg Tech, säger Joacim Samuelsson ägare av Samuelssons Tak.

Vårt entreprenadgäng har sedan förra veckan arbetat med montaget på psykiatrihuset som flutit på bra. Här har totalt arbetat sju personer från Veg Tech med hjälp av två personer från Georg Gustavsson Åkeri AB som sett till att sedummattorna har kommit upp på taket.

- Under veckan har vi varit en stor styrka på plats som arbetat intensivt här på taket med att färdigställa projektet, säger Anders Andersson som är montageledare på Veg Tech.

Sedum kan få trampskador om taket besöks frekvent. För att undvika det kan armeringsplattan Pelleplatta OnTop placeras ovanpå sedumen som skydd.

- Den lösningen har man valt på psykiatrihuset här i Kalmar. Nu kan de kontrollera takbrunnar och avvattning uppe på taket utan att trampa ner växtligheten, fortsätter Anders.

Målet med arkitekturen för det nya psykiatrihuset är att den ska kännas välkomnande och tillgänglig. Den nya byggnaden är samlokaliserad med övrig verksamhet för att sudda ut stigman kring psykiska sjukdomar. Husets form är mjuk med runda hörn och inslag av trä och natur är återkommande i gestaltningen som ger positiva effekter.

Mer på Krook & Tjäder » www.krooktjader.se/projekt/vard-omsorg/nya-psykiatrisjukhuset-kalmar

Psykiatrihuset Kalmar
Yta: 3137 m²
Sedumtak anlagt: maj 2020
Sedumentreprenör: Veg Tech AB
Takentreprenör: Samuelssons Tak
Beställare: Landstinget i Kalmar län
Huvudentreprenör: PEAB
Arkitekt: Krook & Tjäder

Veg Tech AB, Fagerås 1, 342 52 Vislanda
vegtech.se, Följ oss på sociala medier: #vegtechab.
Kontakt: Ulrica Carlberg, uc@vegtech.se 0472- 363 05

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenArbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Annonser