SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lyckosamt samarbete mellan EJOT och Optimera

För tre år sedan upprättades avtalet mellan EJOT Sverige AB och Optimera Svenska AB
Tre år som inneburit stora omvandlingar hos båda företagen. Avtalet innebär att EJOT är huvudleverantör på sortimentet för skruv.

I samband med att avtalet skrevs tog EJOT fram nya förpackningar och en design på etiketterna som hjälper kunden att snabbt hitta rätt produkt. Etiketterna har en rubrik och dimension som är välexponerad, bakgrunder som visar det material produkten är avsedd för och färgkodningar för inomhus/utomhus/utomhus i mycket aggressiv miljö. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att hitta rätt. Nu firar förpackningarna tre år på hyllorna och reaktionen från slutanvändaren har varit mycket positiv.

”Designen togs fram när vi skrivit avtal med Optimera. Vi är ett företag som riktar oss mot den professionella bygghandeln, och det ska även förpackningarna och etiketterna spegla. För oss var det en självklarhet att ta ett helhetsgrepp på hur våra produkter exponeras i butik.” Säger Pär Andersson, Försäljningschef på EJOT.

En del av Optimeras affärsidé är att vara den mest innovativa, professionella och effektiva bygghandelskedjan i Sverige med inriktning på proffs. Samarbetet med en tillverkade aktör erbjuder möjligheten att vara innovativ och ta fram professionella fästelement tillsammans med slutkund.

”Det som gör vårt samarbete unikt är möjligheten att erbjuda expertkunskap ute på byggprojekten. Våra säljare gör projektbesök och provdragningar tillsammans med EJOT. Detta ger inte bara den bästa infästningslösningen, utan även förtroende för oss och vår leverantör. Det har nog varit den största förändringen för oss.” – Säger Johan Brorson, Sortimentsansvarig LBM på Optimera.

Som tillverkare med 16 fabriker runt om i världen kan EJOT övervaka näringskedjan för produkterna, erbjuda unika lösningar och besitter dessutom kunskap om tillverkning och material på en högre nivå jämfört med handelsbolag.

En av byggstenarna i EJOT och Optimeras satsning tillsammans har varit utbildningar. Förutom utbildning i fält har flera filialer utbildats i EJOT:s utbildningscenter i Örebro. Infästning i gips- och spånskivor samt träkonstruktioner har varit huvudfokus, men utbildningar inom tung infästning har även varit på agendan. Genom utbildningarna får Optimeras säljare en bredare och djupare kunskap om infästningarna, vilket i sin tur hjälper kunden ännu en gång att välja rätt produkt. Utbildningarna genomförs både interaktivt, teoretiskt och praktiskt.

Utöver förändringen i butikshyllorna, expertrådgivning ute på projekt och utbildningar så har Optimera och EJOT sett över produkter på optimera.se som kan ha passande rekommenderade tillbehör inom infästning. Exempelvis så får du upp ”Träskruv Försänkt C1 – 4,5x45mm” när du är inne på produktsidan för ”Konstruktionsplywood CE2+”, med största sannolikhet måste även skruven inhandlas och kunden behöver nu inte navigera sig till skruven.

En tumregel är att skruven ska vara dubbel längd av det material som ska fästas. Med hjälp av ”Rekommenderade Tillbehör” på optimera.se får du exakt vilken dimension och längd som passar den valda produkten. Dessutom har algoritmerna koll på om du ska montera inomhus eller utomhus, vilket också förändrar urvalet av skruv.

Samarbetet har uppfyllt alla de förväntningar som fanns för tre år sedan, även om det varit ett eller två gupp längs vägen. Produktförpackningarna, exponering i butik, projektbesök, provdragningar, utbildningar, regelbundna produktnyheter, produktdatahantering, automatiserat orderflöde och mycket mer. Allt detta landar i ett lyckosamt samarbete och framtiden ser ljus ut.

Camilla Karlsson
Marknadsansvarig
ckarlsson@ejot.se
070-558 16 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN