ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installation

​Nu introducerar Caterpillar och Zeppelin Power Systems de nya kompakta steg V-dieselmotorerna C2.8 och C3.6 i Sverige.
Motorerna som lanseras globalt är kraftfullare än föregångarna och enklare att installera än tidigare.

C2.8 och C3.6 är två 4-cylindriga dieselmotorer i en populär storleksklass som används av maskinbyggare för till exempel skogsmaskiner eller olika redskapsbärare.

Cat C3.6 ersätter den tidigare modellen C3.4B och har en effekt på upp till 134 hk (100 kW) och ger ett vridmoment på 550 Nm vid 1500 rpm. C3.6 uppfyller utsläppsnormerna för EU steg V / U.S. EPA Tier 4 Final nonroad.

Med sitt kompakta utförande hjälper C3.6 maskintillverkarna att spara betydande installationskostnader för motorer och drivlinor. Tack vare sin storlek och flexibla efterbehandlingslösningar har installationsprocessen förenklats samtidigt som effekten ökat med 5 procent och vridmomentet ökat med 12 procent jämfört med föregångaren.

– Vi ville skapa motorer med anpassningsbar efterbehandling som gör det möjligt för OEM-tillverkare att minimera installationskostnaderna och samtidigt ge maximal effektivitet, berättar Caterpillars produktmarknadschef Alex Eden.

– Teknik som kontrollerad turboladdning har gjort det möjligt att skapa mindre motorer som ger samma respons som förväntas hos en mycket större produkt. Särskilt imponerande är vridmomentet vid lågt varvtal, vilket är avgörande för maskinens driftscykel, fortsätter han.

Användare av maskiner som drivs av CAT C3.6-motorer kommer att dra nytta av fördelar som lägre drifts- och ägarkostnader tack vare en total minskad förbrukning av bränsle, inklusive en minskning av Adblue-förbrukningen (DEF) med 6-10%, jämfört med C3.4B.

– Vi är glada över att de nya motorerna lanseras i Sverige nu under januari. De uppfyller våra kunders höga krav på driftsäkra, kompakta och installationsvänliga motorer. Trots att motorerna blivit mer kompakta har de samtidigt ökat prestandan jämfört med tidigare, berättar Anders Larsson, affärsområdeschef för motorer inom industri, marin och järnväg vid Zeppelin Power Systems som är en del av Zeppelin Sverige AB.

– De nya motorerna omfattas av samma service och support från oss och våra välutbildade tekniker som för alla andra Caterpillar-motorer och maskiner, avslutar han.

För mer information, kontakta:
Anders Larsson, affärsområdeschef, Zeppelin Power Systems: 070-569 18 68

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser