SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kraftfull plocktruck för höglager

Konstruerad med föraren i fokus
Plocktrucken V Modular från Linde Material Handling är en ny kraftfull spelare för höglager. Trucken har en lastkapacitet på 1,2 ton och är ett idealiskt alternativ för verksamheter som strävar efter effektivare hantering på höga nivåer.

De senaste åren har allt fler lager nått sina kapacitetsgränser, där e-handeln med krav på hög varutillgänglighet och snabba leveranser varit en drivande faktor. En kostnadseffektiv lösning för att komma runt dessa problem är att bygga högre lager. Den nya plocktrucken V Modular är designad för att uppfylla dessa krav. Med de högsta stativen kan förarna nu nå upp till en plockhöjd på 14,5 meter vilket är 2,5 meter högre än tidigare modeller.

Hög prestanda i fokus
Utöver att den nya trucken når högre plockhöjder än föregångaren har även lyfthastigheten ökat med 22 % och sänkhastigheten med 20 % vilket ger positiva effekter på produktiviteten. För att uppfylla de varierande förhållandena på olika lager finns triplexmasten tillgänglig i två olika versioner, triplexstativ med frilyft och triplexstativ utan frilyft. Triplexstativ med frilyft är användbart där det finns höjdrestriktioner att ta hänsyn till, triplexstativ utan frilyft ger bättre sikt och har en något snabbare lyfthastighet.

Nya tillval för ökad säkerhet
I samband med lanseringen av nya Linde V Modular släpps även personsäkerhetssystemet Linde Personal Protection System (PPS). Systemet detekterar människor på ett avstånd upp till 9 meter från trucken via de laserskannrar som trucken utrustas med. Om människor kommer för nära truckens arbetsområde varnas föraren och truckens körhastighet reduceras.

V Modular kan även utrustas med LED Stripes fram och bak på stativet som säkerställer optimal ljusfördelning. Belysningen ändrar färg beroende på färdriktning, vitt ljus framåt och rött ljus bakåt. På detta sätt kan andra truckförare och fotgängare se i vilken riktning trucken rör sig.

Konstruerad med föraren i fokus
Att plocka varor är ett av de mest fysiskt krävande jobben i lagermiljö. Linde V Modular har en rad funktioner för att förenkla plockarbetet. Den rymliga förarhytten ger truckföraren stor rörelsefrihet och den mjuka golvmattan dämpar vibrationer. Placeringen av kontrollpanelen kan anpassas efter önskemål, antingen kan den placeras på lastsidan eller stativsidan, alternativt på båda sidor.

En färgdisplay visar tydligt all viktig information för föraren, som exempelvis hastighet, lyfthöjd, och styrvinkel. Med hjälp av tiltande sidogrindar kan föraren nå upp till 50 cm längre in på plockplatsen. En annan användbar funktion är tillsatslyften som möjliggör att föraren har gafflarna i en optimal ergonomisk höjd, vilket gör det lättare för förarna att ställa ned varor som plockats från hyllan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?