SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Möbler av kaffe och återvunna textilier

Lockar rekordmånga mässbesökare
I torsdags välkomnades besökare till Malmö för att ta del av de senaste nyheterna inom inredning från 90 olika varumärken. I fokus står nya hållbara produkter och lösningar.

Efter tre års uppehåll är södra Sveriges största inredningsmässa Input Pop-up tillbaka, och i år är det rekordmånga utställare som visar upp sina nyheter.

– 90 varumärken från hela Europa är på plats för att presentera sina produkter och många av dem kommer vi att få se i offentliga miljöer framöver. Mässan lyfter Malmö på den skandinaviska designscenen, säger Jessica Hammar som är projektledare från Input interiör.

Att möblerna som visas dyker upp på olika på kontor, hotell, skolor och i vårdmiljöer i regionen är inte alls osannolikt. Mässan lockar inköpare från nästan ett dussin av Skånes kommuner, hundratals arkitekter och ansvariga i flera stora byggprojekt har anmält sig för att hämta inspiration till inredningen.

– Många vill komma hit för att känna på produkterna för det är något helt annat än att bläddra i en katalog. I takt med att högre krav ställs på hållbarhet så tror jag att fler är nyfikna på att upptäcka möjligheterna som finns. Det handlar både om produkter tillverkade av nya innovativa material, men även tjänster som Greenified, en cirkulär e-handel för återbrukade möbler som är här och ställer ut, fortsätter Jessica Hammar.

Vad får besökarna ta del av på mässan?
Mindre lokala uppstickare som Swedish Ninja tar plats bredvid etablerade skånska möbelproducenter som Blå Station och Gärsnäs, och internationella varumärken som Vitra och Fritz Hansen.

Danska Mater och Kvadrat experimenterar med material vid tillverkningen av nya produkter. Till Maters nya stolar har plastavfall från havet, kaffeskal och rester från ölproduktion använts i tillverkningen, och hos Kvadrat produceras bordskivor av hundra procent återvunna textilier.

I Swedeses monter finns möbler skapade med byggspill från den klimatneutrala kontorsbyggnaden Hyllie Terrass som öppnar under våren. Möblerna kommer att bli en del av inredningen på arbetsplatsen.

Massproductions visar upp Årets Möbel 2023 som delades ut av Scandinavian Design Awards – en schäslong som faktiskt går att tillverka helt själv. Tanken är att både spara in på kostnader och koldioxidutsläpp genom självtillverkning.

För mer information, kontakta: Elias Källén, +46 733 02 59 98, elias.kallen@inputinterior.se
Foto: Anna Sigvardsson

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-17
Dell lanserar nya servrar för edge computingBOLIST Taberg utvecklar butikenKinesiskt verktyg för cyberbrott nu i ryska händer Essitys hållbarhetsarbete
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon
2023-03-15
ISTech kapmaskiner auto­matiserar din produktionFIEPOS – framtidens spänningsaggregatmySwecon blir mer startsnabbUtmaningar med arbetskraftenSmidmek monterar balkar på 50 ton
2023-03-14
SMARTLINK hjälper digVibrationsmätning: Att mäta är att veta!Spånutsug och filteranläggningarVälkommen till Circular Plastic Summit 2023Beredda när elmaskinerna kommer i stor skala
2023-03-13
Målen för införandet av elfordonSveriges bästa unga plåtslagare 2023B_NEWS #8 Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktionFilbornaverket fyller tio år