Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretag

Kursinnehåll utifrån individuella behov
Har du grundkunskaperna inom fjäderteknik är det lättare att ställa rätt krav på en optimal och kostnadseffektiv fjäderlösning. Vårt finska företag stärkte den tekniska kompetensen i ett kundföretag genom en fjäderutbildning med Lesjöfors specialister.

Företaget Alas-Kuul erbjuder kunder i Estland och Lettland sitt breda produktsortiment med allt från elmotorer och svetstillbehör till tryckluftsutrustning och vakuumpumpar. Företaget är kund till Lesjöfors Springs Oy i Finland och nyligen så genomförde vårt finska dotterbolag en utbildningsdag i fjäderteknik för tio anställda på Alas-Kuul.

Stefan Musslinder, utvecklingschef för fjäderteknik i Lesjöforskoncernen, ledde deltagarna genom olika moduler såsom olika fjädertypers egenskaper, beräkningar och vikten av korrekta konstruktionsritningar. Teamet från Alas-Kuul fick också en manual med grundläggande fjäderdata som de behöver få in för att kunna hjälpa sina kunder med de bästa produktlösningarna.

Inköpare med fjäderkunskap
Initiativet till utbildningen kom från Janne Salminen, kundansvarig på Lesjöfors Springs Oy, vilket var mycket uppskattat av Alas-Kuul.

”Det underlättar mycket för oss att leverera den optimala fjädern till kunden om vi har noggranna designritningar. För att uppnå det behöver inköparen grundläggande kunskaper inom fjäderteknik. Den här utbildningen var en win-win för båda parter”, säger Janne Salminen.

Martin Keernik, teamledare på Alas-Kuul var mycket nöjd med resultatet av utbildningen som hölls i företagets lokaler i Tallinn. Utbildningen fördjupade inte bara kunskapen och relationen mellan inköpare och tekniker, utan även ett annat utbildningstillfälle bokades. Innan sommaruppehållet kommer Lesjöfors att stå värd för en teknisk introduktion till gasfjädrar för Alas-Kuuls personal.

Kursinnehåll utifrån individuella behov
Kunskapen om våra kunders behov i kombination med vår djupa fjäderexpertis utgör en perfekt inramning för en utbildning som bygger på det enskilda företagets förutsättningar. Du är mer än välkommen att höra av dig till din lokala Lesjöforskontakt om du vill diskutera ett liknande arrangemang.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen, där svenska säljbolaget Lesjöfors Springs & Pressings ingår, är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
2023-05-23
Aros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbetee-handeln växer inom byggbranschen
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande