SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

LK Armaturs expansion fortsätter i utökade lokaler

Ytterligare 3 300 kvm till sitt förfogande
LK Armatur invigde nyligen sina nya lokaler, som ligger intill deras nuvarande fastighet. Företaget behåller sin fastighet och har med den ytterligare 3 300 kvm till sitt förfogande. Temat var "take off" och flyget, nu med sikte på nästa mål! Med kaptensmössan på huvudet, klippte Magnus Eriksson av bandet till nästa steg i LK Armaturs utveckling. Magnus Eriksson som är VD på LK Armatur, berättar om expansionen, besluten om den nya fastigheten och hur han ser på framtiden.

– För några år sedan satte vi en plan på att klara en omsättning på 400 miljoner år 2024. Men redan förra året omsatte vi 520 miljoner. För att kunna fortsätta expandera i den takten insåg vi rätt snabbt att vi behövde nya lokaler. Vi började med att leta efter en industritomt i Helsingborg, då vårt mål var och är att bygga helt nytt. Men efter en lång tids letande insåg vi att det finns ett väldigt begränsat antal lämpliga industritomter i Helsingborg. Det var med andra ord helt omöjligt för oss att hitta en tillräckligt stor tomt. Nu hade vi turen att våra grannar nyligen stängt ner sin verksamhet. De var inte villiga att sälja fastigheten till oss, som vi önskat, men de ville hyra ut den.

Hur ser de nya lokalerna ut och är det någon skillnad mot produktionen ni har idag?

– I den nya fastigheten har vi 13 nya kontorsplatser, två konferensrum, personalutrymmen och en stor samlingslokal på ovanvåningen. Resterande yta är produktion och lager. Här satsar vi på en modernare produktion med automatiserade linjer, fler industrirobotar och effektivare materialhantering. Den typen av produktion är även mer platskrävande.

Har ni anställt fler i produktionen nu?

– Nej, det har vi inte behövt. Vi anställde fler till produktionen redan under expansionen förra året och året innan dess. Men trångboddheten som vi brottats med har gjort att vi fått ha både natt- och kvällsskift. Annars hade vi inte klarat av att producera så mycket. Nu kan vi gå över till fler dagskift vilket är mycket mer produktivt. All kompetens finns samlad när skiftet går på, vilket är en stor fördel.

Hur ser planerna ut för framtiden?

– Vi kommer fortsätta att leta efter ny mark. Vi klarar oss i dessa lokaler i tre till fem år, sen måste vi bygga ut ännu mer. Det kommer bli nästa utmaning. Min vision är att vi om fem år omsätter en miljard. Jag ser även en tydligare etablering i Europa, samt att vi kommer automatisera och digitalisera verksamheten ännu mer.

Sista frågan, LK Armatur har expanderat enormt de senaste åren. Vad är du mest stolt över?

– Den frågan är lätt! Jag är oerhört stolt över hur personalen hanterat de tuffa utmaningarna vi haft under de senaste åren. Efter pandemin sköt omsättningen i höjden. Att vi klarat av att få ut de volymerna under de förutsättningarna vi hade då, det är fantastiskt! Personalen förkortade eller kom in på sin semester för att vi skulle klara av de enorma kraven på leveranserna. Utöver detta infördes fler skift och även övertidsarbete många kvällar och helger. Utan det engagemanget och den viljan hade vi aldrig kunnat öka omsättningen och få ut de volymerna.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?