TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lätta lasten med norelems rullager med låg friktion

För konstruktörer av last- och lagertillämpningar och drivsystem finns norelems sortiment av standardiserade rullager som är lätta att montera och har högt slitagemotstånd och låg friktion.
norelems produktsortiment av rullager finns i olika dimensioner och stilar, inklusive spår- och snedkullager, självjusterande lager, cylindriska och koniska rullager, samt axialspårkullager. Detta sortiment kan användas i flera applikationer såsom fordons-, robotik- och mekanik- och anläggningsteknik.

Dessa rullager möjliggör olika belastningstyper och rotationshastigheter samt varierande temperatur-, vibrations-, smörjnings- och underhållskrav.

På grund av deras vridmoment med låg friktion fungerar norelems utbud av rullager utan betydande slitage, även vid lägre hastigheter, vilket resulterar i låg värmeproduktion. I sortimentet ingår även smorda förseglade varianter som är underhållsfria under hela deras förväntade livslängd.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Konstruktörer bör överväga friktionsfria lösningar när de utformar energieffektiva drivsystem, och en kritisk komponent är användningen av rullager. Friktion orsakad av rullande element och kontakt mellan tätningar kan äventyra drivenhetens effektivitet”.

”Vridmoment med låg friktion och smorda förseglade lager är idealiska för dessa tillämpningar. Med vårt breda sortiment av varianter och dimensioner kan konstruktörer välja exakt lager för att möta sina behov”.


norelems sortiment av rullager uppfyller alla tillämpliga DIN-standarder och är gjorda av högkvalitativt, härdat 100Cr6 kromstål. För varje lager är buren tillverkad av antingen stålplåt, polyamid eller laminat, beroende på typ och version.

Spårkullager finns i en radkonfiguration med versionerna 2Z och 2RSR. 2Z är förseglad med tvåsidiga beröringsfria labyrintätningar och 2RSR förseglas med tvåsidiga kontakttätningar. Området accepterar höga radiella och axiella belastningar i båda riktningarna och har inre diametrar på 3 till 50 mm.

Öppna enradiga snedkullager (eller vinkelkontaktkullager) från norelem är inte bara lämpliga för höga hastigheter utan också för höga radiella och axiella belastningar. Emellertid accepterar denna typ av lager endast axiella krafter i en riktning mot axelstyrningen. Sfäriska rullager från norelem med ett cylindriskt hål medger dock de högsta radiella och axiella belastningarna i båda riktningarna. Dessa lager kompenserar också för vinkelfel.

Cylindriska rullager med bur från norelem är det perfekta valet för höga radiella belastningar och hastigheter. Dessa lager är inte självhållande, vilket innebär att lagerdelarna kan monteras separat. Enradiga koniska rullager är konstruerade för höga radiella och axiella belastningar, men de tillåter endast axiella belastningar i en riktning. Axiella kullager kan hantera höga axiella belastningar från en riktning men kanske inte belastas radiellt.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CADritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser