SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretag

Kursinnehåll utifrån individuella behov
Har du grundkunskaperna inom fjäderteknik är det lättare att ställa rätt krav på en optimal och kostnadseffektiv fjäderlösning. Vårt finska företag stärkte den tekniska kompetensen i ett kundföretag genom en fjäderutbildning med Lesjöfors specialister.

Företaget Alas-Kuul erbjuder kunder i Estland och Lettland sitt breda produktsortiment med allt från elmotorer och svetstillbehör till tryckluftsutrustning och vakuumpumpar. Företaget är kund till Lesjöfors Springs Oy i Finland och nyligen så genomförde vårt finska dotterbolag en utbildningsdag i fjäderteknik för tio anställda på Alas-Kuul.

Stefan Musslinder, utvecklingschef för fjäderteknik i Lesjöforskoncernen, ledde deltagarna genom olika moduler såsom olika fjädertypers egenskaper, beräkningar och vikten av korrekta konstruktionsritningar. Teamet från Alas-Kuul fick också en manual med grundläggande fjäderdata som de behöver få in för att kunna hjälpa sina kunder med de bästa produktlösningarna.

Inköpare med fjäderkunskap
Initiativet till utbildningen kom från Janne Salminen, kundansvarig på Lesjöfors Springs Oy, vilket var mycket uppskattat av Alas-Kuul.

”Det underlättar mycket för oss att leverera den optimala fjädern till kunden om vi har noggranna designritningar. För att uppnå det behöver inköparen grundläggande kunskaper inom fjäderteknik. Den här utbildningen var en win-win för båda parter”, säger Janne Salminen.

Martin Keernik, teamledare på Alas-Kuul var mycket nöjd med resultatet av utbildningen som hölls i företagets lokaler i Tallinn. Utbildningen fördjupade inte bara kunskapen och relationen mellan inköpare och tekniker, utan även ett annat utbildningstillfälle bokades. Innan sommaruppehållet kommer Lesjöfors att stå värd för en teknisk introduktion till gasfjädrar för Alas-Kuuls personal.

Kursinnehåll utifrån individuella behov
Kunskapen om våra kunders behov i kombination med vår djupa fjäderexpertis utgör en perfekt inramning för en utbildning som bygger på det enskilda företagets förutsättningar. Du är mer än välkommen att höra av dig till din lokala Lesjöforskontakt om du vill diskutera ett liknande arrangemang.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?