TISDAG 19 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Maria Rang blir ny verkställande direktör för Consafe Logistics Sverige.

Som ett led i vår fortsatt ökade närvaro i norra Europa har Maria Rang utsetts till verkställande direktör för Consafe Logistics Sverige.
Till sin nya roll tar Maria med sig många års erfarenhet av programvara och ledarskap, tillsammans med en stark ambition att vidareutveckla Consafe Logistics och hjälpa våra kunder att nå sina mål.

Maria började på Consafe Logistics 2016 efter 16 framgångsrika år på Sony Ericsson och Sony Mobile. Där arbetade hon med mjukvaru- och produktutveckling, men ville bredda sina erfarenheter och dyka djupare ner i strategiska och finanisella frågor. På ett företag som Consafe Logistics, som utvecklar mjukvara för supply chain, var erfarenheterna från ett större mjukvaruföretag ovärderliga i hennes nya arbete.

“Min första roll på Consafe Logistics var som avdelningschef”, säger Maria. ”Det betyder att jag hade resultatansvar för min avdelning, vilket var precis den roll jag var ute efter. Min avdelning var ansvarig för en stor kund – ett stort svenskt möbelföretag – och mina år på Sony gav mig den kunskap och erfarenhet jag behövde för att kunna arbeta effektivt med ett sådant företag.”

Relationen mellan Consafe Logistics och kunden gick från klarhet till klarhet. Consafe Logistics bidrog till att möjliggöra en stor affärsomställning – till e-handel – med en offensiv expansion av distributionsnätverket, där behovet av snabbhet och tillförlitlighet var av största vikt. Maria kom till företaget när projektet var i uppstartsfas och har under tre år bidragit till dess framgång. Maria tar med sig många lärdomar från den här perioden, som kommer att bli mycket värdefulla i hennes nya roll.

Till sin nya position kommer Maria att ta med sig en omfattande erfarenhet av att säkerställa en effektiv global utrullning av Astro WMS®. Samtidigt kommer hon att arbeta nära kunderna för att se till att Consafe Logistics produktutveckling anpassas till kundernas behov. Alla Consafe Logistics kunder kommer att kunna dra nytta av hennes erfarenheter, vilket kommer att ytterligare stärka våra partnerskap.

“Den nya rollen kommer förstås att innebära många utmaningar”, säger Maria. ”Men det är den typen av miljö jag trivs allra bäst i. Ju mer komplex en situation är, desto mer bekväm är jag i att hitta en väg framåt. Kraven på, och komplexiteten i, våra kunders lagerverksamhet blir större för varje dag. Förändringarna drivs av e-handel, omni-channel och det allt större behovet av lagerautomation. Vi måste vara en stark partner som kan hjälpa kunderna att hantera detta på ett effektivt sätt. Och för att lyckas med det måste vi ha stort fokus på våra kundrelationer och våra kunders individuella behov. Jag är övertygad om att jag kan hjälpa till att hitta den bästa vägen att uppfylla våra ambitiösa mål.

“Det är en komplex roll och den kräver att vi uppfyller vårt mål att ge alla våra kunder det bästa kundvärdet – och samtidigt vara en god ledare. Maria har erfarenheten, inflytandet och drivkraften att kunna göra detta på ett effektivt sätt. Och hennes medarbetare uppskattar hennes energi och entusiasm inför framtiden för Consafe Logistics och våra kunder”, säger Kent Olsson, koncernchef för Consafe Logistics.

“Jag ser med förväntan fram emot våra möjligheter i framtiden”, avslutar Maria. ”Vår ambition är att bli nummer ett i vår bransch i Europa. Att nå och behålla den positionen kommer att bli spännande. Vi har ett tydligt mål – att bli den populäraste arbetsgivaren i vår bransch och att vara en ledande mjukvaruleverantör inom logistik. Därför kommer mitt fokus att vara på att utreda och driva frågan om hur vi kan uppnå detta tillsammans.”

Marketing Specialist
Kristin Näs
Kristin.Nas@consafelogistics.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-13
Com Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
2019-11-12
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i JärvastadenAcronis tillkännager ett strategiskt globalt distributionsavtal med Ingram Micro Nästa generations motviktstruck är härInterxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter Den radiologiska rivningen av Barsebäcksverket kan påbörjas nästa årSIL - Säkra instrumentsystem på kokeriet smurfitkappa PiteåINGO lanserar sin första gör-det-själv biltvätt i SverigeInzile lanserar Pro4 vid Stockholms Stads seminarium för eldrivna lastbilar
2019-11-11
Förseningar för Elmias utbyggnadNya produkter från Metal Work Sverige ABSCHUNK utökar med ny kompetens! Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg MachinehandelIntegrerade kretsar produceras i tryckpress​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoTConsafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporterDigitaliseringen öppnar nya yrkesvägar inom transportsektornEmanuelssons Transport vinnare av Årets HållbarhetsprisLeasePlan presenterar vinnarna i årets stora leverantörspris Ny VD på Spring Systems i Torsås ABIndustri och politik – ny brittisk studieHållbarhet och cirkulärt tänkande på The HarborSex kreativa idéer för en mer hållbar vardag prisasFord offentliggör priserna på kommande laddhybrider H2M byter ledning i MälardalenVindkraftverken i Vänern får franska ägareStorskaligt uppdrag i Marockos öken
2019-11-08
Samgående mellan IDEAL PLM, Summ Systems och Pro-STEP Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fältNytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZIONQTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetitCushy vinnare av Archipro­ducts Design Awards 2019LKAB och Inlandsbanan i samarbete avseende hållbara godstransporterNordiska IT-chefer släpar efterEn kompakt och plats­besparande lösning Cisco satsar stort på mindre företagFinalisterna i Materialens Års innovationstävling visas upp på Elmia SubcontractorABB-teknik gör nytt kulturhus energismart
2019-11-07
Welandkoncernen visar vägenBusch presenterar nya modellserier av Dolphin vätskeringvakuumpumpar Volvo startar försäljningen av eldrivna lastbilar för stadstransporterSaabs nya störkapsel för elektronisk attack är i luftenDärför ska vi bygga mer i trä - fullsatt seminarium om träbyggandeSvensk teknologi ger ytter­ligare 1 GW el till Bolivia Samfällighet i Skellefteå blir störst på elbilsladdning med 202 laddare från Schneider Electric
Annonser