TORSDAG 21 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill Västerråda

Nu står det klart att Oljan i Mellerud kommer inhysa shop-in-shop konceptet Powered by Kramp i sina lokaler.
Butiken som ligger intill Västerråda i Mellerud återinvigs den 24 oktober. Besökarna kommer, förutom det ordinarie sortimentet, även hitta ett nytt utbud med reservdelar och tillbehör till lantbruk och entreprenad.


Oljan i Mellerud har idag det mesta för hemmafixaren samt maskin- och bilägaren, med reservdelar till bilen, hydraulikpress, pellets, målarfärg och ett gediget oljesortiment. Med Powered by Kramp kommer sortimentet bli ännu mer tilltalande för professionella lantbrukare och fritidsbönder genom att hyllorna fylls på med reservdelar och tillbehör till traktorn och vagnen, slitdelar till vallproduktionen och jordbearbetningen, stängsel till djurhållningen och tillbehör till skogsbruket. Butiken kommer även rymma ett komplett sortiment med bult i både mm och tum (UNC/UNF).

Pelle Nellbro, ägare av Oljan i Mellerud, ser positivt på det utökade sortimentet:

”Vi ser framemot att utöka samarbetet med Kramp och att fylla på sortimentet med hundratals nya produkter. Vi är övertygade att det utökade sortimentet kommer tilltala våra befintliga kunder men också lantbruks- och entreprenadverksamheter.”

Den nya dynamiken i Melleruds-området, med Mellerud Handel som öppnar ett köpcentrum mitt emot, skapar nya förutsättningar för Oljan i Mellerud att utveckla butiken. Anders Carlson,VD på Kramp AB, ser positivt utvecklingen:

”Oljan i Mellerud har unika förutsättningar att nå ut till en bredare kundkrets i och med den stora satsningen som flera företag gör på handeln i området. Powered by Kramp-konceptet bygger på att butikskunderna kan förvänta sig hög service och grad av teknisk kompetens i butiken, vilket gör att konceptet passar mycket bra hos Oljan i Mellerud.”

Invigning den 24 oktober
Butiken hos Oljan i Mellerud byggs om i början av hösten för att stå redo för återinvigningen. Nellbro berättar om invigningsplanerna:

”Klockan 10-18 den 24 oktober kommer vi fira lite extra. Det kommer då finnas öppningserbjudande och fika i butiken. Besökarna kommer också kunna prova på en skyttesimulator från Vildmarkspartner. Om vädret tillåter kommer en zeppelinare flyga över butiken. Det kommer bli en rolig dag!”

Snabb utveckling av Powered by Kramp
Powered by Kramp hos Oljan i Mellerud blir Kramps femte på den svenska marknaden. Idag finns shop-in-shop konceptet hos Staffare i Skellefteå, Söderberg & Haak i Kvänum, MaskinGruppen och Wallins Traktor i Eslöv och Partium Proffsbutik i Katrineholm. En Powered by Kramp-butik erbjuder allt för professionella lantbrukare och fritidsbönder, entreprenadverksamheter, entusiaster inom friluftsliv och inbitna gör-det-självare. Förutom ett brett sortiment av välkända varumärken säljer Kramp även ett komplett sortiment under de egna varumärkena Kramp, Farma och Gopart. Det som inte finns på hyllan finns att beställa i butiken med leverans oftast redan dagen efter. Butikskunder med F-skattsedel har dessutom möjlighet att, via Oljan i Mellerud och flertalet andra Kramp Partners, erhålla en egen inloggning till Kramp Webshop. På det viset kan företagskunderna välja mellan att handla i butiken eller via nätet, med leverans till dörren eller för upphämtning i butik.

Kramp Groep är Europas ledande grossist med reservdelar och tillbehör för lantbruks- och entreprenadbranschen. Med sitt breda sortiment, 10 distributionscenter och 24 försäljningskontor runtom i Europa är Kramp en viktig partner för sina återförsäljare såväl som leverantörer. Kramp Groep grundades år 1951 och har huvudkontor i Varsseveld, Nederländerna. År 2013 gick Kramp samman med det nordiska företaget Grene och sedan år 2017 går hela bolaget under namnet Kramp. Det svenska kontoret och lagret ligger i Eslöv. Kramp. It’s that easy. Besök oss på: nordic.kramp.com/se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-14
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
2019-11-13
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
2019-11-12
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i JärvastadenAcronis tillkännager ett strategiskt globalt distributionsavtal med Ingram Micro Nästa generations motviktstruck är härInterxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter Den radiologiska rivningen av Barsebäcksverket kan påbörjas nästa årSIL - Säkra instrumentsystem på kokeriet smurfitkappa PiteåINGO lanserar sin första gör-det-själv biltvätt i SverigeInzile lanserar Pro4 vid Stockholms Stads seminarium för eldrivna lastbilar
2019-11-11
Förseningar för Elmias utbyggnadNya produkter från Metal Work Sverige ABSCHUNK utökar med ny kompetens! Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg MachinehandelIntegrerade kretsar produceras i tryckpress​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoTConsafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporterDigitaliseringen öppnar nya yrkesvägar inom transportsektorn
Annonser