SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mätteknik - Avgörande inom tillverkningsprocessen

Viktigt att välja rätt mätmetod och instrument
Mätteknik är en metod för att mäta och analysera dimensioner och egenskaper hos olika objekt med till exempel laser. Det kan vara allt från längd och bredd till tryck och vikt. Mätteknik används i tillverkningsprocessen för att säkerställa kvaliteten på produkterna.

Vad är viktigt att tänka på vid mätning?


Vi på TBMX har 25 års erfarenhet av mätteknik och har under åren lärt oss att det finns flera faktorer som är viktiga att tänka på vid mätning. För det första är det viktigt att välja rätt mätmetod och instrument för att få en så exakt mätning som möjligt. För det andra är det viktigt att ha en väl kalibrerad mätutrustning för att kunna mäta på ett tillförlitligt sätt. Slutligen är det också viktigt att ha en bra förståelse för tillverkningsprocessen för att kunna tolka resultaten på rätt sätt och göra eventuella justeringar.

Vad kan vi på TBMX erbjuda?


Vi på TBMX är specialiserade på att erbjuda mättekniska tjänster för att hjälpa företag inom industrin med mätteknik på plats hos dem. Vi kan hjälpa till med allt från mätplanering och utförande till analys och rapportering av resultaten. Vi har även kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet. Tillsammans med ID Modeller kan vi även bistå vid tillverkning av mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

Varför är mätteknik viktigt i tillverkningsprocessen?


Mätteknik är en avgörande faktor i tillverkningsprocessen eftersom den säkerställer att produkterna uppfyller de krav som ställs på dem. Genom att mäta och analysera dimensioner och egenskaper hos produkterna kan man upptäcka eventuella fel och brister i tillverkningsprocessen och göra eventuella justeringar. Detta minskar risken för reklamationer och ökar kundnöjdheten. Dessutom kan en högkvalitativ mätteknik öka produktiviteten och minska kostnaderna i tillverkningsprocessen. Vi på TBMX har erfarenhet av att hjälpa företag inom en rad olika branscher inklusive fordons-, sjukvårds-, plast-, gjut- och rymdindustrin.

Vi på TBMX erbjuder ett brett utbud av tjänster inom mätteknik för att hjälpa företag säkerställa kvaliteten på deras produkter och förbättra sin tillverkningsprocess. Vi kan erbjuda allt från konsultation och rådgivning till mätning och rapportering av mätresultat. Nedan följer några av de tjänster som vi kan erbjuda:

3D-mätning


Vi utför högprecision 3D-mätningar för att säkerställa att produkterna är inom de specifikationer och toleranser som krävs. Vi använder avancerade mätinstrument som koordinatmätmaskiner och laserskannrar för att mäta allt från små detaljer till stora produkter.

Kontrollmätning


Vi utför kontrollmätningar för att säkerställa att produkterna uppfyller de specificerade kraven och toleranserna. Vi kan utföra mätningar både på plats hos kunden eller på vårt mätlabb i Ljungby.

Mätteknisk rådgivning


Vi erbjuder även mätteknisk rådgivning för att hjälpa företag att optimera sin tillverkningsprocess och förbättra produktkvaliteten. Vi kan hjälpa till med allt från val av rätt mätteknik till utbildning av personal.

Kalibrering


Vi kan kalibrera mätinstrument och mätsystem för att säkerställa noggrannheten och tillförlitligheten. Vi kan även hjälpa företag att upprätta kalibreringsplaner och dokumentation för att säkerställa efterlevnad av standarder och kvalitetskrav.

Maskinmätning


Vi utför maskinmätningar för att säkerställa att maskiner och utrustning är korrekt installerade och justerade. Vi kan även utföra mätningar för att diagnostisera problem och fel på maskiner.

Sammanfattning


Mätteknik är en viktig del av tillverkningsprocessen och kan hjälpa företag att säkerställa kvaliteten på deras produkter och förbättra deras tillverkningsprocess. Vi på TBMX har 25 års erfarenhet av mätteknik och kan erbjuda en rad olika tjänster inom området. Vi kan hjälpa företag inom fordons-, sjukvårds-, plast-, gjut- och rymdindustrin med allt från 3D-mätning och kontrollmätning till mätteknisk rådgivning och maskinmätning. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er att förbättra er produktkvalitet och tillverkningsprocess.
Kontaktinformation
Postadress
Kungs­gatan 33
34131 Ljungby
Region
Ljungby
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556876-5944
Grundat: 2012
Anställda: 2
Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana på R-Man AB och har arbetat med mätteknik sedan 1997.

Sedan 2001 som konsult inom mätteknologi.

2012 bildades aktiebolaget Team Bergqvist AB.

2020 har verksamheten bytt namn till TBMX (TB METROLOGY) och införskaffat egen mätutrustning för hög precision. Vi hyr in oss i ett tempererat mätrum hos ID Modeller.

ID Modeller är specialister på verktyg, modeller, prototyper och fixturer. Dom kan bistå vid tillverkning av bland annat mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

20 år i branschen med kunder inom fordons, sjukvårds, plast, gjut och rymdindustrin.

Vi har god kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Vi har under åren skaffat oss ett brett nätverk med spetskompetens inom många områden.

Vi kan ha lösningen på era problem även om det inte gäller mätning. Vi ser inte problemen, vi ser möjligheter.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Niklas Bergqvist
037210425
0706635444

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige