Maria Rang blir ny verkställande direktör för Consafe Logistics Sverige. - industritorget.se
SÖNDAG 07 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Maria Rang blir ny verkställande direktör för Consafe Logistics Sverige.

Som ett led i vår fortsatt ökade närvaro i norra Europa har Maria Rang utsetts till verkställande direktör för Consafe Logistics Sverige.
Till sin nya roll tar Maria med sig många års erfarenhet av programvara och ledarskap, tillsammans med en stark ambition att vidareutveckla Consafe Logistics och hjälpa våra kunder att nå sina mål.

Maria började på Consafe Logistics 2016 efter 16 framgångsrika år på Sony Ericsson och Sony Mobile. Där arbetade hon med mjukvaru- och produktutveckling, men ville bredda sina erfarenheter och dyka djupare ner i strategiska och finanisella frågor. På ett företag som Consafe Logistics, som utvecklar mjukvara för supply chain, var erfarenheterna från ett större mjukvaruföretag ovärderliga i hennes nya arbete.

“Min första roll på Consafe Logistics var som avdelningschef”, säger Maria. ”Det betyder att jag hade resultatansvar för min avdelning, vilket var precis den roll jag var ute efter. Min avdelning var ansvarig för en stor kund – ett stort svenskt möbelföretag – och mina år på Sony gav mig den kunskap och erfarenhet jag behövde för att kunna arbeta effektivt med ett sådant företag.”

Relationen mellan Consafe Logistics och kunden gick från klarhet till klarhet. Consafe Logistics bidrog till att möjliggöra en stor affärsomställning – till e-handel – med en offensiv expansion av distributionsnätverket, där behovet av snabbhet och tillförlitlighet var av största vikt. Maria kom till företaget när projektet var i uppstartsfas och har under tre år bidragit till dess framgång. Maria tar med sig många lärdomar från den här perioden, som kommer att bli mycket värdefulla i hennes nya roll.

Till sin nya position kommer Maria att ta med sig en omfattande erfarenhet av att säkerställa en effektiv global utrullning av Astro WMS®. Samtidigt kommer hon att arbeta nära kunderna för att se till att Consafe Logistics produktutveckling anpassas till kundernas behov. Alla Consafe Logistics kunder kommer att kunna dra nytta av hennes erfarenheter, vilket kommer att ytterligare stärka våra partnerskap.

“Den nya rollen kommer förstås att innebära många utmaningar”, säger Maria. ”Men det är den typen av miljö jag trivs allra bäst i. Ju mer komplex en situation är, desto mer bekväm är jag i att hitta en väg framåt. Kraven på, och komplexiteten i, våra kunders lagerverksamhet blir större för varje dag. Förändringarna drivs av e-handel, omni-channel och det allt större behovet av lagerautomation. Vi måste vara en stark partner som kan hjälpa kunderna att hantera detta på ett effektivt sätt. Och för att lyckas med det måste vi ha stort fokus på våra kundrelationer och våra kunders individuella behov. Jag är övertygad om att jag kan hjälpa till att hitta den bästa vägen att uppfylla våra ambitiösa mål.

“Det är en komplex roll och den kräver att vi uppfyller vårt mål att ge alla våra kunder det bästa kundvärdet – och samtidigt vara en god ledare. Maria har erfarenheten, inflytandet och drivkraften att kunna göra detta på ett effektivt sätt. Och hennes medarbetare uppskattar hennes energi och entusiasm inför framtiden för Consafe Logistics och våra kunder”, säger Kent Olsson, koncernchef för Consafe Logistics.

“Jag ser med förväntan fram emot våra möjligheter i framtiden”, avslutar Maria. ”Vår ambition är att bli nummer ett i vår bransch i Europa. Att nå och behålla den positionen kommer att bli spännande. Vi har ett tydligt mål – att bli den populäraste arbetsgivaren i vår bransch och att vara en ledande mjukvaruleverantör inom logistik. Därför kommer mitt fokus att vara på att utreda och driva frågan om hur vi kan uppnå detta tillsammans.”

Marketing Specialist
Kristin Näs
Kristin.Nas@consafelogistics.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-27
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållningHar du bokat kröning och serviceavtal till din våg?Telias första stora 5G-nät i Stockholm är igångGrävmaskinister världen över fortsätter gräva trots oron utanför hytten – hyllas av EngconLyckeby valde Pegasus® Continuous Mixer från Christian BernerRobotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitetWibax – en trygg och säker leverantör!Makita lanserar kolborstfri grästrimmerNya e-tjänster för att söka bygglov ska ge snabbare beskedSvensk säljstart för Mercedes -Benz 8-sitsiga elbilPortabel markradar ger fullständig rapport över nedgrävda ledningarBillerudKorsnäs introducerar nytt verktyg för livscykel­analyser av förpackningarEn egen maskin var mer flexibelt och gav bättre ekonomi för Addes Mark & Bygg i Stockholm ABHallandsHamnar automat­iserar sin tullhantering – inför molnbaserad lösning från Descartes
2020-05-26
Schneider Electric och EcoDataCenter vidareutvecklar klimatpositivt samarbeteNya broschyrer om Din tryckluft i fokus Nytt sortiment av teleskopskenorLackerare lär sig hantera riskerBeijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i Sverige
Annonser