LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Långvarigt samarbete ger chansen för en partner att ta en större roll

Ska man som partner nöja sig med sin tilldelade roll eller försöka bredda verksamheten? Hur ska leverantören se på partner med ambitioner? På DBI Provider och Unit4 har man hunnit fundera på frågorna under sju år. Det har inneburit en partnerroll för DBI som kontinuerligt växer.
Liksom de flesta systemleverantörer ägnar sig Unit4 ständigt åt att hitta den perfekta balansen mellan att använda egna resurser och att dra nytta av kraftfulla samarbeten med partner. Flera erfarenheter från det arbetet sticker ut: rollerna förändras, partner är olika och långsiktiga samarbeten lönar sig. Allra viktigast för en leverantör är att ge utrymme åt partner att både växa och bredda verksamheten.

Samarbetet mellan Unit4 och DBI Provider är ett exempel på ett partnerskap som ger värde för alla inblandade: leverantör, partner och kunderna. Samarbetet går nu in på sitt sjunde år. Från början var DBI endast implementatör, men är i dag även återförsäljare. DBI står för konsulttjänster för koncernrapportering som baseras på Unit4 FPM (tidigare Ocra). Man arbetar även nära Unit4 med att vidareutveckla lösningen.

– Vi jobbar idag med över 200 av Unit4s kunder inom koncernrapportering. I och med att vi är en fullserviceleverantör inom verksamhetsstyrning så täcker våra tjänster och vår kompetens in såväl rådgivningsarbete som insatser av mer teknisk art, kopplade till koncernrapportering, förklarar Bertil Sahlberg, vd på DBI Provider.

Han berättar vidare att DBI har en ”jättebra relation” med Unit4, som baseras på öppenhet och förtroende. Unit4 har successivt överlåtit en större del av verksamheten kring koncernrapportering till DBI. Det gäller både befintliga och möjliga nya kunder, med vilka DBI kan ha en bred kontakt.

– Vi kan nog vara lite jobbiga ibland genom att tala om för Unit4 när vi tycker att de borde göra något på ett visst sätt. Men jag tror att det är en av de saker som Unit4 gillar med oss. De känner att vi bryr oss om kunderna och vår gemensamma framgång, säger Bertil Sahlberg.

Pandemin har givetvis påverkat formerna för kundkontakter. Det har lett till att DBI i höstas tillsammans med Unit4 började genomföra månadsvisa kostnadsfria lunchseminarier för alla kunder inom koncernrapportering. Dessutom lanserades den första studien om koncernrapportering i december, vilket planeras bli en årligen återkommande aktivitet. Trots det besvärliga läget har nyförsäljningen av Unit4 FPM legat på en hög nivå under det senaste året.

– Från augusti förra året har vi gjort två nya affärer i månaden tillsammans med Unit4. Kunderna kommer från många olika branscher, men det är värt att notera att vår lösning är fortsatt populär inom fastighetssektorn, säger Bertil Sahlberg.

– Vårt samarbete med DBI Provider är ett bra exempel på hur vår partnerstrategi fungerar och där vi har ett fördjupat samarbete kring produktfrågor och erbjudande till marknaden.

Partner med sådana ambitioner och drivkrafter har alla möjligheter att utöka sina roller gentemot oss och framförallt hjälpa våra gemensamma kunder att lyckas med sin verksamhet, säger Sami Aaraj, partner manager på Unit4.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser