SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mandalons tips vid design av chip och sensorer

Mandalon guidar och tipsar
Att designa chip och sensorer kan vara en utmanande uppgift, men med hjälp av Mandalons guide och tips från deras expertteam kan du undvika fallgropar och uppnå en framgångsrik design.

Vad är chip och sensorer?


För att förstå hur man undviker fallgropar vid design av chip och sensorer är det viktigt att förstå vad det faktiskt är. En sensor är en enhet som kan upptäcka och mäta förändringar i en miljö och omvandla det till digital information som kan bearbetas vidare. Ett chip är en kiselplatta som kan innehålla allt från enstaka transistorer till hela datorsystem.

Varför är det komplicerat?


När det kommer till design av chip och sensorer finns det flera faktorer som spelar in och som kan göra det komplicerat. En av de största faktorerna är den ekonomiska tillverkningsfaktorn. Storleken på chipen styr ofta kostnaden för produktionen. För att minska kostnader blir chipen allt mindre och mindre, vilket leder till ökad processvårighet och dyrare produktion.

Designguide för chip och sensorer


För att hjälpa till med att undvika fallgropar vid design av chip och sensorer har Mandalon tillsammans med doktorander vid Linköpings universitet utformat en guide. Guiden på 20 sidor förklarar vanliga fallgropar och ger tips om hur man kan undvika dem. Guiden kan laddas ner kostnadsfritt på Mandalons hemsida.

Förutom guiden erbjuder Mandalon även experthjälp från deras team av tekniska experter. Genom att ha en dialog med dem kan du få hjälp med allt från att välja rätt teknik och material till att lösa tekniska problem.

Mandalons expertis på chip och sensorer


Mandalon är en ledande konsulttjänst inom design och tillverkning av chip och sensorer. Med många års erfarenhet och en djup teknisk kompetens kan Mandalons team hjälpa dig att uppnå dina mål inom chip- och sensordesign.

Mandalons partnerskap med teknikjättar


Mandalon har också partnerskap med några av världens största teknikjättar för att driva fram tekniska framsteg och utveckling inom chip- och sensortekniken. Tillsammans med dessa partnerskap och deras egna experter kan Mandalon erbjuda de senaste tekniska lösningarna inom chip- och sensordesign.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin