Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kulspärrbultar ger konstruktörer hög och pålitlig skjuvhållfasthet

Med praktisk låsmekanism för snabb frigöring i många tillämpningar
norelems sortiment av kulspärrbultar ger extra säkerhet till konstruktörer där pålitlig och hög skjuvhållfasthet är mest nödvändig.

Kulspärrbulten har en praktisk låsmekanism för snabb frigöring i många tillämpningar. När knappen trycks in så aktiverar den fjädermekanismen inuti bulten, vilket frigör kulspärren genom att frisläppa kulorna. När knappen släpps aktiveras kulspärren igen vilket ger en stabil och säker låsfunktion.

Komponentens effektiva självlåsande mekanism minskar avsevärt installationstiden, vilket ger konstruktörer snabba och enkla kopplingar. norelems kulspärrbultar har utformats för användning i flera tillämpningar, allt från automationsteknik, robotik, elektronik och bearbetningsmekanik till maskin- och anläggningskonstruktion.

norelems kulspärrbultar finns med ett normalt grepp, T-grepp eller L-grepp beroende på tillämpning, med diametrar från 5 mm till 16 mm. Längdstorlekar varierar från 10 mm till 80 mm och skjuvkrafter från 24 kN till 257 kN, vilket gör att konstruktörer kan välja den perfekta modellen för jobbet.

Med högre lastpotential än vanliga kulspärrbultar ger norelems spärrbult inte bara högre skjuvmotstånd utan anmärkningsvärd hållbarhet, vilket säkerställer att komponenten tål tung och frekvent användning. Detta uppnås genom att använda högkvalitativa material i mekanismen. Det första greppet är tillverkat av termoplast, som sedan kompletteras med en rostfri 1,4542-bult och rostfri 1,4305-tryckknapp tillsammans med en fjädermekanism (1,4310 rostfritt stål) och själva kulkomponenten (1,4125 rostfritt stål).

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Våra kulspärrbultar har varit det ledande valet för tillämpningar med hög skjuvning i flera år på grund av de många fördelarna de har jämfört med vanliga kulspärrbultar. Med möjligheten att fästa och koppla element, arbetsstycken och andra maskinkomponenter med bara ett knapptryck ger våra kulspärbultar med hög skjuvning konstruktören trygghet vad gäller tillförlitlighet och hållbarhet vid installationen.”

För att säkerställa att lastspecifikationerna är korrekta har alla lastvärden beräknats enligt DIN 50141 som standard för att ge konstruktörer den information som behövs för att fatta ett välgrundat beslut för varje tillämpning.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar är tillgängliga online via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök norelem.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-23
Truckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställerABB säljer Power Conversion-divisionenSå här får du elbilen att nå längre i vinterkylanLåna pengar utan kreditupplysning via UC
2023-01-20
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer