Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kraftfull plocktruck för höglager

Konstruerad med föraren i fokus
Plocktrucken V Modular från Linde Material Handling är en ny kraftfull spelare för höglager. Trucken har en lastkapacitet på 1,2 ton och är ett idealiskt alternativ för verksamheter som strävar efter effektivare hantering på höga nivåer.

De senaste åren har allt fler lager nått sina kapacitetsgränser, där e-handeln med krav på hög varutillgänglighet och snabba leveranser varit en drivande faktor. En kostnadseffektiv lösning för att komma runt dessa problem är att bygga högre lager. Den nya plocktrucken V Modular är designad för att uppfylla dessa krav. Med de högsta stativen kan förarna nu nå upp till en plockhöjd på 14,5 meter vilket är 2,5 meter högre än tidigare modeller.

Hög prestanda i fokus
Utöver att den nya trucken når högre plockhöjder än föregångaren har även lyfthastigheten ökat med 22 % och sänkhastigheten med 20 % vilket ger positiva effekter på produktiviteten. För att uppfylla de varierande förhållandena på olika lager finns triplexmasten tillgänglig i två olika versioner, triplexstativ med frilyft och triplexstativ utan frilyft. Triplexstativ med frilyft är användbart där det finns höjdrestriktioner att ta hänsyn till, triplexstativ utan frilyft ger bättre sikt och har en något snabbare lyfthastighet.

Nya tillval för ökad säkerhet
I samband med lanseringen av nya Linde V Modular släpps även personsäkerhetssystemet Linde Personal Protection System (PPS). Systemet detekterar människor på ett avstånd upp till 9 meter från trucken via de laserskannrar som trucken utrustas med. Om människor kommer för nära truckens arbetsområde varnas föraren och truckens körhastighet reduceras.

V Modular kan även utrustas med LED Stripes fram och bak på stativet som säkerställer optimal ljusfördelning. Belysningen ändrar färg beroende på färdriktning, vitt ljus framåt och rött ljus bakåt. På detta sätt kan andra truckförare och fotgängare se i vilken riktning trucken rör sig.

Konstruerad med föraren i fokus
Att plocka varor är ett av de mest fysiskt krävande jobben i lagermiljö. Linde V Modular har en rad funktioner för att förenkla plockarbetet. Den rymliga förarhytten ger truckföraren stor rörelsefrihet och den mjuka golvmattan dämpar vibrationer. Placeringen av kontrollpanelen kan anpassas efter önskemål, antingen kan den placeras på lastsidan eller stativsidan, alternativt på båda sidor.

En färgdisplay visar tydligt all viktig information för föraren, som exempelvis hastighet, lyfthöjd, och styrvinkel. Med hjälp av tiltande sidogrindar kan föraren nå upp till 50 cm längre in på plockplatsen. En annan användbar funktion är tillsatslyften som möjliggör att föraren har gafflarna i en optimal ergonomisk höjd, vilket gör det lättare för förarna att ställa ned varor som plockats från hyllan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande