SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lärlingsprogram säkrar framtiden

Framtidens behov av fjädermakare
I många av våra bolag används lärlingsprogram strategiskt för att introducera, utbilda och behålla de bästa medarbetarna för framtiden. I UK har dotterbolaget European Springs & Pressings nyss startat ett omfattande program för nya lärlingar.

De nya lärlingarna har precis börjat sin utbildningsresa i European Springs & Pressings i Storbritannien med målet att bli kvalificerade ingenjörer. Stuart McSheehy, chef för European Springs & Pressings förklarar varför företaget har valt att använda sig av lärlingsplatser i sin rekryteringsprocess:

"Lärlingar och ny arbetskraft efterfrågas i allt högre utsträckning då tillverkningsindustrin i Storbritannien står inför den största kompetensbristen på över 30 år. Vi ser också en minskning av unga personer som intresserar sig för tillverkningssektorn, vilket så småningom kommer att resultera i en omfattande arbetskraftsbrist vid kommande generationsskifte. En strategisk och fortlöpande rekryteringsprocess är därför avgörande där vi aktivt söker efter nya tekniska talanger.”

Betalt under utbildningstiden
En lärlingsutbildning är ett bra sätt att få in en fot i verkstadsindustrin samtidigt som deltagaren får betalt. Genom att kombinera klassrumsundervisning med praktik på arbetsplatsen erbjuder företag en ingenjörsutbildning som ger deltagarna möjlighet att få de kunskaper, färdigheter och erfarenheter som behövs för att uppnå de kvalifikationer som en godkänd ingenjör behöver.

Dagens tillverkare investerar i modern utrustning som smart teknik och automatiserad maskinvara, vilket har lett till att arbetssökande inte har rätt kompetens eller är omedvetna om de kvalifikationer och färdigheter som krävs för att fylla lediga tjänster. De behöver därför också informeras om fördelarna med att välja en karriär inom industrin.

Viktiga problemlösare
Ingenjörer är experter på problemlösning och utan deras specifika kompetens och kunskap skulle vi inte kunna stödja våra kunders tillverkningsprocesser och utvecklingskrav. För att främja lojalitet och kunna behålla personal har European Springs & Pressings startat ett målinriktat arbete för att skapa en professionell arbetsmiljö som vårdar personalens talanger och stödjer deras utveckling.

”Jag började min egen karriär i branschen som ingenjörslärling, så jag vet att det här är ett verktyg som både individen och företaget kan dra nytta av. Många av våra nuvarande anställda började som lärlingar och praktikanter innan de blev ingenjörer. Vi har många exempel på personer som arbetat sig vidare till viktiga befattningar som inköpschef, verkstadschef, kvalitets- och mätteknikchef och även högre chefsroller”, säger Stuart McSheehy.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen, där svenska säljbolaget Lesjöfors Springs & Pressings ingår, är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Tegelgigant säkerställer snabbt arbeteAdvenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB