SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Liedholms Maskinteknik ASME VIII div.1 certifierade

Världens mest kända standard för tryckkärl och rör
Liedholms Maskinteknik är ett av få företag i Sverige som är certifierat enligt ASME VIII div.1, världens mest kända standard för tryckkärl och rör.

– Vi har jobbat så länge utifrån ASME VIII div.1 att den nu blivit något av en intern företagsstandard. Det säger Jonas Mellby som är svetsansvarig på Liedholms Maskinteknik.

Liedholms är certifierat enligt den amerikanska ASME-standarden för tryckkärl sedan 15 år tillbaka. Den uppgraderas vid årliga inspektioner och var tredje år sker en omfattande förnyad certifiering. Vid den senaste gav inspektörsgruppen Liedholms högsta betyg.

– Det är en tuff granskning. Man tar stickprov ur produktionen som man sedan granskar och kontrollerar att vi gjort rätt och följt regelverket in i minsta detalj.

ASME-certifiering är oftast ett krav från kunder med verksamhet i Asien, USA, Sydamerika och Mellanöstern. Genom det här certifikatet har Liedholms nåt nya marknader och kunder.

– Ja, ASME-certifierad produktion är numera en stor del av verksamheten och som vi ser det kommer den att växa ytterligare.

Men ASME har inte bara varit en orsak till att företaget växt i siffror.
– ASME har också inneburit att Liedholms växt även i mjuka värden i form av spetskunskap hos alla oss som jobbar här. Det gör ju att vi kan möta kvalitetskrav och hjälpa till med problemlösningar till alla kunder. – Vi breddar vårt tänk och kunnande. Ju mer kunskap vi har, ju mer kan vi hjälpa kunderna med. Och ASME-certifikatet smäller högt och berör även våra europakunder trots att de inte omfattas av ASME utan istället PED:s kvalitetsregler.

Det är en stor fördel.
Liedholms är ASME-certifierat för att designa, beräkna och tillverka tryckkärl och för att leva upp till den avancerade kravspecifikationen och kontrollfunktionen utbildas personalen kontinuerligt i den kvalitetsmanual som alla ska jobba i. Rent fysiskt består kvalitetsmanualen hos Liedholms av en central pärm där grunder, regler och rutiner har sammanställts i en ”snabbguide”. Från denna pärm grenar manualen sedan ut sig i flera hyllmeter med pärmar med ytterligare regler och anvisningar på olika nivåer och specialiteter.

– Den är hjärtat i vårt interna arbete. Och den måste alla kunna arbeta utefter och det gör vi inga som helst avkall från.

CERTIFIERINGAR LIEDHOLMS MASKINTEKNIK

■ ASME VIII div.1, The American Society of Mechanical Engineers Manufacture of Welded Pressure Vessel, class U (Rules for Construction of Pressure Vessels)
■ NB, The National Board of Boiler & Pressure Vessel Inspections (for ASME U)
■ PED 2014/68/EU
■ EN 13445
■ ISO 3834-2
■ EN 1090 EXC3
■ BV Mode I & Mode II
Kontaktinformation
Postadress
Ingenjörs­gatan 2
25227 Helsingborg
Besöksadress
Ingenjörs­gatan 2
25227 Helsingborg
Region
Helsingborg
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556058-3097
Grundat: 1948
Anställda: 50
Välkommen till Liedholms Maskinteknik AB!

Liedholms tillverkar kompletta maskiner och svetsade konstruktioner, så som ASME U-stamp och EN 13445 (PED) klassade tryckkärl i kolstål och olika typer av rostfritt stål. Vi är vana vid omfattande krav från våra kunder och har en stor erfarenhet av att hantera dokumentation och spårbarhet vid större projekt. Förra året sålde vi över 1 000 tryckkärl till olika områden av industrin (t.ex. kärnkrafts-, marin- och livsmedelsindustrin).
Vi besöks ofta av våra kunders kunder från alla världsdelar, och vi är vana att jobba med de flesta typer av inspektioner och certifieringar (t.ex. RCC-M, RMRS, BV, DNV och Lloyds).
Våra kunder är stora företag i olika delar av verkstadsindustrin, så som energi, miljö, livsmedel och kärnkraft. Liedholms ligger geografiskt lättillgängligt med hamn, tåg och flygplatser på nära håll.

Exempel på produkter vi tillverkar:
ASME U och EN 13445 klassade tryckkärl i både kolstål och rostfritt stål
12 tons marin applikation i Hastelloy C-276
Grovfilter för vatten med interndelar i 254SMO eller titan
Applikationer med våtlackering enligt NORSOK
Marina tryckkärl i 254SMO/1.4547
25 tons Våtgasfilter i 254SMO och Duplex
Tryckkärl till kärnkraftsindustrin enl. lag- och kundspecifika krav
Säkerhetsklassade tryckkärl till försvarsmakten
BV-klassificerad Skid med tryckkärl, rörarrangemang och elinstallation

Besök oss gärna på www.liedholms.se (svensk version) eller www.liedholms.com (in English)

Certifieringar

ASME U – EN 1090-1 EXC3 – EN 13445, ASME U-stamp – EN ISO 1090-2 – ID06 – ISO 1090 – ISO 14001:2016 – ISO 9001:2016 – SS-EN 287 – SS-EN 288 – SS-EN ISO 3834-2

Vill du arbeta hos Liedholms Maskinteknik AB?

Företaget har för tillfället 1 platsannonser: Kvalitets- och Miljösamordnare

Kontakter

Esbjörn Säiner
ORDERGRUPPSCHEF
+46 042-19 98 64
Tony Karlsson
PROJEKTGRUPPSCHEF
042-19 98 55
0739-78 98 55
Charlotte Stål
0739-78 98 75

Filmer

Liedholms Company Presentation (svensk text)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-27
Kallabandsågar hos EquipmentstoreSafeReach kommer åt alla områden med rope accessLanserar senaste genera­tionen L&W Bending TesterVälj rätt kabel och kabelkedjaFem trender inom PLM 2023
2023-01-26
Lasermätning: Framtiden för precision och effektivitet Lyftöglor: Nyckeln till säker materialhanteringTrådbondning är ett kritiskt steg inom trådbondningSvensk Byggplåt inrättar externt hållbarhetsrådMimecast förutspår IT-säkerhetstrenderna för 2023
2023-01-25
Verktyg Online kan sina kompressorerOnlineauktioner för begagnade hjullastareKöpa begagnade industrimaskiner hos BlintoHitta begagnade industrimaskinerSatsar på potentialen i additiv tillverkning
2023-01-24
MPP erbjuder säkra tankar och cisternerMätspetsar för mätmaskiner och standardapplikationerSå lagar man en trasig hydraulcylinderGör allt som går att tillverka i tunnplåtVolvo Construction Equip­ment leder omställningen
2023-01-23
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer