SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Låna pengar utan kreditupplysning via UC

Många lån marknadsförs som lån utan UC.
Många lån marknadsförs som lån utan UC. En vanlig missuppfattning är att det betyder lån utan kreditupplysning. Detta stämmer tyvärr inte alls. Ett lån utan UC betyder att din kreditupplysning görs genom ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Vanligtvis handlar det då om lån med Creditsafe.

Vad är UC?


UC, Upplysningscentralen, är i dagsläget Sveriges största kreditupplysningsföretag. De banker som huvudsakligen äger UC är Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank.

UC används vid många större lån, som exempelvis klassiska privatlån och bolån. Du kan även stöta på UC när du vill köpa något på avbetalning. En bra idé är att vara varsam om ditt kreditbetyg hos UC, även känt som din UC-score. En kreditupplysning finns kvar i UC:s kreditregister i 12 månader. När du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning på dig. Men beroende på långivare så är det inte nödvändigtvis UC som utfärdar den.

Vilka lån erbjuds utan UC?


De flesta smslån använder sig inte av UC. Istället görs kreditupplysning genom exempelvis Creditsafe. Även många online krediter använder alternativ till UC. Kort sagt är det ofta snabblån med mindre lånebelopp som erbjuds utan UC.

Lägre grundkrav vid lån utan UC


Många snabblån som använder andra kreditupplysningsföretag än UC har generellt sett lägre grundkrav. Du som ansöker om ett snabblån kan till exempel ha en eller flera betalningsanmärkningar. I dessa fall måste din anmärkning dock vara minst 6 månader gammal. Du får heller inte ha en aktiv skuld hos kronofogden.

Ofta krävs heller ingen fast anställning. Ibland kan det räcka att du har en viss deklarerad inkomst från föregående år. Det kan handla om allt mellan 24 000 kr/år till 240 000 kr/år. Detta varierar från lån till lån. Vissa långivare ställer inte krav på någon inkomst överhuvudtaget.

Att tänka på vid lån utan UC


Det finns tillfällen då du behöver ta ett lån med UC. Till exempel om du ska ta bolån och köpa ett hus, eller ta ett stort banklån för att finansiera något. En kreditupplysning via UC är därför inte nödvändigtvis en dålig sak.

Du ska däremot inte genomgå en kreditupplysning hos UC när det inte är nödvändigt. Önskar du ta ett mindre lån finns det många alternativ där du kan skydda din UC-score. Tänk dock på att räntan kan bli lite högre. Jämför därför alltid den effektiva räntan i lån utan UC. Den effektiva räntan innebär alla avgifter som tillkommer i ditt lån plus den vanliga räntan (nominella räntan).

Kontaktinformation

Dios Investment AB

Ej angivet
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Bäckåkers­vägen 4
43248 Varberg
Region
Varberg
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
559150-4260
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Matyas Dios
-

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard