ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Lyckosamt samarbete mellan EJOT och Optimera

För tre år sedan upprättades avtalet mellan EJOT Sverige AB och Optimera Svenska AB
Tre år som inneburit stora omvandlingar hos båda företagen. Avtalet innebär att EJOT är huvudleverantör på sortimentet för skruv.

I samband med att avtalet skrevs tog EJOT fram nya förpackningar och en design på etiketterna som hjälper kunden att snabbt hitta rätt produkt. Etiketterna har en rubrik och dimension som är välexponerad, bakgrunder som visar det material produkten är avsedd för och färgkodningar för inomhus/utomhus/utomhus i mycket aggressiv miljö. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att hitta rätt. Nu firar förpackningarna tre år på hyllorna och reaktionen från slutanvändaren har varit mycket positiv.

”Designen togs fram när vi skrivit avtal med Optimera. Vi är ett företag som riktar oss mot den professionella bygghandeln, och det ska även förpackningarna och etiketterna spegla. För oss var det en självklarhet att ta ett helhetsgrepp på hur våra produkter exponeras i butik.” Säger Pär Andersson, Försäljningschef på EJOT.

En del av Optimeras affärsidé är att vara den mest innovativa, professionella och effektiva bygghandelskedjan i Sverige med inriktning på proffs. Samarbetet med en tillverkade aktör erbjuder möjligheten att vara innovativ och ta fram professionella fästelement tillsammans med slutkund.

”Det som gör vårt samarbete unikt är möjligheten att erbjuda expertkunskap ute på byggprojekten. Våra säljare gör projektbesök och provdragningar tillsammans med EJOT. Detta ger inte bara den bästa infästningslösningen, utan även förtroende för oss och vår leverantör. Det har nog varit den största förändringen för oss.” – Säger Johan Brorson, Sortimentsansvarig LBM på Optimera.

Som tillverkare med 16 fabriker runt om i världen kan EJOT övervaka näringskedjan för produkterna, erbjuda unika lösningar och besitter dessutom kunskap om tillverkning och material på en högre nivå jämfört med handelsbolag.

En av byggstenarna i EJOT och Optimeras satsning tillsammans har varit utbildningar. Förutom utbildning i fält har flera filialer utbildats i EJOT:s utbildningscenter i Örebro. Infästning i gips- och spånskivor samt träkonstruktioner har varit huvudfokus, men utbildningar inom tung infästning har även varit på agendan. Genom utbildningarna får Optimeras säljare en bredare och djupare kunskap om infästningarna, vilket i sin tur hjälper kunden ännu en gång att välja rätt produkt. Utbildningarna genomförs både interaktivt, teoretiskt och praktiskt.

Utöver förändringen i butikshyllorna, expertrådgivning ute på projekt och utbildningar så har Optimera och EJOT sett över produkter på optimera.se som kan ha passande rekommenderade tillbehör inom infästning. Exempelvis så får du upp ”Träskruv Försänkt C1 – 4,5x45mm” när du är inne på produktsidan för ”Konstruktionsplywood CE2+”, med största sannolikhet måste även skruven inhandlas och kunden behöver nu inte navigera sig till skruven.

En tumregel är att skruven ska vara dubbel längd av det material som ska fästas. Med hjälp av ”Rekommenderade Tillbehör” på optimera.se får du exakt vilken dimension och längd som passar den valda produkten. Dessutom har algoritmerna koll på om du ska montera inomhus eller utomhus, vilket också förändrar urvalet av skruv.

Samarbetet har uppfyllt alla de förväntningar som fanns för tre år sedan, även om det varit ett eller två gupp längs vägen. Produktförpackningarna, exponering i butik, projektbesök, provdragningar, utbildningar, regelbundna produktnyheter, produktdatahantering, automatiserat orderflöde och mycket mer. Allt detta landar i ett lyckosamt samarbete och framtiden ser ljus ut.

Camilla Karlsson
Marknadsansvarig
ckarlsson@ejot.se
070-558 16 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser