SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Leveranskedjan avgörande för utvecklingen

Av ny robotteknik visar undersökning från Protolabs
Närmare en tredjedel (32%) av experterna inom robotteknikbranschen anser att soft robotics ( mjuk robotik) och leveranskedjan är det som mest kommer att påverka hur robottekniken utvecklas de närmaste fem åren. Det visar en rapport från Protolabs. En fjärdedel av de svarande (29%) anser att just leveranskedjan för nya material utgör det största hindret för utveckling, medan hållbarhet och hastighet i utvecklingsprocessen också förs fram som viktiga faktorer.

Rapporten “2023 Robotics Manufacturing Status Report” är baserad på enkätsvar från framträdande aktörer inom robotområdet och ger en teknikfokuserad bild av var branschen befinner sig idag och framtida trender vad gäller hårdvara, material och innovation av robotar. Rapporten utforskar de kärnteknologier som ligger till grund för robotprojekt och den roll digitala tillverkare spelar för att åstadkomma snabbare utveckling och test av delar i nya material.

Rapporten visar bland annat att övergången till industri 4.0 leder till ökad användning av robotbaserad tillverkning. Vi kommer även att se ny robotteknik, både hård- och mjukvara, för att lösa uppgifter i oövervakade, farliga eller utsatta miljöer. Mjuk robotteknik, som till exempel griparmar, gör att robotar kan utföra mer logistiska uppgifter. Det här är ett område som kommer starkt och förväntas få en sammantagen årlig tillväxt på 35,1% mellan 2022 och 2027 och där områden som biomedicin, livsmedel och jordbruk förväntas dra störst nytta av utvecklingen.

– När nya material och teknologier introduceras krävs fler iterationer för att testa och förbättra. Det är därför viktigt att uvecklingscykeln går snabbt, förklarar Stephan Garber, ansvarig för Protolabs i Norden och Baltikum.

– Digital tillverkning inom 3D-printning, CNC-maskinbearbetning och formsprutning använder data för att hjälpa tillverkare fatta rätt beslut vad gäller design och tillverkningsmetod och gör att de kan ta fram och testa prototyper snabbare. Nya material innebär också att robotteknik kan styras in på helt nya applikationsområden, fortsätter Stephan.

Per Sjöborg, värd för YouTube-programmet Robots in Depth, säger:
– Robottekniken är på väg in i nya områden där den kan ge stora fördelar för organisationen. Mjuka griparmar kommer till exempel att öka automatiseringen inom logistik och jordbrukssektorerna. Snabba och praktiska produktutvecklings-iterationer oavsett material och tillverkningsmetod är helt avgörande för att kunna hålla nere kostnaderna och därmed öka tillgängligheten för applikationerna och göra dem finansiellt möjliga. Användningen av nya material är också helt avgörande för utvecklingen och det är därför industriexperter lägger så stort fokus på leveranskedjorna.

Du kan ladda ner hela rapporten här

Om undersökningen:
• Enkätundersökningen genomfördes av Wevolver och omfattade svar från 63 designers, ingenjörer och tillverkare runt om i världen.
• Andra utmaningar som nämndes var bland annat brist på kompetens och tillgång till kapital.
• Frågan om vad som utgjorde den största utmaningen de närmaste fem åren var en öppen fråga. Svarande nämnde även AI, brist på mjukvarukretsar samt introduktionen av robotapplikationer i hemmet som viktiga utmaningar för branschen.

Om Protolabs
Protolabs är världens snabbaste och mest omfattande digitala tillverkningstjänst. Våra digitala anläggningar producerar delar i mindre volymer på bara några dagar, medan vårt digitala nätverk av tillverkningspartners via Hubs ger tillgång till avancerad funktionalitet och kostnad för volymtillverkning. Resultatet är en källa oavsett tillverkningsbehov – från prototyp till produktion – för produktutvecklare, konstruktörer och supply chain-team över hela världen. Mer nyheter hittar du på protolabs.com.
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige