SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lesjöfors står stabilt trots oro i världen

Vi fortsätter vår tillväxtresa
Stora världshändelser påverkar oss alla på ett eller annat sätt och självklart även Lesjöfors verksamhet. Trots pandemi och krigstillstånd är vi ändå väl rustade för att fortsätta vår tillväxtresa. Läs koncernchefens syn på marknaden.

Rekordresultat trots pandemi
På ett mycket förtjänstfullt sätt har våra bolag hanterat svallvågorna av corona-krisen. Vi kunde leverera vårt bästa resultat genom tiderna med god marginal förra året trots stora utmaningar. Restriktioner gjorde det svårt att personalplanera i produktionen och påverkade även leveranskedjor av material och komponenter. Vi har dock klarat att hålla en hög säkerhet i verksamheterna och lyckats bibehålla en hög leveransprecision, vilket jag är mycket glad och stolt över.

Nya utmaningar till följd av Ukrainakrisen
Med vind i seglen gick vi in i 2022 som startade på ett mycket bra sätt för oss. Men precis när vi såg ljuset i tunneln efter pandemin följde nya utmaningar i och med Rysslands aggression mot Ukraina. Det har fått till följd att vi av naturliga orsaker har pausat all verksamhet i Ryssland. Försäljningen till Ukraina har nästan avstannat helt, men vi klarar enstaka leveranser även under rådande omständigheter, vilket ur flera aspekter är mycket positivt.
Tyvärr ser vi en utmanande situation framför oss för andra kvartalet när det gäller materialförsörjning och ökat kostnadstryck. Det är svårt att i nuläget förutspå vad det kommer att innebära mer konkret.

Tydliga fokusområden mot framtidens Lesjöfors
Vi tar raska och målmedvetna steg mot att fortsätta utveckla Lesjöforskoncernen in i framtiden. För ett modernare Lesjöfors gör vi flera satsningar inom främst tre fokusområden: hållbarhet, digitalisering och strategisk HR. Ett viktigt steg för att växla upp hållbarhetsfrågorna i koncernen gör vi genom en nyinrättad chefstjänst. Välmeriterade Anna Haesert tillträdde i januari som hållbarhetschef vilket kommer att öka både kunskap och genomförande av nödvändiga insatser. Vi har också startat och genomfört flera intressanta projekt inom digitaliseringsområdet.

Vi fortsätter vår tillväxtresa
Utöver en kontinuerlig organisk tillväxt i våra bolag, fortsätter vi enligt plan med våra förvärvsaktiviteter. Vårt senast tillskott i koncernen, amerikanska Plymouth Springs i Bristol, Connecticut, har startat året på ett mycket bra sätt. Parallellt tittar vi på flera andra intressanta prospekt och letar aktivt efter fler potenta bolag att förvärva. Det ser vi fram emot att få berätta vidare om under året.

Sammanfattningsvis ser vi positivt på framtiden, men tar orosmolnen i horisonten från krigssituationen på största allvar.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-22
Så mycket mer koldioxid frigörs av asiatisk nickelproduktionHenkel blir samarbets­partner till PorscheWallbox anställer ny nordisk marknadschefZaptec lanserar egen betaltjänst för elbilsladdningApoteas eltransporter började rulla igårRekordorder för Mared till skogskoncernen SödraVi kan bespara världen 30 miljoner ton koldioxidInflationen pressar svenska företagViktigt med en bra arbetsmiljö vid svetsningÄntligen blir Storvik IF tillgängligt för flerEnköping tripplar kapaciteten med nya lokalen
2022-06-21
Industrin minskar koldioxidutsläppenSchneider Electric lanserar ställverket RM AirSeTNCC får order om 200 000 ton asfalt i NorgeEtt år efter Sverige­lanseringen Fördelar med ISO 9001 Skövde Energi lanserar ny lösningFramtidens inlandsbana drivs av vätgasDynabook satsar på klient­teknik i smidigt formatGKN Aerospace och astronauten Jessica Meir på UniverseumNytt kriterium för nybyggda husSpill från Gävle värmer SandvikenHANZA fortsätter att utvecklas starkt under det andra kvartalet
2022-06-20
30 år av SvetsningNy lasermärkare till Laser Nova Varför är mobil vägnings­teknik viktigHantverkare spår färre uppdrag i höstLyckad lansering av Elektronikmässan Stockholm!En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
2022-06-17
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterAnvänd rätt lyftanordningar och lyftredskap Nu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
2022-06-16
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
2022-06-15
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell Sverige