SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Låna pengar utan kreditupplysning via UC

Många lån marknadsförs som lån utan UC.
En vanlig missuppfattning är att det betyder lån utan kreditupplysning. Detta stämmer tyvärr inte alls. Ett lån utan UC betyder att din kreditupplysning görs genom ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Vanligtvis handlar det då om lån med Creditsafe.

Vad är UC?


UC, Upplysningscentralen, är i dagsläget Sveriges största kreditupplysningsföretag.

De banker som huvudsakligen äger UC är Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank.

UC används vid många större lån, som exempelvis klassiska privatlån och bolån. Du kan även stöta på UC när du vill köpa något på avbetalning.

En bra idé är att vara varsam om ditt kreditbetyg hos UC, även känt som din UC-score. En kreditupplysning finns kvar i UC:s kreditregister i 12 månader.

När du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning på dig. Men beroende på långivare så är det inte nödvändigtvis UC som utfärdar den.

Vilka lån erbjuds utan UC?


De flesta smslån använder sig inte av UC. Istället görs kreditupplysning genom exempelvis Creditsafe. Även många online krediter använder alternativ till UC.

Kort sagt är det ofta snabblån med mindre lånebelopp som erbjuds utan UC.
Lägre grundkrav vid lån utan UC

Många snabblån som använder andra kreditupplysningsföretag än UC har generellt sett lägre grundkrav.

Du som ansöker om ett snabblån kan till exempel ha en eller flera betalningsanmärkningar. I dessa fall måste din anmärkning dock vara minst 6 månader gammal. Du får heller inte ha en aktiv skuld hos kronofogden.

Ofta krävs heller ingen fast anställning. Ibland kan det räcka att du har en viss deklarerad inkomst från föregående år. Det kan handla om allt mellan 24 000 kr/år till 240 000 kr/år. Detta varierar från lån till lån.

Vissa långivare ställer inte krav på någon inkomst överhuvudtaget.

Att tänka på vid lån utan UC


Det finns tillfällen då du behöver ta ett lån med UC. Till exempel om du ska ta bolån och köpa ett hus, eller ta ett stort banklån för att finansiera något. En kreditupplysning via UC är därför inte nödvändigtvis en dålig sak.

Du ska däremot inte genomgå en kreditupplysning hos UC när det inte är nödvändigt.

Önskar du ta ett mindre lån finns det många alternativ där du kan skydda din UC-score. Tänk dock på att räntan kan bli lite högre.

Jämför därför alltid den effektiva räntan i lån utan UC. Den effektiva räntan innebär alla avgifter som tillkommer i ditt lån plus den vanliga räntan (nominella räntan).
Kontaktinformation

Dios Investment AB

Ej angivet
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Arboretum­gatan 15
43237 Varberg
Region
Varberg
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
559150-4260
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Matyas Dios
-

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen