SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­ering

norelem har introducerat ett nytt elektriskt rundmatningsbord
norelem, den globala standardkomponentspecialisten, har introducerat ett nytt elektriskt rundmatningsbord för snabb, exakt och repeterbar positionering.

Utöver norelems manuella rundbord erbjuder norelem nu roterande positioneringsbord med koaxial elektrisk drivning. Tack vare sitt digitala styrsystem möjliggör norelems nya elektriska serie att vinkelpositioner kan ställas in exakt och repeterbart på en hundradels millimeter.

Med den garanterade exaktheten i norelems elektriska rotationsbord är dessa idealiska för användning i hanteringssystem, verktygsmaskiner eller mätutrustning som kräver motoriserad justering och positionering för konsekventa resultat.

norelems elektriska roterande positioneringsbord arbetar tyst och kräver minimalt underhåll, och med gratis programmeringsmjukvara kan de integreras sömlöst i vilket rörelsessystem som helst. Den förspända snäckhjulssatsen fungerar med nästan ingen motreaktion och snäckhjulssatsens axellager ger maximal radiell rotationsnoggrannhet. Kablar kan dras genom det stora hålet i den ihåliga axeln och med den justerbara positioneringsringen kan rotationsreferenspunkten ställas in efter önskad position på den monterade komponenten.

Marcus Schneck, VD för norelem förklarar: ”Inom industrin är precision av största vikt och kan göra skillnad mellan framgång och misslyckande. Vårt utökade utbud av mångsidiga positioneringssystem är lätt att använda, vilket sparar tid och ansträngning under installationen, samtidigt som det ger ökad precision i komponenter, med den extra fördelen som ett digitalt styrsystem ger.”

Den nya serien finns i storlek 8 med ett utväxlingsförhållande på 40:1 och storlek 12 med ett utväxlingsförhållande på 55:1 och ett maximalt utgångsvridmoment på 1,2 Nm eller 3 Nm. Det finns 18 versioner att välja mellan. De elektriska rotationsborden kan köpas med eller utan motor och/eller en styrenhet och kabelutgångarna och styrriktningen kan definieras individuellt. För lång livslängd är huset och rundbordet tillverkade av eloxerat aluminium medan den ihåliga axeln är av rostfritt stål.

norelem har också introducerat elektriska roterande positioneringsbord för höga belastningar, som uppfyller de högsta kraven på hastighet och noggrannhet. I dessa vinkelmodeller använder den ihåliga axeln och rundbordet ett axiellt nållager. Rotationsborden för höga belastningar finns exklusivt i storlek 12 med växelförhållandena 10:1 och 45:1, med ett utgångsvridmoment på 3 Nm.

Båda produktfamiljerna är kompatibla med Nema 17 stegmotor och kan kombineras med alla andra positioneringssystem av samma storlek.

Hela sortimentet av rundbord, tillsammans med en omfattande inventering av flexibla standarddelar och komponenter finns i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK.


För mer information om norelem, besök norelem.se
Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Ahlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode